vissza

2013-08-212013-08-20

Nemzeti ünnepünkön

további fotók


2013-08-16

SZEMÉTSZÁLLÍTÁS

augusztus 19-én (hétfőn)
a megszokott rend szerint


2013-08-15

A Nógrád Megyei Kormányhivatal
Rétsági Járási Hivatalában
az Okmányiroda, a Hatósági Osztály ,
a Járási Földhivatal,
a Járási Gyámhivatal és a Munkaügyi Kirendeltség
jövő heti ügyfélfogadása
2013-08-14

Útfelújítások

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az Ady, Bartók, Zrínyi és a Jog utcák felújítása a napokban megkezdődik. Amíg a munkálatok be nem fejeződnek, kérjük az érintett lakosságot, hogy az ezzel járó kellemetlenségeket elfogadni szíveskedjenek.

Tóth János
polgármester


2013-08-13

Járdafelújítás

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Kossuth úti járdának az iskolától a Szabadság útig terjedő szakaszát felújítjuk. Ehhez a régi járda felbontására van szükség. A munkálatok ezen a héten kezdődnek. Az új járda elkészüléséig kérjük megértésüket és türelmüket!

Tóth János
polgármester


2013-08-12

Ezüstérmes Diósjenő
a Nagy Vagy! televíziós sportvetélkedőn

Idén is benevezett iskolánk a TV2 által szervezett sportvetélkedő nyári szériájába, amit ezúttal Balatonfüreden rendeztek.

Az induló 16 csapatot három csoportba osztották, amelyből az elsők automatikusan a döntőbe jutottak, a másodikaknak viszont egy mindent eldöntő játékban lehetett kvalifikálni magukat a döntőbe.

Mivel csapatunk második lett a csoportjában, ezért döntött a „szétlövés”. A gumicsónakos váltóban nem kis versenyben Szentgyörgyi Rómeó celebkapitányunk vezérletével végül sikerült elsőként célba érnünk, így mi is ott lehettünk a délutáni döntőben.

a TV2 július 21-ei adása

A finálé két vizes játékkal kezdődött, amelyek után az utolsó helyen álltunk, de nem adtuk fel, és a négy szárazföldi játékkal fokozatosan tornáztuk fel magunkat a tabellán. A két első, és két második helyezéssel végül a dobogó második fokára sikerült felkapaszkodnunk, egy ponttal lemaradva az elsőtől. Nagyon kevésen múlott a végső győzelem, de így is nagyon boldogok és elégedettek lehetünk, az utolsó leheletünkig kihajtottuk magunkat, szó szerint csúsztunk-másztunk a pontokért..

Köszönöm csapattársaimnak az egész nap folyamán tanúsított remek hozzáállást, a kitartó küzdelmet, a koncentrált győzni akarást.

nagyobb mérethez kattints a fotókra!

A CSAPAT tagjai, akiknek az ezüstérem a nyakukba került tehát: Csurja Kinga, Kohári Zoltán, Kaliczka Bernadett, Túri Veronika, Hekli Péter és Puskás Péter (döntőbeli celebkapitány)

Hekli Péter

a TV2 augusztus 4-ei és 11-ei adása a döntőről


2013-08-05

Áramszünet

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2013. augusztus 29-én áramszünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

további részletek az egész községet érintő áramszünetről


Tájház

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a Tájház az év minden napján reggel 8-tól este 8-ig látogatható, de nincs állandó nyitvatartás.

A csoportokat bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. A jelentkezést legkésőbb a kért időpont előtt egy nappal, hétvégére legkésőbb péntek délelőtt kérjük leadni.

Bejelentkezés: 06 35 525 012/14-es telefonszámon. A telefonszám: hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-12 óráig hívható.

további fotók


NAGY VAGY! Balatonfüred - döntő (I. rész)
a TV2 augusztus 4-ei adása


2013-08-02

A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


2013-08-01


2013-07-31

IPOLY ERDŐ
BÖRZSÖNYI HEGYI FÉLMARATON
ÉS CSALÁDI SPORTNAP

Diósjenő, 2013. augusztus 17.

Friss hír
 a diósjenői indulók figyelmébe

A Csollány Szilveszter Diáksport Egyesület külön érmeket ajánlott fel a félmaraton kategóriában külön a női és férfi indulók részére!


2013-07-30

A Rétsági Járási Hivatal okmányirodáját, hatósági osztályát és szakigazgatási szerveit érintő aktuális információkat a Nógrád Megyei Kormányhivatal hivatalos honlapján érhetik el

Honlapunkról elérhető az 'önkormányzat' és 'linkajánló' menükből is - 'Rétsági Járási Hivatal' menüpont


2013-07-28

kattints a képre!


Döntött a Kúria a jogos védelemről

A Kúria jogegységi döntést hozott a napokban a jogos védelem egységes bírósági értelmezése és alkalmazása érdekében - mondta Kónya István, a legfelsőbb bírói fórum elnökhelyettese, büntetőkollégiumának vezetője az MTI érdeklődésére.

a teljes cikk


2013-07-27

MEGHÍVÓ

Diósjenő község képviselő-testületének
2013. augusztus 1-jén 18 órai kezdettel
a Polgármesteri Hivatalban tartandó
képviselő-testületi ülésére


Napirend

 1. Beszámoló a 2012/2013. oktatási évről
  Előterjesztő: Bacskay Sándorné óvodavezető

 2. Helyi Esélyegyenlőségi Program
  Előterjesztő: Repiczki Zsuzsanna jegyző

 3. Egyebek
  - Augusztus 20-ai ünnepség, szüreti felvonulás előkészítése
  Előterjesztő: István László elnök
  - Egyéni kérelmek


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai2013-07-26

Felhívás Bükki Nemzeti Parki Termék
védjegy kérelmezésre

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi előállítású termékeknek, amelyek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén természetvédelmi oltalom alatt álló területen (Nemzeti Park, Tájvédelmi Körzet, Természetvédelmi Terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természettel összhangban történik.


2013-07-24

Az időnként érezhető bűz oka

Többen érdeklődtek, mi az oka a jelenségnek. Mint az alábbi tájékoztatóból kiderül, a DMRV a balassagyarmati szennyvíztisztító telepen keletkezett kezelt szennyvíziszap mezőgazdasági hasznosítását végzi.

a DMRV tájékoztatója


2013-07-23

Szerdától másodfokú hőségriasztás
Nógrád megyére

Szerdától másodfokú hőségriasztást rendel el az országos tiszti főorvos a várható meleg idő miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a riasztás elrendelésére azért lesz szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 Celsius-fok körül valószínű.

