Pályázatok


TOP-4.1.1-15 Diósjenő-Nógrád-Berkenye települések egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezet Diósjenő Község ÖnkormányzataDiósjenő-Nógrád-Berkenye települések egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése
Projekt címe
Projekt azonosító

TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00019

Támogatás összege 183 389 628 Ft
Támogatás intenzitása 100%
Megvalósítás időtartama 2017. 06. 01.– 2018. 10. 31

Sajtóközlemény2018-06-14

SAJTÓKÖZLEMÉNY


2018-02-03


2017-12-02

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

kattintson a táblára!

kattintson a táblára!

kattintson a táblára!


"Diós-települések" X. országos
és VII. nemzetközi találkozója

Támogatók


ÖSSZEFOGLALÓ


2016-07-19

Rendezvényünkről írták

Diósjenő Község Önkormányzatának

Élménybeszámoló a diósjenői fesztiválról

A järvenpää-i Finn-Magyar Baráti Társaságunk tavasszal meghívást kapott a Diósjenőn tartandó Diós-települések X. országos és VII. nemzetközi találkozójára. Örültünk ennek a lehetőségnek és szívesen vettünk részt a napok eseményin.

Nem is gondoltuk, hogy ilyen sok határon túli településről jönnek vendégek, akik műsorral is készültek. Különösen tetszett a gyerekcsoportok előadása!

Megható volt számunkra, hogy mennyire kötődnek az anyaországhoz és milyen szeretettel fogadták őket a diósjenőiek... és minket is.

Nagyon jól szervezett volt a találkozó, az eső ellenére minden programot megtartottak.

Még egyszer köszönjük a szíves fogadtatást, vendégszeretetet és a kitűnő ellátást! Igazi élmény volt számunkra ez a két nap.

Heli Alaja
A järvenpää-i Finn-Magyar Társaság elnöke

Első Éva
a társasági vezetőség tagja


Közös Dió-fa alatt Jenő és testvérei

Zsúfolásig megtelt a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola tornaterme a „Diós” nevű települések nemzetközi találkozóján, amelyen a házigazdák mellett szerte az országból, illetve a Kárpát-medencéből tíz község, illetve város küldöttsége jelent meg.

Alaposan megtréfálta az időjárás a júliusi harmadik hétvégére tervezett események szervezőit. A kánikula után hirtelen berobbanó hidegfront tartós esőt hozott, így a szabadtéri rendezvényeket tető alá kellett költöztetni. Így jártak ezzel a diósjenőiek is, akik ezúttal hagyományos Jenő-napi forgatagukat egészítették ki a „Diós” nevű települések nemzetközi találkozójával. Tóth János, a házigazda nagyközség polgármestere nem is titkolta szomorúságát, hiszen az égi áldás megérkezésekor villámgyorsan kellett pakolni, és mindent áthordani az iskolába – Asztalokat, Székeket, sátrakat. Ugyanakkor azt is kiemelte, hálával tartozik a munkatársainak, amiért olyan sebesen sikerült áthidalniuk a nehézségeket.

Kora délután, változó intenzitású csapadékhullás közepette érkeztünk meg Diósjenőre. Ekkor már lezajlott az ökumenikus istentisztelet, amelyen többek között Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is hirdette az igét, rendkívül megfontolandó tanácsokat adva a híveknek.

A „diósok” küldöttségei teljesen elfoglalták az aulát és a földszinti folyosókat – a kézműves kirakodóvásár árusainak társaságában. Még egy bohóccal is találkoztunk, aki vidáman fújta a lufikat az őt körbeölelő gyerekeknek. A bejárat mellett jobbról a Zala megyéből, a Balaton szomszédságából jött dióskáliak fogadták a betérőket, velük szemben pompás, zöld egyen-öltözetben serénykedtek a Magyar Tenger partjáról érkezett gyenesdiási asszonyok. A diósjenőiek nagyon finom süteményekkel és egyéb nyalánkságokkal kedveskedtek, sőt még hatalmas kifliket is kínáltak az éhes szájú nézelődőknek. Nem maradtak el ebben a buzgólkodásban a Baranya megyei Ormánságban élő diósviszlóiak, a pest megyei Diósdiak, és persze a határainkon túlra szakadt honfitársaink: a felvidéki diósförgepatonyiak, illetve a mai Románia területén élő bihardiószegiek és diósadiak, a délvidéki-bácskai újdiósiak és a kárpátaljai macsolaiak sem. Nagy volt a forgatag, a „frissiben” bezuhanó vendég hirtelen nem is tudta melyik pultnál álljon meg hosszabb időre.

