Mi a teendő közvilágítási hiba esetén?

Hírek, Közérdekű

Tisztelt lakosság!

 Az elmúlt napok, hetek szeles időjárása több kellemetlenséget okozott. Ezek közé tartoznak a kialakult közvilágítási hibák is. Általában a bajt az okozza hogy a fák ágainak mozgása miatt összeérnek vezetékek és zárlat keletkezik. Ezért a napokban sok fa belógó ágait levágták a szolgáltató munkatársai Diósjenőn. Kellemetlen ha nincs közvilágítás és a busztól, vonattól sötétben kell hazafelé gyalogolnunk.

Évek óta probléma a településen hogy kinek a feladata a közvilágítás üzemeltetése és karbantartása. Diósjenőnek erre szerződése van az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati kft.-vel, így minden karbantartást a cég vagy a cég alvállalkozója végez. Éppen ezért nem tud az önkormányzat fizikailag intézkedni (kicserélni egy izzót pl.), ezt csak szakember végezheti. A hibabejelentést is az üzemeltető cégnél tudjuk megtenni. Önkormányzatunk is ennyit tehet ha közvilágítási probléma merül fel.

Jó hír hogy a bejelentés ingyenes és több módszert is biztosít rá az ÉMÁSZ.

  • Van egy hagyományos ingyenesen hívható zöld szám – ÉMÁSZ hibabejelentő: +36 80/42-43-44.  Ezen a számon a hét minden napján 0-24 órában fogadják a bejelentéseket.
  • EnergiAPP – Közvilágítási hibabejelentő – Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport a Közvilágítási hibabejelentő mobilapplikáció funkcióit beillesztette az EnergiApp-ba. Az egyszerű és egységes ügyfélkezelés érdekében ezentúl már egy applikáción keresztül intézheti ügyfélszolgálati ügyeit, vagy bejelentheti az észlelt közvilágítási hibát, ezzel egyidőben a Közvilágítási hibabejelentőt megszüntette, így azon a továbbiakban nem fogad közvilágítási hibabejelentéseket.

Hol találja a funkciót?

Bejelentkezés nélkül az alkalmazás kezdőképernyőjén válassza az alábbi útvonalat, és adja meg a szükséges adatokat!

Ügyfélszolgálat -> Központi elérhetőségek -> Közvilágítás hibabejelentő

Bejelentkezés után pedig a következő útvonalon érhető el a funkció:

Kezdőképernyő -> Hamburger menü ikon -> Közvilágítás hibabejelentő

Hogyan használja a funkciót?

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a közterületen egy, vagy több lámpa nem világít, néhány gombnyomással megadhatja a hibabejelentés legfontosabb információit:

  • a hiba jellegét,
  • pontos helyét (akár begépeléssel, akár a GPS jel segítségével).

Ha kidőlt lámpaoszlopot lát (pl. egy baleset, vagy fakidőlés miatt), fotózza le az alkalmazás segítségével jó fényviszonyok között, hogy ezzel is megkönnyítse a hiba elhárítását! Ha pedig megjegyzést szeretne fűzni a bejelentéshez, azt is könnyedén megteheti: a hibabejelentést a telefon beépített e-mail kliensével küldi el a program.

Nem kell félnie, hogy a telefonja túl nagy méretű képet küld, amivel jelentős adatforgalmat produkál, hiszen a beállítások között megadhatja a fénykép maximális méretét is.

Ha nincs a bejelentés helyszínén rendelkezésre álló adatkapcsolat, akkor a legközelebbi kapcsolódásnál akár WiFi, akár mobilinternet segítségével a levelezőrendszer elküldi a bejelentést.

Honnan tudja letölteni az alkalmazást?

Az oldal alján elhelyezett kapcsolódó linkeken keresztül letöltheti alkalmazásunkat androidos, illetve iOS-es okoskészülékre is.

Segítsük egymást és használjuk az ingyenes lehetőségeket. A tapasztalatok alapján az interneten bejelentett hibák pár napon belül kijavításra kerülnek Diósjenőn.

Glöckl Ferenc alpolgármester

Olvasson tovább!

Gally és zöldhulladék átvétel

Tisztelt Lakosság! Folyó hét szombatján (Szeptember 18.) illetve az azt követő három szombaton (szeptember 25., október 2., október 9.) az

Tovább olvasom...