A hőségriasztás szerdán éjféltől péntek éjfélig tart - közölte az ÁNTSZ.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ azt kéri, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjanak a tűző napon, és védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával, illetve vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Legutóbb június 17-én rendeltek el hőségriasztást.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

Tanácsok hőséghullám idejére


2013-07-22

Figyelem! Országos tűzgyújtási tilalom!

Az egész országra kiterjedő tűzgyújtási tilalmat rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőtől, átmeneti időre - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

Az erdőkben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki. Ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el - tájékoztatott közleményében a tárca.

Hétfőtől tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közutak és vasutak menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, oltsák el minden esetben. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható - áll a közleményben. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom a visszavonásig érvényes.


2013-07-21

NAGY VAGY! - Balatonfüred
a TV2 július 21-ei adása


Gyermekszentmise
a katolikus hittantábor lezárása

további fotók


2013-07-20

Új fotók a katolikus hittantábor életéből

további képek
fotó: Andrási Zoltán


2013-07-19


Első családi nap
a Cserhát-Lőrincz Judo Klubnál
2013-07-13

további képek
forrás


TV2 július 21-én (vasárnap) 11:05

Nagy Vagy, Balatonfüred!
Országos családi-iskolai verseny
2. rész

benne: Diósjenő


5. nap a katolikus hittantáborban

további képek
fotó: HReni


Diósjenőn nem lesz futball a következő szezonban

Visszaléptek a Megyei II. osztály küzdelmeitől

Manapság sajnos gyakran olvashatunk különféle csapatok megszűnéséről. Diósjenőn is bedőlt a futball. Az előző pontvadászatot a Megyei II. osztály Nyugati csoportjában töltő alakulat nem nevezett egyik bajnokság küzdelmeire sem.

A megye 1-ben is éveket szereplő együttes esztendők óta stabil szereplőnek bizonyult a megye 2-ben. Most azonban őket is utolérte a legrosszabb. Reméljük még valamikor a jövőben lesz visszaút Diósjenő labdarúgásának!

Az elmúlt idényt diósjenői színekben töltő játékosokat érintő információk: az ifjúságiak Berkenyéhez csatlakoznak, míg a felnőttek közül többen csapatot keresnek, illetve négyen már meg is találták új együttesüket: Bőgér Ákos, Fuchs Péter, Varga Attila és Dinnyés Csaba is Rétságon folytatja pályafutását.

forrás


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


A teljes közszféra perelheti az államot a Kúria döntése alapján

Több százezer közalkalmazott és köztisztviselő indíthat pert az állam – pontosabban munkáltatója – ellen a Kúria jogerős ítélete nyomán, amely kimondta, hogy a közalkalmazott illetményének kifizetésével kapcsolatban felmerülő banki többletköltségeket a munkáltató viseli. A Rendőr Szakszervezetek Védegylete peren kívül egyezkedne, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete perindításra buzdítja tagjait. Cikkünk megjelenéséig az érintett állami szervezetek hivatalos álláspontját nem ismertük meg.

Súlyos milliárdokat bukhat az állam, ha a hétszázezres közszféra – a közalkalmazottak, a köztisztviselők, kormánytisztviselők, a rendőrség hivatásos állományú tagjai – minden dolgozója pert indít bérük banki kifizetésére vonatkozóan felmerülő többletköltségekért. Márpedig az érintettek számára példaként szolgálhat annak a pécsi pedagógusnak az esete, aki ötezer-négyszázhatvankét forintért indított pert még három évvel ezelőtt, mert úgy számolt, 2010-ben a februári, a márciusi és az április béreinek felvételével ekkora többletköltsége adódott, amit a munkáltatójának, a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központnak kellene állnia.

tovább


Diós-települések VII. országos találkozója Gyenesdiáson július 6-án

a diósjenőiek műsora

felvétel: Dr. Molnár Attila és Molnár Levente

Fotók az eseményről

további képek
fotó: Molnár Levente


2013-07-18

4. nap a katolikus hittantáborban

további képek
fotó: HReni


2013-07-17

Elkezdődött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbevallási időszaka!


2013-07-16

2. nap a katolikus hittantáborban

további képek
fotó: HReni


2013-07-15

1. nap a katolikus hittantáborban

további képek
fotó: HReni


2013-07-13

XV. Jenő-nap

videóösszeállítás

Délelőtti előkészületek (civil csoportok) - köszöntőt mond: Tóth János polgármester, Gottfried Richárd református tiszteletes, Győry Csaba római katolikus plébános - Magyarnándori Asszonykórus - Kemencei Hagyományőrzők - Berkenyei Német Nemzetiségi Vegyeskórus - 50 éve házasságot kötöttek köszöntése - Diós sütemények versenye eredményhirdetés - Virágos Diósjenőért díjátadás - Padre és Pilla énekcsokor - Hip hop/rap bemutató (fellépők: Vanek&SMF, T´boy, Vyva, DaWiz, Serpent) - Tolmácsi Népdalkör - Szeráj Hastánciskola Vác

a Kőszirt Hagyományőrző Néptánc Egyesület és Gubó Liza

a Dr. Göllesz Viktor Intézet lakóinak műsora

a Nógrád Szíve Hagyományőrző Baráti Kör

a Váci Ifjúsági Fúvószenekar előadása

Margit és Terka a pletykázó asszonyságok Dejtárról

szabadtéri bál

Surányi Endre emléktábla avatás

Surányi Endre emléktáblájának avatásához

Szerencsésnek mondhatom magam e sorok írójaként, hiszen és jól ismerhettem Surányi Endrét. Írtam róla a Diósjenőről szóló kis könyvben, s ezt megelőzően felkerestem őt a budapesti lakásán. Mikor néhány perc után kiderült, hogy a nagyapám az ő szeretett tanítója volt, ha volt is benne némi bizalmatlanság, maradéktalanul elszállt. Ettől kezdve gyakorta meglátogattam őt, s ő is több ízben járt nálunk Diósjenőn, a feleségével együtt. Készíthettem vele riportot, sőt egy filmet is forgattunk, melyben mesélt diósjenői emlékeiről, kalandokban sem szűkölködő életéről. Megtiszteltetésnek vehettem, hogy megmutatta műhelye kincseit: veterán, de "egy pöccintésre" még azonnal induló motorkerékpárját, s az általa tervezett törpeautóját.

