KORONAVÍRUS VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY – 2020.03.30.

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Nógrádon megjelent a koronavírus. A szomszéd faluval, amelynek lakosaival rokoni, baráti kapcsolatok fűznek össze, mélységesen együtt érzünk, velük együtt aggódunk a fertőzött idős néniért.
  • Egyben adódik az alkalom, hogy kimondjuk, bár sokat javult a helyzet, még mindig jelentős számban vannak, akik nem tartják be az elővigyázatossági szabályokat. Nem a kijelölt idősávban járnak vásárolni, ok nélkül mennek utcára.
  • Örömmel tudatjuk, hogy első karanténozottjaink számára-akik példaértékű önfegyelemmel tartották be a szabályokat- véget ért a karantén. Köszönjük nekik, hogy ilyen fegyelmezettek voltak.
  • Ismételten felhívjuk a figyelmet, a községi konyha -térítés ellenében- házhoz szállítja a meleg ebédet az igénylőknek, az önkormányzat bevásárolja az alapvető élelmiszert és gyógyszert a jogosultak részére. Mindenki megrendelését teljesítettük, de nem minden esetben állt rendelkezésre a kívánt gyártó terméke, vagy az elvárt kiszerelésű áru. Az esetek túlnyomó részében megértésre talált, ha nem az adott ízesítésű krémtúró volt éppen a boltban. Persze volt olyan is, amikor a félkilós, csomagolt, szeletelt, teljes kiőrlésű, romhányi kenyér helyett, félkilós, csomagolt, szeletelt graham kenyeret tudtunk csak kiszállítani az egészségtudatos jogosultnak, aki az RTL kihívásával fenyegetett meg, mert nem pontosan azt kapta amit kért. A többség kedves, hálás, értékeli az erőfeszítéseket. Türelmet, megértést, szolidaritást kérünk.
  • A Mini ABC vállalja élelmiszerek kiszállítását Diósjenő területén a veszélyhelyzet ideje alatt keddi és pénteki napokon. Kiszállítási értékhatár: minimum 2000 forint értékű vásárlás.

    Rendelésfelvétel: (Nyitvatartási időben)
    monostorine.marika@gmail.com    06302715332

  • Köszönjük az önkéntesek munkáját, akik szomszédaiknak, utcabelieknek, rokonoknak intézik a bevásárlást. Közben zajlik az útépítés, mindenről megpróbálunk a lehető legrészletesebb fényképes tájékoztatást adni, hogy az is láthassa a fejlődést, aki fegyelmezetten otthon marad, a nagyi védelmében.

A fegyelmezettség most emberi életekben mérhető. Köszönjük a szabályok betartását, köszönjük a megértést, ha teljes kiőrlésű kenyér helyett csak egyéb kenyérrel tudunk szolgálni.

Székely József

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...