Mi viszont a tornaterem felé igyekeztünk. A hivatalos megnyitón tizenegy polgármester-faluvezető foglalt helyet a színpadon, s hallgatta a köszöntő beszédeket. A vendéglátók nevében Tóth János röviden visszatekintett a diós-találkozó kezdeteire. Még 2007-ben, a gyenesdiásiak kezdeményezésére találkoztak először, egyelőre csak a szűkebb hazában élő testvérek, majd 2010-től, éppen a diósjenőiek ötletére egészült ki a „csapat” a kárpát-medenceiekkel. Azóta váltott helyszíneken, de nyaranta mindig összejönnek, bővíteni személyes és hivatali kapcsolataikat egyaránt, erősítve a közös szövetséget. Ezután Héjj Dávid miniszterelnöki biztos olvasta fel Orbán Viktor kormányfő ez alkalomra megfogalmazott üdvözlését, majd Somorjai Ágnes tette ugyanezt Kövér László parlamenti elnök levelével. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke szónoklatában azt hangsúlyozta, hogy rajtunk múlik, érdekek, avagy értékek mentén építjük fel a kapcsolatainkat, a jövő felé tekintve milyen célokat kitűzve tartunk össze, és erre remek példa a „diósok” közössége, amely nem ernyed, nem lanyhul, hanem egyre inkább tágul, bővül, új és új tartalmakkal. Balla Mihály országgyűlési képviselő pedig egy érdekes hasonlattal élt: ha feltörünk egy szem diót, a belseje ugyanúgy néz ki, mint az agyunk, nem véletlen tehát, hogy a Diós elő – avagy utónevet viselő településeken élők rendkívül fortélyosak, elmések, minden nehézség közt feltalálják magukat, és olyan rendíthetetlen jelleműek, mint ez a kemény csonthéjas termés.
A polgármesterek néhány szóban bemutatták, mire is büszkék a falujukban. Sőt, egy ötlet is elhangzott: a következő találkozóra készítsenek el egy olyan diós süteményt, amelyhez minden egyes településről hoznának diót, így is tovább forrasztva együttműködésüket, összetartozásukat.

A programot kísérő kulturális műsorban majd’ teljes skálán hallhattuk-láthattuk az egész Kárpát-medence folklór-hagyománykincsét. Erdélyi táncok, hazai dalok, szép népviseletek, szólt a nóta, pörögtek a lábak, dobbantak a csizmák. A kora estébe érve mintha az égiek is megtisztelték volna a diós-mulatságot: az esőzés is enyhülni kezdett.

Nyugat-nógrádi sajtó

Szöveg: Hegedűs Henrik
Fotó: Hustyava Zoltán


2016-07-18

"Tisztelt Polgármester Úr!

Kedves Marianna!

Bár sajnos én nem mehettem a gyenesdiási küldöttséggel - a borfesztiválunk miatt, aminek én vagyok a felelőse -, de csoportunk tagjai nagy elismeréssel szóltak a munkátokhoz, a diósjenői találkozó nagyon színvonalas lebonyolításához, gondos kiszolgáláshoz. Az időjárás okozta nehéz körülmények ellenére nagyon jól sikerült az esemény, a gyenesdiási résztvevők nagyon jól érezték magukat, nagyon dicsérték Emesét, a hozzájuk rendelt "hostesst" (köszönjük Emese!), a miséről, Böjte atyáról, a szépen és gondosan berendezett helyszínről, a kínálásokról, ételről, műsorról mindenről csupa jót mondtak.

Megjegyezték, hogy utánatok "jól fel kell majd kötni a gatyánkat", ha mi leszünk a rendezők.

Köszönjük a szívélyes fogadtatást, reméljük a mieink sem okoztak - műsorainkkal, süteményeinkkel - csalódást.

Sajnálom, hogy nem tudtuk vállalni a kétnapos részvételt - ahogy eleinte terveztük -, de a sok idős miatt ez nehézkes lett volna.