Surányi Endre életében, már gyermekkorban megmutatkozott a műszaki dolgok iránti vonzalom. Bár ne ért le a járműről a lába a földre, nem tudott ellenállni a vágynak, hogy ki ne próbálja az uradalmi gépész megcsodált motorkerékpárját. Tíz év körüli legényke volt még, mikor egy műszaki bravúrját elkövette. Igaz, hogy az eset egy gyerekes csínytevés is volt egyben. Ő maga számol be erről "A diósjenői reteráttól a doni kanyarig" című könyvében. Az történt ugyanis, hogy belevezette az áramot a kerti WC ülőkéjének a szögébe, s mikor a család egy vendége ráült, megtekerte az áramfejlesztőt. Szerencséje volt: nem elnáspángolták érte, hanem azt mondták: "ezt a gyereket taníttatni kell". És Surányi Endre jó tanulónak bizonyult. Szívta magába a műszaki ismereteket. Olyannyira, hogy hamarosan maga is kitalált új módszereket, műszaki megoldásokat. Jelentősek műszaki találmányai. Bármerre is vitte őt a sorsa - legyenek azok háborús évek, vagy a békés évtizedek, mindig a technikai dolgok érdekelték.

Ő volt az első rétsági taxis, aki a közéletben is szerepet vállalt. 1945-ben például földet osztott a járási székhelyen.

Sportsikerei itthon és külföldön egyaránt híressé tették, számtalan versenyen diadalmaskodott, például motorcsónak versenyzőként Európa bajnoki második-harmadik helyezést ért el, s a motorkerékpár Grand Prix versenyről is győzelemmel tért haza 1946-ban.

Hamarosan kiderült róla, hogy kiváló tollú író is. Előbb csak a műszaki ismeretekre oktatta olvasóit - majd két tucat műszaki könyve jelent meg -, de később a szépirodalommal is megörvendeztetett bennünket. Persze ezek a történetek is az autókról szólnak, de Surányi Endre gördülékeny stílusa, jóízű humora nem engedi, hogy letegyük könyveit a kezünkből. Váncsa István írta róla: "Ahogyan Krúdy írt az ételekről, úgy ír Surányi az autókról."

Egy méltatása alkalmával így fogalmaztak: "Surányi Endre maga volt a XX. század, amelyet úgy élt végig, hogy nem csupán jelen volt, hanem az események aktív, cselekvő részeseként az élő történelemmé vált. Gyermekkorában a technika csodája, a száguldó, csillogó-villogó motor ragadja meg, s ebből egy életre szóló elkötelezett szerelem születik. Közben műszaki zsenialitása a találmányok egész sorát produkálja, mint pl. a világszenzációnak számító benzinmegtakarító készülék, az új elveken működő karburátor, vagy a fagáztüzelésű motor kifejlesztése. Joggal tartják Bláthy, Zipernowsky, Csonka utódjának. Több mint húsz szaktudományi könyve jelent meg, s az ő útmutatásai alapján tanulta az ország az autó- és motorvezetést. Ízig-vérig gyakorlati szakember volt, aki nyolcvanévesen is az autó alá feküdt szerelés közben, mint fiatalabb éveiben."

Újságíróként szakmai példaképemnek is tartottam őt. Itt is a műszaki érdeklődés vezette. Egy sorozata jelent meg a Magyar Nemzetben "Mutasd meg hogy vezetsz, s megmondok ki vagy!" sorozatcímmel. Beült ismert személyiségek mellé az autójukba, s vezetési stílusuk alapján pontos jellemzést adott róluk.

Jelen lehettem Surányi Endre temetésén is. 1996-ban helyezték őt örök nyugalomra - mint volt katonatisztet katonai tiszteletadás mellett - a Farkasréti temetőben. Élete során - kis túlzással mondhatjuk - a bölcsőtől a koporsóig a műszaki tudományok bűvöletében telt el. A gazdag életmű lezárására feltétlenül igaz ez az állítás, hiszen kedvelt autójában érte őt a halál. Otthon a garázsában még beült a volán mögé és talán épp elbúcsúzott tőle.

Diósjenő egy régi adósságát törleszti most azzal, hogy emléket állít szülöttjének, akire sok helyütt emlékeznek. Kazincbarcikán például középiskolát neveztek el róla, s szobrot is állítottak a névadó tiszteletére. Az alkalom időszerűvé teszi, hogy emlékezzünk rá, hiszen épp száz éve született. Azért pedig, hogy az emléktábla révén a falu egy újabb büszkeségére hívhatja fel a figyelmet, köszönettel tartozunk az emlékműállítást kezdeményező és kivitelező Citroen Veterán Autó Klubnak.

Végh József

Fotók

összeállítás az eseményekről I.

további képek
(fotó: HReni)

összeállítás az eseményekről II.

további fotók
(fotó: HZ)

délelőtti előkészületek...

további képek
(fotó: HZ)


2013-07-10

90. születésnapján köszöntöttük
Laki Józsefnét

Sok boldogságot kívánunk Boriska néninek,
Isten éltesse sokáig!


2013-07-08

nagyobb mérethez kattints a képre

Diós sütemények versenye

Felkérem a tisztelt lakosokat, hogy akik sütni szeretnének a Jenő-napra és szívesen beneveznének a "diós sütemények versenyére", azok süteményüket szombaton (13-án) 11.30- tól 13 óráig hozzák le a szabadtéri színpad melletti sátorba.

Tóth János
polgármester


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


2013-07-06

Református családi nap

további fotók


2013-07-05

5. nap a református napközis táborban

további fotók

délutáni program a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban

további fotók


nagyobb mérethez kattints a képre


2013-07-04

4. nap a református napközis táborban

további fotók

nagyobb mérethez kattints a képre!


2013-07-03

3. nap a református napközis táborban

további fotók

nagyobb mérethez kattints a képre!


Katasztrófavédelmi őrsöt avattak Rétságon

Forrás: Hír TV

Átadták a rétsági katasztrófavédelmi őrsöt. A környékbeli tűzoltók és a polgári védelem munkatársai a jövőben gyorsabban kiérnek egy-egy riasztás helyszínére.

A katasztrófavédelem országos főigazgatója az ünnepségen elmondta: a rétsági a 25. új őrs az országban, összesen hatvanöt létesítmény alakulása várható a közeljövőben. „Ez közbiztonsági szolgáltatás a lakosságnak. Sokkal gyorsabb lesz a helyszínre érkezés, például itt, a térségben 22 településen 28 000 ember él, 462 négyzetkilométeren jóval az eddigi időnél hamarabb fog a helyszínre érni a mentő vagy a tűzvédelem. De hatékony megelőzési munkával és az önkéntesekkel közös munkaszervezéssel, képzéssel a térségi közbiztonságot jelentősen javítani fogja" – közölte Bakondi György.


2013-07-02

2. nap a református napközis táborban

további fotók


2013-07-01

1. nap a református napközis táborban

reggeli torna

további képek
fotó: MliMarta


2013-06-28

IPOLY ERDŐ
BÖRZSÖNYI HEGYI FÉLMARATON
ÉS CSALÁDI SPORTNAP

Diósjenő, 2013. augusztus 17.


TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93. § (2) bekezdése értelmében július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, és 2001. óta munkaszüneti nap, ezért

hétfőn a Polgármesteri Hivatal
zárva tart.

Repiczki Zsuzsanna
jegyző


Ingyenessé vált a parkolás Vácon

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. június 20-ai ülésén hatályon kívül helyezte a parkolás szabályozásáról és a várakozóhelyek igénybevételének rendjéről szóló 13/2001. (IV. 23.) sz. rendeletét, aminek következtében Vác város közigazgatási területén ingyenessé vált a parkolás a közterületeken.

Az új szabályozás nem vonatkozik a magánparkolók díjaira.


2013-06-26

Megjelent Hörömpő Gergely új kötete:
Ami megmaradt címmel

A rétsági Spangár András Irodalmi Kör néven bő tíz évvel ezelőtt egy kezdeményezés született a rétsági művelődési központban, mely a térség tollforgatóinak nyújt bemutatkozási lehetőséget. A névadó Nógrád község szülötte, a 18. század elejének jelentős irodalmi egyénisége volt. Az évente meghirdetett irodalmi pályázatra a világ számos pontjáról érkeznek írások. A Költészet Napján adjuk át a legjobbnak ítélt művek szerzőinek a Spangár-díjat. Hörömpő Gergely már csak posztumusz elismerésként kaphatta meg a míves tűzzománc-plakettet.

A Spangár Kör azonban továbbra is ápolni kívánja Hörömpő Gergely szellemi hagyatékát. E törekvés mentén született meg ez a kötet is. Az illusztrációkat Dovák B. József művész-tanár készítette. Csakúgy, mint a Spangár-díj kézzel fogható jelképét, a tűzzománc-remeket. Köszönettel tartozunk érte.

E kötetbe a prédikációihoz készített írásaiból válogattam. Némelyiknél szerepel a prédikáció időpontja is. Van olyan, amely évtizedekkel ezelőtt íródott, s mégis mai korunkra is igaz annak mondanivalója. Bízunk abban, hogy a könyv olvasói számára sem lesz haszontalan e gondolatok felidézése. S ahányszor csak fellapozzák, tovább él Hörömpő Gergely hite. Ami megmaradt….

Végh József mkl


Mozgáskorlátozottak és nyugdíjasok
éves fürdőzése Bogácson

további fotók
fotó: Schmittingez Zoltánné


A Diósjenői Sportegyesület évértékelője


2013-06-25

Június 29-től július 7-éig az állatorvosi szolgáltatás szabadság miatt szünetel


Kérem szíves megértésüket
Dr. Filip Zsófia
állatorvos


2013-06-24

MEGHÍVÓ

Diósjenő község Képviselő-testületének
2013. június 28-án 18 órai kezdettel
a Polgármesteri Hivatalban tartandó
képviselő-testületi ülésre

Napirend:

 1. Polgárőrség helyzetéről szóló tájékoztató
  Előterjesztő: Porubszki Zoltán elnök

 2. Tűzoltóság tevékenységéről szóló beszámoló
  Előterjesztő: Kabai Lajos Tüo. parancsnok

 3. Védőnői szolgálat tájékoztatója
  Előterjesztő: Mocsári Sándorné védőnő

 4. Idősek Klubja tájékoztatója
  Előterjesztő: Déri Ágnes vezető

 5. Polgármesteri Hivatal működéséről szóló tájékoztató
  Előterjesztő: Repiczki Zsuzsanna jegyző

 6. Egyebek


Diós-települések VII. országos találkozója

 

Értesítjük a lakosságot, hogy 2013. július 6-án Gyenesdiáson kerül megrendezésre a Diós-települések VII. országos találkozója.

A rendezvényre busz indul, amelyre lehet jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban 2013. június 28-án 13 óráig.

     Az utazás időpontja:

indulás Diósjenőről:  2013. július 6. - kb. 5 óra,

érkezés Diósjenőre: 2013. július 7. - kb. 18 óra

Fizetendő:

busz díja: 4.000 Ft/fő.

szállás díja: 2.700 Ft/fő

A díj étkezést nem tartalmaz.

Igény, és kellő számú (18-20 fő) jelentkező esetén egy másik buszt is indít az önkormányzat, amely még aznap, a rendezvény befejeztével visszaindul Diósjenőre. Ennek részvételi díja: 4.000 Ft/fő.

Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban Hugyecz Renátánál, a díj befizetésével lehet.


Ezüstérmes Diósjenő
a Nagy Vagy! televíziós sportvetélkedőn

Idén is benevezett iskolánk a TV2 által szervezett sportvetélkedő nyári szériájába, amit ezúttal Balatonfüreden rendeztek.

Az induló 16 csapatot három csoportba osztották, amelyből az elsők automatikusan a döntőbe jutottak, a másodikaknak viszont egy mindent eldöntő játékban lehetett kvalifikálni magukat a döntőbe.

Mivel csapatunk második lett a csoportjában, ezért döntött a „szétlövés”. A gumicsónakos váltóban nem kis versenyben Szentgyörgyi Rómeó celebkapitányunk vezérletével végül sikerült elsőként célba érnünk, így mi is ott lehettünk a délutáni döntőben.

A finálé két vizes játékkal kezdődött, amelyek után az utolsó helyen álltunk, de nem adtuk fel, és a négy szárazföldi játékkal fokozatosan tornáztuk fel magunkat a tabellán. A két első, és két második helyezéssel végül a dobogó második fokára sikerült felkapaszkodnunk, egy ponttal lemaradva az elsőtől. Nagyon kevésen múlott a végső győzelem, de így is nagyon boldogok és elégedettek lehetünk, az utolsó leheletünkig kihajtottuk magunkat, szó szerint csúsztunk-másztunk a pontokért. Ez egyébként majd mindenki számára látható lesz július közepétől vasárnap délelőttönként a TV2-n.
Köszönöm csapattársaimnak az egész nap folyamán tanúsított remek hozzáállást, a kitartó küzdelmet, a koncentrált győzni akarást.

nagyobb mérethez kattints a fotókra!

A CSAPAT tagjai, akiknek az ezüstérem a nyakukba került tehát: Csurja Kinga, Kohári Zoltán, Kaliczka Bernadett, Túri Veronika, Hekli Péter és Puskás Péter (döntőbeli celebkapitány)

Hekli Péter


2013-06-21

Hivatásos tűzoltóság Rétságon

Régi vágya a városnak, hogy állandó ügyeletet tartó, gyorsan reagálni képes tűzoltósága legyen. A történet ugyan régen kezdődött, de 2013. július elsejével valósággá válik a remény. Katasztrófavédelmi őrs kezdi meg munkáját és a 24 órás ügyeletet a volt laktanya területén felújított épületben. Ezzel teljessé válik a városi ranghoz illő védelmi rendszer, hiszen régóta van rendőrség, mentőállomás, újraszervezésre került az orvosi ügyelet, már csak a tűzoltóság hiányzott a teljeséghez. Eddig!

bővebb információ

Forrás


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai
2013-06-20

Halálos baleset Diósjenőnél

Forrás: MTI 2013. június 20. csütörtök 07:39

Egy traktor és egy személyautó ütközött össze, a balesetben egy ember életét vesztette, hárman megsérültek.

Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, egy embert a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: a jelenlegi adatok szerint a személyautó a traktor előzésébe kezdett, majd ennek során előbb a munkagépnek ment neki, utána pedig az útról letérve fának ütközött. A kocsiban utazó egyik utas a helyszínen életét vesztette, további három ember megsérült. A helyszíni szemle idejére a 2-es utat a Diósjenővel összekötő szakaszt teljes szélességében lezárták.


2013-06-18

Tűzvédelem az aratás idején is

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet tartalmazza.

bővebb információ


2013-06-17

Új fotók a szombati tanévzáróról

további képek
fotó: HReni


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


Könyvajánló

Talán még ma sincs Nógrád megyében olyan település, hol Sisa Pistáról szóló történetek ne élnének, legalábbis az idősek emlékezetében. Az évszázadnyi múlt olykor megszépítette, - másította ezeket, de az eredetileg keletkezett történetek is olyannak ábrázolták az utolsó nógrádi betyárt, amilyennek a nép szerette volna látni. Mindezek után természetes, hogy a szájról-szájra terjedő mesék, balladák, dalok és csudálatos történetek gyakorta nem fedik a való igazságot. Az egyszerű emberek képzeletében ő volt korának az az igazságtevője, ki helyettük is megbosszulta sérelmeiket, ki helyettük is megdézsmálta a sanyargatásukkal összeharácsolt vagyont. Ő volt az, kinek bujtatásával, segítésével a gyűlölt, a szabadságot eltipró rendszerrel szembeni ellenállásukat kifejezhették. Érdekes módon, hírnevén semmit sem csorbított az emlékezetben az emberölés ténye, sőt ezek a történetek olykor sokkal több hasonló esetről adnak hírt.

Nagy részükben megtaláljuk azokat az általános elemeket, melyek minden más hasonló betyárhoz is fűződnek. Ő a szegények gyámolítója, ki a zsarnoktól visszaveszi s elégeti adósleveleiket, ki pénzzel segíti a bajbajutottakat mérhetetlen nyomorukban. Sisa az, ki megbünteti a hamisan mérő kereskedőt, ki mindig túljár a basáskodó pandúrok eszén. Teheti, hisz nem fogja őt a golyó, s nincs ember, ki felülmúlná rettentő erejét. Félelmetes haramia, kinek minden zordsága, vad tivornyázó hajlama, ijesztő külseje mögött lágyszívű ember rejtezik. A róla szóló történetek gyakran ruházzák fel őt a virtuskodó betyár jellemével, aki fogadásból megelőzi lóháton a vonatot, s a pandúrlaktanya szomszédságában mulatozik, vagy a legnagyobb hajtóvadászat közepette léleknyugalommal visz jószágot a gyarmati vásárra.

Sisa Pista története nem csupán a helytörténet iránt érdeklődők számára érdekes olvasmány. Élete mindvégig bővelkedik izgalmakban, de mindazonáltal nagyon jól jellemzi azt a kort is, amelyben élt. Emlékezetét körüllengi a betyárromantika, s talán éppen ezért van szükség arra, hogy megismerjük életútjának valós történetét és az emlékezet-faragta képet is.

A penci történeteket is tartalmazó kötet kapható a penci múzeumban.


2013-06-15

Tanévzáró és ballagás
a Szentgyörgyi István
Általános Iskolában

további képek


2013-06-14

Képek a végzős nyolcadikosok életéből

bolondballagás

további fotók

szerenád és bankett

további fotók2013-06-13


2013-06-12

Képek az Aranydió Óvoda életéből
a nagycsoportosok kirándulása

további képek
fotó: Duló Anikó


A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 88/2013 (V. 30.) számú közleménye a 2013-as támogatási évi termeléshez kötött anyatehéntartás-támogatás igényléséről

bővebb információ


2013-06-11

Árvízi védekezés

Önkéntes tűzoltó egyesületünk részt vett az árvízi védekezési munkákban. Két napot Vácott segítettek, majd három napot Nagymaroson és Verőcén védekeztek, illetve szivattyúztak. A tagok közül jelen voltak Túrócziné Zsolna Andrea, Szosznya Krisztina, Kosdi Kálmán, Donkó Kristóf, Varga Dániel, Kabai Lajos és Varga Ferenc (Piktor).

Köszönjük az áldozatkész munkájukat!

Forrás


Megint földrengés volt Érsekvadkertnél

Kisebb földrengés volt a Nógrád megyei Érsekvadkert közelében kedd reggel a Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerint. A 7.31 órakor zajló földmozgás erőssége 2,4 volt a Richter-skálán, és ez a június 5-én 20.45-kor keletkezett 4,2 magnitúdójú földrengés utórengése. A reggeli földrengést a lakosság érezte, károkról a szeizmológiai obszervatóriumba viszont eddig nem érkezett bejelentés.

Forrás


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


2013-06-10

Újabb fotók az elsősjelöltek szombati
erdészeti kiruccanásáról

további képek
fotó: HReni


Pest megyei öregfiúk-bajnokság,
Váci csoport

11. forduló
Rétság - Nógrád-Diósjenő SE  1-3 (0-1)
a mérkőzés jegyzőkönyve

22. forduló
Nógrád-Diósjenő SE - Rétság  3-4 (2-1)
a mérkőzés jegyzőkönyve

További eredmények:

Vác-Deákvár SE - Vác VLSE 6-3
Váci Lakóterület SE - Kosd SK 9-2
Szokolya-Gyöngy - Göd-Dunapart 1-9

A bajnokság állása a 15. forduló után

 1.

Vác VLSE

22

20

0

2

128-29

60

 2.

Göd-Dunapart

22

19

0

3

100-31

57

 3.

Verőce SE

21

16

0

5

85-32

48

4.

Váci Lakóterület SE

22

15

0

7

78-41

45

5.

Vác-Deákvár-Baráti kör

21

9

3

9

53-71

30

6.

Vác-Deákvár SE

22

8

5

9

57-59

29

7.

Penci SE

21

8

2

11

35-46

26

8.

Nógrád-Diósjenő SE*

22

7

2

13

46-91

23

9.

Rétság

22

7

1

14

31-71

21

10.

Szobi SC

21

5

3

13

41-73

18

11.

Szokolya-Gyöngy

22

4

2

16

39-80

14

12.

