Informatikai fejlesztés a Polgármesteri Hivatalban

Hírek, Közérdekű, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosság!

 Az elmúlt hetekben többek között azon is dolgoztunk hogy kialakítsuk a jogszabályok által előírt informatikai feltételeket a Polgármesteri Hivatalban. Ahogy azt a legutolsó képviselő-testületi ülésen is elmondtam, sok hiányossággal kellett szembenéznünk ezen a téren. Van még bőven tennivaló, de jó úton halad a fejlesztés. A múlt héten megtörtént a Polgármesti Hivatal informatikai átadás-átvétele a régi és az új rendszergazda között. 2020 áprilisától a Dom Hi-Tech Informatikai kft. látja el az informatikai feladatokat az önkormányzatnál. Az átállás és a fejlesztés első lépéseként ma megérkezett egy nagyteljesítményű szerver gép a hivatalba a hozzá tartozó szünetmentes tápegységgel. Informatikusaink minden kódot megváltoztattak, minden régi rendszerbiztonsági programot letöröltek és újakat telepítettek fel.  A jövőben a Hivatal adatkezelése és az adatok biztonsága maximálisan megfelel majd a Közinformatika által támasztott szigorú követelményeknek. További feladataink között szerepel a szerverszoba padlózatának cseréje, egy vasrácsos ajtó felszerelése és a helyiség klimatizálása.

Glöckl Ferenc alpolgármester

Olvasson tovább!

Lengyel meghívás

Őexcellenciája, Sebastian Kęciek úr, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete meghívására, fogadásra voltam hivatalos, a budapesti nagykövetségre. Nagykövet úrnak

Tovább olvasom...

Kistraktorok felkészítve a téli munkákra

Halász Csaba felszerelte a kistraktorokat a hótakarítás és síkosság mentesítés eszközeivel. Köszönjük a gondos előrelátást! Szórósó és bazaltzúzalék betárolva.

Tovább olvasom...