Az elmúlt négy nap

Hírek, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Az elmúlt négy napban csillagos ötösre vizsgázott civil szervezeteink, és a nógrádi civil szervezetek közötti segítségnyújtás, testvéri együttműködés. Bajban tudod meg, hogy kire lehet számítani. Jó érzés volt biztos lenni abban, hogy 13 órára itt lesz a váltás Nógrádról. Itt is volt, minden alkalommal. Tűzoltók, polgárőrök, sportegysületi tagok, roma kisebbségi képviselő, önkormányzati képviselő, postás, civil… derék emberek. Ide szánták az idejüket. Köszönöm.
  • A bánki Bowling Pizzázó, amikor megtudta, hogy a Nógrád és Diósjenő határában szolgálatot teljesítő önkéntesekhez kell kiszállítsa a megrendelt nyolc pizzát, akkor unszolásra sem volt hajlandó pénzt elfogadni, azt mondta, hogy ezzel fejezi ki nagyrabecsülését. Köszönöm.
  • Méreg Peti két tálca süteményt hozott. Köszönöm.
  • Az elhaladó helybéliek integettek, köszönték a szolgálatot.
  • A visszafordítottak zöme fegyelmezetten tudomásul vette az útzárat, volt aki azt mondta, hogy megérti, nem neheztel. Köszönöm.
  • Egyszer került sor rendőri intézkedésre, illetve ma volt egy olyan esemény amelyről holnap bejelentést teszünk a rendőrségnek.
  • Alapjában véve nem voltak jellemzők az indulatok, korrekt udvarias kommunikáció zajlott. Ezzel együtt is, nehéz négy napon vagyunk túl. Jó lett volna kikapcsolódni.
Diósjenő lakosainak zöme betartotta a kijárási korlátozást. Ma éjfélkor lejár a polgármesterek részére szabott bővített hatáskör, de nincs ok a lazulásra.  Mindenkit még lelkiismeretesebb szabálykövetésre kérek, most, hogy tudjuk, itt van közöttünk a baj.
Továbbra is vigyázzunk egymásra!
Székely József.

Olvasson tovább!

Helyi Esélyegyenlőségi Program – Társadalmi vitára bocsátás

A teljes program EZEN A LINKEN érhető el. A programmal kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat az alábbi elérhe­tőségeken várjuk 2023. február 10.-ig. dr.

Tovább olvasom...

Helyzetjelentés az épülő orvosi rendelőből

Az elmúlt pénteken zajlott a gyermekorvosi rendelő elektromos szerelvényezésének egyeztetése az érintettek részvételével. Folyamatban a mennyezetek hőszigetelése és gipszkartonozása. Diósjenőn élni

Tovább olvasom...

Meleg és fény a macsolai óvodában

Kedves Diósjenői lakosok! Testvértelepülésünk, Macsola előljárója (arrafelé így hívják a polgármestert) küldte a csatolt fotókat. Mint korábban hírül adtuk, a

Tovább olvasom...