Kosd SK

22

2

2

18

32-101

8

*mérkőzések

Rétságtól 1 pont levonva


2013-06-09

Nógrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyugati csoport

30. forduló

Eredmények:

DIÓSJENŐ SE - NAGYOROSZI HBB SE 3-1** ifi: 2-0*
BÁNK SE - NÉZSA SE 9-0 ifi: 6-3
BORSOSBERÉNY SE - DEJTÁR SE 1-2  ifi: 3-2
IPOLYSZÖG SE - ROMHÁNY SE 2-1  ifi: 2-7
PATAK SE - NÓGRÁDSÁP SE 13-0  ifi: 2-2
SZÜGY SE - SZENDEHELY FC 1-0  ifi: -
RÉTSÁG VSE - TERESKE KSE 3-0*  ifi: 3-0*
ŐRHALOM SE - SZABADNAP

* játék nélkül
** a mérkőzés jegyzőkönyve

A felnőtt bajnokság állása

 1.

Bánk

27

23

3

1

115-21

72

2.

Patak

27

17

5

5

85-20

56

3.

Szendehely

27

16

5

6

69-30

53

4.

Dejtár

27

15

7

5

56-17

52

5. Szügy

27

15

6

6

71-42

51

6.

Ipolyszög

27

16

2

9

56-62

50

7.

Őrhalom

27

14

3

10

58-44

45

 8.

Rétság

27

12

4

11

48-44

40

9.

Romhány

27

9

7

11

51-52

34

10.

Diósjenő*

28

8

10

10

46-51

34

11.

Nagyoroszi

27

4

7

16

29-66

19

12.

Nézsa

27

5

2

20

27-95

17

13.

Borsosberény

27

4

2

21

19-73

14

14.

Nógrádsáp

27

3

6

18

30-97

14

15.

Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink
Nógrádsáptól 1 pont levonva

 

Az ifjúsági bajnokság állása

 1.

Dejtár

27

21

2

4

91-36

65

2.

Patak

27

18

5

4

129-32

59

 3.

Szügy

26

19

1

6

116-48

58

4.

Diósjenő*

28

19

0

9

93-45

57

5.

Romhány

27

17

3

7

117-55

54

6.

Nagyoroszi

27

15

3

9

90-65

48

7.

Bánk

27

14

3

10

78-52

43

8.

Borsosberény

27

12

1

14

45-62

37

9.

Szendehely

26

12

1

13

62-58

34

10. Őrhalom 27 10 0 17

49-85

30

 11.

Nógrádsáp

27

9

3

15

67-93

29

12.

Rétság

27

9

1

17

50-85

28

13.

Ipolyszög

27

6

3

18

53-130

21

14. Nézsa

27

3

0

24

33-169

4

15. Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink

Nógrádsáptól 1, Bánktól 2, Szendehelytől 3, Nézsától 5 pont levonva


A Cserhát-Lőrincz JUDO KLUB új honlapja

elérhető a "civil szervezetek" menünél


2013-06-08

Játékos délelőtt
az elsősök fogadták az elballagott ovisokat

további képek
fotó: Duló Anikó


Nógrád megyei női kispályás
labdarúgó bajnokság - Alsóház
201
3. június 08.

4. forduló
ROMHÁNY SE - BSE PALÓC FARKASOK 3-0
SKORPIÓ SE - DIÓSJENŐ SE 1-1*

5. forduló
BSE PALÓC FARKASOK - SKORPIÓ SE 0-0
DIÓSJENŐ SE - ROMHÁNYSE 0-6*

6. forduló
SKORPIÓ SE - ROMHÁNY SE 0-3
DIÓSJENŐ SE - BSE PALÓC FARKASOK 1-3*

Tabella

1. Romhányi SE 20 12 3 5 47-23 21
2. BSE Palóc Farkasok 20 6 2 12 23-37 20
3. Skorpió SE 20 4 6 10 20-36 18
4. Diósjenő SE** 20 3 2 15 20-74 11

* A mérkőzésre kattintva annak jegyzőkönyve tekinthető meg

** eddigi mérkőzéseink

Romhánytól 18 pont levonva


Diósjenői önkéntesek
3 napja a gátakon Vácon és Nagymaroson

további fotók


2013-06-07

Száz épület sérült meg
 Szátok és Tereske községben a szerda esti 4,2 magnitúdójú földrengés során
2013-06-06

Pályaépítési munkák

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2013. június 17-től 2013. július 5-ig a Vác-Balassagyarmat vasútvonalon végzendő pálya-karbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Vác-Diósjenő állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A módosított menetrend


Erős földrengés Magyarországon

2013. június 5-én 20 óra 45 perckor 4,2 magnitúdójú földrengés keletkezett a Nógrád megyei Érsekvadkert közelében, melyet Diósjenőn is észlelhettünk.

Június 6-án 0 óra 1 perckor 1,7-es magnitúdójú utórengés pattant ki Érsekvadkerttől délkeletre, mintegy 4 km-es mélységben.

A katasztrófavédelem információi szerint az epicentrum környezetében a főrengés következtében épületek is megsérültek.

2013. június 5-én 20 óra 45 perckor 4,2 magnitúdójú földrengés keletkezett a Nógrád megyei Érsekvadkert közelében.

Az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet
Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium kérése

A földrengések kutatásánál a műszeres mérések mellett nagyon fontos a földmozgás során előforduló jelenségek megfigyelése és azok összegyűjtése.

Kérjük, amennyiben érezte a földrengést, szíveskedjék honlapunkon található kérdőív kitöltésével hozzájárulni a magyarországi földrengéskutatáshoz, illetve ha ismer valakit, aki információval szolgálhat a rengéssel kapcsolatban, juttassa el hozzá is ezt a levelet.

Közreműködését előre is köszönjük:

az Obszervatórium munkatársai.

MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium 1112 Budapest, Meredek u. 18

Tel.: +36 1 248 2300

Fax: +36 1 248 23012013-06-05

A csapatban Mazzonetto Alessio "Ale" és Mazzonetto Nicolo "Nico", akik Diósjenőről kerültek a Fradihoz.Mély fájdalommal és megdöbbenéssel tudatjuk, hogy Rétság város jegyzője, kollégánk, BARÁTUNK

Tömör Józsefné
2013. június 5-én balesetben elhunyt.


Rétság Város Önkormányzata jegyzőasszonyt saját halottjának tekinti.


2013-06-04

Pest megyei öregfiúk-bajnokság,
Váci csoport

21. forduló
Vác VLSE - Nógrád-Diósjenő SE  11-2 (5-0)
a mérkőzés jegyzőkönyve

További eredmények:

Kosd SK - Vác-Deákvár SE 2-5
Szokolya-Gyöngy - Penci SE 2-1
Verőce SE - Szobi SC 6-1
Rétság - Göd-Dunapart 1-3
Vác-Deákvár-Baráti kör - Váci Lakóterület SE 0-1

A bajnokság állása a 15. forduló után

 1.

