Közlemény – Koronavírus miatti korlátozások és intézkedések Diósjenőn

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

 

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Azonnali hatállyal elrendelem az IKSZT zárva tartását. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Polgármesteri Hivatal zárt ajtók mögött folytatja a munkáját, a személyes  ügyfélfogadás szünetel. Elektronikus kapcsolattartás lehetséges, telefon, e-mail, ügyfélkapu útján. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Hivatalnál, az Önkormányzatnál valamint intézményeknél dolgozók számára a Polgármester a hivatali és önkormányzati munkarendtől eltérő, rendkívüli munkarendet jogosult elrendelni. Telefonos elérhetőségüket kötelesek folyamatosan biztosítani. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Amint az tegnap nyilvánosságra hoztuk:

  • Azonnali hatállyal bezár az Aranydió Óvoda. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • Azonnali hatállyal bezár az idősek klubja.Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az iskolával kapcsolatosan minden esetben a Balassagyarmati Tankerületi Központ dönt. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki tájékoztatója alapján az iskolában távoktatás lesz, a gyerekeknek nem kell bejárniuk az intézményekbe. Ennek részleteiről szintén a Tankerületi Központ ad majd tájékoztatást.

Ajánlások

  • Vigyázzunk időseink egészségére, mert ők a leginkább veszélyeztetett korosztály.
  • A postaládákba eljuttatott higiénés ajánlások betartásán túlmenően azt javasoljuk, hogy bevásárlásaikat fiatalabb rokonaik intézzék.
  • Az élelmiszerboltok és gyógyszertárak látogatását a szükséges minimumra ajánljuk korlátozni. A boltokba annyian menjenek be, hogy a szükséges minimálisan 2 méter távolság a vásárlók között biztosítható legyen.
  • Lehetőség szerint tartózkodjanak otthon, kerüljék a személyes kontaktust más személyekkel. Ismételten felhívjuk a figyelmet a gyakori, alapos kézmosás szükségességére.

Nyugalmat, és felelős magatartást várunk el mindenkitől. Az Önkormányzat honlapját és Facebook oldalát kísérjék figyelemmel.

Székely József

Polgármester

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...