Hivatalos Közlemény – Házi karantén tárgyában

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

Az alábbiakban tájékoztatni kívánjuk a lakosságot, a házi karanténnal kapcsolatos tudnivalókról, egyben szolidaritásra, fegyelmezett magatartásra hívunk fel mindenkit.

A  41/2020. (III.11.) Kormányrendelet értelmében az Olasz köztársaságból, Kínai Népköztársaságból, Koreai Köztársaságból és Iráni Iszlám Köztársaságból érkező magyar állampolgárok a határon orvosi vizsgálaton esnek át. Akik esetében a vizsgálat során nem merül fel a COVID-19 (ismert nevén koronavírus) fertőzöttség gyanúja, azok -járványügyi nyilvántartásba vételt követően, járványügyi hatósági megfigyelés keretében, házi karanténban kötelesek tartózkodni. A házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

A házi karanténba helyezett személyek ellátásáról a Polgármesteri Hivatal köteles gondoskodni, a járványügyi szabályok betartásával. A házi karantén alá vont ingatlanokra az alábbi tábla kerül kihelyezésre:

A hatósági házi karanténra kötelezett személy a járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában vendéget nem fogadhat. Légúti tünetek (pl. láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén köteles azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon értesíteni és a tőle kapott utasításoknak megfelelően eljárni.

Községünknek is vannak olyan lakói, akik az előírások pontos betartásával az éjszaka folyamán házi karanténba vonultak.  A fenti táblát a mai napon a járványügyi szakemberek az ingatlanjukra kihelyezik. Az idő haladtával és további helyi lakosok hazaérkeztével, valószínesíthetően több, hasonlóképpen kihelyezett táblával lehet majd találkozni.

Nyugalomra és szolidaritásra szólítunk fel minden lakost. A hatóságok teszik a dolgukat, Önkormányzatunk és polgárőrségünk ebben minden segítséget megad részükre.

Együtt érzünk a karanténba került személyekkel, gondoskodunk biztonságukról és ellátásukról. Józan, felelős magatartásra kérünk mindenkit.

 

Székely József

Polgármester

Olvasson tovább!

Csatlakozási lehetőség a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez és a Diósjenői Polgárőr Egyesülethez

Tisztelt lakosság! Civil szervezeteinkkel egyeztetve az Önkormányzat szeretne egy toborzást szervezni, csatlakozási lehetőséget biztosítani a Tűzoltó Egyesületünkhöz és a Polgárőrséghez.

Tovább olvasom...

Módosul a rétsági kormányablak ügyfélfogadási rendje

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. július 6-tól a kormányablak nyitvatartása módosul! A Rétság, Rákóczi út 20. szám alatti kormányablak 2020.

Tovább olvasom...

07-11 szombat – Tájházavató Nap

Tájházavató Nap 2020.07.11. szombat - Diósjenő, piactér Gyermekprogramok 10:00-tól - Kisvonatozás a településen - Kézműves gyermek foglalkozások - Tűzoltóautók, a gyermekek megtekinthetik diósjenői tűzoltók

Tovább olvasom...