Vác VLSE

21

20

0

1

125-23

60

 2.

Göd-Dunapart

21

18

0

3

91-30

54

 3.

Verőce SE

21

16

0

5

85-32

48

4.

Váci Lakóterület SE

21

14

0

7

69-39

42

5.

Vác-Deákvár-Baráti kör

21

9

3

9

53-71

30

6.

Penci SE

21

8

2

11

35-46

26

7.

Vác-Deákvár SE

21

7

5

9

51-56

26

8.

Nógrád-Diósjenő SE*

20

6

2

12

40-86

20

9.

Rétság

19

6

1

13

26-65

18

10.

Szobi SC

21

5

3

13

41-73

18

11.

Szokolya-Gyöngy

21

4

2

15

38-71

14

12.

Kosd SK

21

2

2

17

30-92

8

*mérkőzések

Rétságtól 1 pont levonva


2013. június 6-án csütörtökön
az állatorvosi szolgáltatás szünetel,
helyette holnap,
június 5-én 17-19 óráig lesz megtartva.2013-06-03

A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


Újabb fotók az óvodai évzáróról

további képek
fotó: HReni


2013-06-02

Nógrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyugati csoport

29. forduló

Eredmények:

ROMHÁNY SE - RÉTSÁG VSE 4-1, ifi: 3-0
NÓGRÁDSÁP SE - SZÜGY SE 2-8, ifi: 0-5
NÉZSA SE - DIÓSJENŐ SE 2-2**, ifi: 0-8**
NAGYOROSZI HBB SE - ŐRHALOM SE 2-8, ifi: 5-1
DEJTÁR SE - IPOLYSZÖG SE 0-1, ifi: 9-0
SZENDEHELY FC - BÁNK SE 3-5, ifi: 2-1
TERESKE KSE - PATAK SE 0-3*, ifi: 0-3*
SZABADNAP: BORSOSBERÉNY SE
* játék nélkül
** a mérkőzés jegyzőkönyve

A felnőtt bajnokság állása

 1.

Bánk

26

22

3

1

106-21

69

2.

Patak

26

16

5

5

72-20

53

3.

Szendehely

26

16

5

5

69-29

53

4.

Dejtár

26

14

7

5

54-16

49

5. Szügy

26

14

6

6

70-42

48

6.

Ipolyszög

26

15

2

9

54-61

47

7.

Őrhalom

27

14

3

10

58-44

45

 8.

Rétság

26

11

4

11

45-44

37

9.

Romhány

26

9

7

10

50-50

34

10.

Diósjenő*

27

7

10

10

43-50

31

11.

Nagyoroszi

26

4

7

15

28-63

19

12.

Nézsa

26

5

2

19

27-86

17

13.

Borsosberény

26

4

2

20

18-71

14

14.

Nógrádsáp

26

3

6

17

28-76

14

15.

Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink
Nógrádsáptól 1 pont levonva

 

Az ifjúsági bajnokság állása

 1.

Dejtár

26

21

2

3

89-33

65

 2.

Szügy

26

19

1

6

116-48

58

3.

Patak

27

18

4

4

127-30

58

4.

Diósjenő*

27

18

0

9

91-45

54

5.

Romhány

26

16

3

7

110-53

51

6.

Nagyoroszi

26

15

3

8

90-63

48

7.

Bánk

26

13

3

10

72-49

40

8.

Szendehely

26

12

1

13

62-58

34

9.

Borsosberény

26

11

1

14

42-60

34

10. Őrhalom 27 10 0 17

49-85

30

 11.

Nógrádsáp

26

9

2

15

65-91

28

12.

Rétság

26

8

1

17

47-85

25

13.

Ipolyszög

26

6

3

17

51-123

21

14. Nézsa

26

3

0

23

30-163

4

15. Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink

Nógrádsáptól 1, Bánktól 2, Szendehelytől 3, Nézsától 5 pont levonva


új fotók az óvodai ballagásról

a Mókus csoport ballagása

további képek

a Süni csoport előadásából

további képek

a Katica csoport évzárója

további képek

fotó: Duló Anikó


2013-06-01

Nógrád megyei női kispályás
labdarúgó bajnokság - Alsóház
201
3. június 01.

1. forduló
BSE PALÓC FARKASOK - ROMHÁNY SE 0-3
DIÓSJENŐ SE - SKORPIÓ SE 1-1*

2. forduló
SKORPIÓ SE - BSE PALÓC FARKASOK 3-0
ROMHÁNY SE - DIÓSJENŐ SE 3-0*

3. forduló
ROMHÁNY SE - SKORPIÓ SE 2-0
BSE PALÓC FARKASOK - DIÓSJENŐ SE 5-0*

A bajnokság állása

1. BSE Palóc Farkasok 17 5 1 11 20-33 16
2. Skorpió SE 17 4 4 9 19-32 16
3. Romhányi SE 17 9 3 5 35-23 12
4. Diósjenő SE** 17 3 1 13 17-55 10

* A mérkőzésre kattintva annak jegyzőkönyve tekinthető meg

** eddigi mérkőzéseink

Romhánytól 18 pont levonva


2013-05-31

Évzáró ünnepély és ballagás
az Aranydió Óvodában

további képek


2013-05-30

Képek az Aranydió Óvoda életéből

Évzáró a Katica csoportban

Somlói Róbert videója

A Mókus csoport az idősek napján

további képek
fotó: Duló Anikó


2013-05-28

A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


Nógrádi Társasjáték klub
társasjáték nem csak gyerekeknek

bővebb információ


Börzsöny

Jenői-tó

nagyobb mérethez kattints a képekre!


2013-05-27

Pest megyei öregfiúk-bajnokság,
Váci csoport

20. forduló
Nógrád-Diósjenő SE - Vác Deákvár SE 3-2 (2-0)
a mérkőzés jegyzőkönyve

További eredmények:

Váci Lakóterület SE - Szobi SC  6-3
Göd-Dunapart - Vác VLSE 1-4
Verőce SE - Szokolya-Gyöngy 6-0
Rétság - Penci SE 0-3
Vác-Deákvár-Baráti kör - Kosd SK 7-1

A bajnokság állása a 15. forduló után

 1.

Vác VLSE

20

19

0

1

114-21

57

 2.

Göd-Dunapart

20

17

0

3

88-29

51

 3.

Verőce SE

20

15

0

5

79-31

45

4.

Váci Lakóterület SE

20

13

0

7

68-39

39

5.

Vác-Deákvár-Baráti kör

20

9

3

8

53-70

30

6.