Sok szeretettel üdvözlök minden diósjenői ismerőst (külön Hustyava Zolit és Dovák B Józsefet, akinek tűzzománc címere azóta díszíti a Községházánk nagytermét), a jövő évi viszontlátásig. Intézményünk honlapjára is feltettük/megosztottuk az ott készült fényképeket:
https://www.facebook.com/gyenesdiaskultura
Nem tudom, hogy a linkre kattintva, vagy bemásolva megjelenik-e nektek, de ha keresőbe beírjátok, hogy József Attila Klubkönyvtár, talán láthatjátok.

Barátsággal:

Hársfalvi György
klubkönyvtár-vezető
83/314-507; 20/9769-225
József Attila Klubkönyvtár
Gyenesdiás"


"Tisztelt Tóth János Polgármester Úr,

szeretném kifejezni köszönetemet e formában is, hogy a X. Diós-települések VII. nemzetközi találkozóját megszerveztétek, a rossz idő miatti körülmények ellenére is egy jó hangulatú rendezvény marad meg mindenki emlékezetében.

Köszönjük a diósdi delegáció nevében és elnézésedet kérem, hogy Tőled nem köszöntem el személyesen, a többi polgármestertől elköszöntem, de a buszok indultak, késében voltak, s mennünk kellett.

Majd jelentkeznénk, hogy az EU-s pályázatírótokkal felvennénk a kapcsolatot, hogy melyik EU-pályázatra adták be a tiéteket.

Addig is jó pihenést kívánva

Üdvözlettel:

Bogó László
polgármester

Diósd Város Önkormányzat
e-mail: polgarmester@diosd.hu
tel.:23/545-550, 0620-9384040"2016-07-16

Diós-települések találkozója - 2.nap

Írásban eljuttatott köszöntők

Orbán Viktor úr - Magyarország miniszterelnöke - köszöntője

Kattints a levélre!


Kövér László úr - Magyarország Országgyűlésének elnöke - köszöntője


Kattints a képre!


Skuczi Nándor úr - Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke - köszöntője

Kattints a képre!


Fotók - II.


további képek


Fotók - I.


további képek


Videók
(Hustyava Panna & Mlinárcsek Márta felvételeiből)

Rendezvényünk az M1 "Ma délelőtt" című műsorában


Egyebek
(ami a többi videóból kimaradt)

Escargoz Zenekar

Musical-operett show

Váci Ifjúsági Fúvószenekar

Eredményhirdetések, díjkiosztások

Diósjenő kulturális műsora

Bihardiószeg kulturális műsora

Gyenesdiás kulturális műsora

Diósviszló kulturális műsora

Diósförgepatony kulturális műsora

Diósd kulturális műsora

Dióskál kulturális műsora

Ünnepélyes megnyitó

Tibidabo zenekar

Ökumenikus istentisztelet


Helyszínváltozás!!!

A Diós-települések nemzetközi találkozója az időjárási előrejelzés miatt új helyszínen, a Szentgyörgyi István Általános Iskolában - Diósjenő, Kossuth út 21. sz. - folytatódik.


2016-07-15

Diós-települések találkozója - 1.nap

Fotók

további fotók

Videó

(Hustyava Panna & Mlinárcsek Márta felvételeiből)


2016. július 15-éig felkerült anyagok

Tóth Gábor beharangozó filmje


a rendezvény plakátja

a rendezvény helyszínei


Meghívó


Molinók

300 x 200 cm méretű - 2db

nagyobb mérethez kattints a képre...


teljes mérethez kattints a képre...

700 x 90 cm méretű - 1 db

teljes mérethez kattints a képre...

125 x 180 cm méretű - 7 db

250 x 100 cm méretű - 3 db

nagyobb mérethez kattints a képre...


Pólók


Hazajáró közönségtalálkozó plakátja


Emléklap a szereplőknek (minta)


2015-03-09

Befejezéséhez közeledik a minden igényt kielégítő felszereltségű Öregek Napközi Otthona kialakítása a volt óvodai 5. csoport épületének helyén.

Már csak a használatbavételi engedély megérkezése és néhány felszerelési, berendezési tárgy elhelyezése várat magára. Ezt követően ünnepélyes zárórendezvény keretében vehetik birtokba új napközi otthonukat az arra rászoruló időseink.


2014-12-16

nagyobb méret


2014-01-19

nagyobb méret