Közlemény – Koronavírus miatti korlátozások és intézkedések Diósjenőn

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

 

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Azonnali hatállyal elrendelem az IKSZT zárva tartását. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Polgármesteri Hivatal zárt ajtók mögött folytatja a munkáját, a személyes  ügyfélfogadás szünetel. Elektronikus kapcsolattartás lehetséges, telefon, e-mail, ügyfélkapu útján. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Hivatalnál, az Önkormányzatnál valamint intézményeknél dolgozók számára a Polgármester a hivatali és önkormányzati munkarendtől eltérő, rendkívüli munkarendet jogosult elrendelni. Telefonos elérhetőségüket kötelesek folyamatosan biztosítani. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Amint az tegnap nyilvánosságra hoztuk:

  • Azonnali hatállyal bezár az Aranydió Óvoda. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • Azonnali hatállyal bezár az idősek klubja.Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az iskolával kapcsolatosan minden esetben a Balassagyarmati Tankerületi Központ dönt. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki tájékoztatója alapján az iskolában távoktatás lesz, a gyerekeknek nem kell bejárniuk az intézményekbe. Ennek részleteiről szintén a Tankerületi Központ ad majd tájékoztatást.

Ajánlások

  • Vigyázzunk időseink egészségére, mert ők a leginkább veszélyeztetett korosztály.
  • A postaládákba eljuttatott higiénés ajánlások betartásán túlmenően azt javasoljuk, hogy bevásárlásaikat fiatalabb rokonaik intézzék.
  • Az élelmiszerboltok és gyógyszertárak látogatását a szükséges minimumra ajánljuk korlátozni. A boltokba annyian menjenek be, hogy a szükséges minimálisan 2 méter távolság a vásárlók között biztosítható legyen.
  • Lehetőség szerint tartózkodjanak otthon, kerüljék a személyes kontaktust más személyekkel. Ismételten felhívjuk a figyelmet a gyakori, alapos kézmosás szükségességére.

Nyugalmat, és felelős magatartást várunk el mindenkitől. Az Önkormányzat honlapját és Facebook oldalát kísérjék figyelemmel.

Székely József

Polgármester

Olvasson tovább!

Kijárási korlátozást rendelt el a kormány

Szombattól kijárási korlátozást rendelt el a kormány – jelentette be Orbán Viktor pénteken reggel. A miniszterelnök elmondta még, hogy

Tovább olvasom...

Ingyenes Telekom wifipont Diósjenőn

Tisztelt lakosság! A mai napon egyeztetést folytattunk a Telekom képviselőjével egy ingyenes wifipont kialakításával kapcsolatban.  Egy országos pályázat keretében Diósjenőn

Tovább olvasom...

Elkészült a Petőfi út aszfaltozása

2020.03.25.-én elkészült a Magyar Falu programban elnyert pályázati forrásból felújított útszakasz Diósjenőn. Egy forgalmas, turisztikailag fontos útja Diósjenőnek a

Tovább olvasom...