Penci SE

20

8

2

10

34-44

26

7.

Vác-Deákvár SE

20

6

5

9

46-54

23

8.

Nógrád-Diósjenő SE*

19

6

2

11

38-75

20

9.

Rétság

19

6

1

12

25-62

18

10.

Szobi SC

20

5

3

12

40-67

18

11.

Szokolya-Gyöngy

20

3

2

15

36-70

11

12.

Kosd SK

20

2

2

16

28-87

8

*mérkőzések

Rétságtól 1 pont levonva


Új fotók az Idősek napjáról

további képek
fotó: HReni


2013-05-26

I. Bakony Judo Kupa
Pápa, 2013.05.26.

Nehéz versenynapon, hosszú utazáson vagyunk túl a Cserhát-Lőrincz Judo Klub tagjaival.

Május 26-án reggel fél hétkor indultunk Pápára. A három órás út után, fél tízkor érkeztünk meg Pápa város sportcsarnokához, az I. Bakony Judo Kupára. A versenyzők izgalommal telve várták a mérlegelést és kategóriák összeállítását.

Belépve a sportcsarnok nézőterére, szívélyes látvány fogadott bennünket szurkolókat is. Közel 20 csapat, több, mint 100 versenyzője sorakozott fel a tatamik körül.

10 órakor kezdődött meg az ünnepélyes megnyitó. A Bakony Judo Klub elnöke és Pápa város polgármestere mondott köszöntőt, melyben megköszönték a nagy létszámú résztvevőknek a megjelenést. Sok sikert és fair play küzdelmet kívántak a résztvevőknek.

Ünnepélyes díjátadás keretében emlék plakettet vehetett át csapatunk edzője, Lőrincz Dezső, mint azon alapító tagok egyike, akik annak idején részt vettek Pápán a judo sport meghonosításában.

Az ünnepélyes megnyitót egy izgalmas karate bemutató követte. Az egészen kis gyermekektől, a felnőtt sportolókig megmutatták, hogy ez is egy nagyon különleges sport.

A nap fénypontját jelentette, amikor tatamira léptek klubunk tagjai. Van, aki könnyebben van, aki nehezebben vette az akadályokat. Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amikor sikert sikerre halmoztak. Szebbnél szebben kivitelezett mozdulatokkal vitték földre az ellenfeleket. Sorra szerezve pontokat, öregbítve a klubunk hírnevét.

Eredmények:

Csurja Botond

2002

45 kg

7.

Steinhovanecz János

2001

42 kg

5.

Czerman Roland

2001

42 kg

3.

Benke Bálint

2001

34 kg

3.

Molnár Bence

2004

22 kg

25 kg

2.

3.

Vidák Nikolasz

2005

25 kg

27 kg

3.

2.

Oláh Krisztián

1998

50 kg

2.

Laszenik János

 felnőtt

+100 kg

2.

Mészáros Noel

2005

35 kg

1.

Czerman Zsanett

2004

45 kg

1.

Benke Máté

1998

50-55 kg

1.

Lőrincz Vanessza

2000

36 kg

1.

A nap végén hatalmas büszkeséggel vették át érmeiket versenyzőink. Lezárva ezzel az idei év verseny időszakának első fejezetét.

A nyári szünet végén, újult erővel vághatnak bele az új versenyek kihívásaiba.

további fotók

Fotó: Varga Tamás

Czerman Zsuzsa


Nógrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyugati csoport

28. forduló

Eredmények:

ŐRHALOM SE - NÉZSA SE 2-0, ifi: 3-0
DIÓSJENŐ SE - SZENDEHELY FC 0-6**, ifi: 1-2**
SZÜGY SE - TERESKE KSE 3-0*, ifi: 3-0*
BÁNK SE - NÓGRÁDSÁP SE 12-0, ifi: 2-2
RÉTSÁG VSE - DEJTÁR SE 0-2, ifi: 1-3
IPOLYSZÖG SE - BORSOSBERÉNY SE 2-0, ifi: 3-2
PATAK SE - ROMHÁNY SE 1-1, ifi: 2-2
NAGYOROSZI HBB SE - SZABADNAP
* játék nélkül
** a mérkőzés jegyzőkönyve

A felnőtt bajnokság állása

 1.

Bánk

25

21

3

1

101-18

66

2.

Szendehely

25

16

5

4

66-24

53

3.

Patak

25

15

5

5

69-20

50

4.

Dejtár

25

14

7

4

54-15

49

5. Szügy

25

13

6

6

62-40

45

6.

Ipolyszög

25

14

2

9

53-61

44

7.

Őrhalom

26

13

3

10

50-42

42

 8.

Rétság

25

11

4

10

44-40

37

9.

Romhány

25

8

7

10

46-49

31

10.

Diósjenő*

26

7

9

10

41-48

30

11.

Nagyoroszi

25

4

7

14

26-55

19

12.

Nézsa

25

5

1

19

25-84

16

13.

Borsosberény

26

4

2

20

18-71

14

14.

Nógrádsáp

25

3

6

16

28-76

14

15.

Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink
Nógrádsáptól 1 pont levonva

 

Az ifjúsági bajnokság állása

 1.

Dejtár

25

20

2

3

80-33

62

 2.

Szügy

25

18

1

6

111-48

55

3.

Patak

25

17

4

4

124-30

55

4.

Diósjenő*

26

17

0

9

83-45

51

5.

Romhány

25

15

3

7

107-53

48

6.

Nagyoroszi

25

14

3

8

85-62

45

7.

Bánk

25

13

3

9

71-47

40

8.

Borsosberény

26

11

1

14

42-60

34

9.

Szendehely

25

11

1

13

60-57

31

10. Őrhalom 26 10 0 16

48-80

30

 11.

Nógrádsáp

25

9

2

14

65-86

28

12.

Rétság

25

8

1

16

47-82

25

13.

Ipolyszög

25

6

3

16

51-114

21

14. Nézsa

25

3

0

22

30-155

4

15. Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink

Nógrádsáptól 1, Bánktól 2, Szendehelytől 3, Nézsától 5 pont levonva


2013-05-25

Idősek napja

további fotók


2013-05-24

Pest megyei öregfiúk-bajnokság,
Váci csoport

19. forduló
Kosd SK - Nógrád-Diósjenő SE 3-3 (2-2)
a mérkőzés jegyzőkönyve

További eredmények:

Váci Lakóterület SE - Szokolya-Gyöngy 4-1
Vác VLSE - Penci SE 7-1
Vác-Deákvár SE - Göd-Dunapart 2-6
Szobi SC - Vác-Deákvár-Baráti kör 3-4
Rétság - Verőce SE 1-3

A bajnokság állása a 15. forduló után

 1.

Vác VLSE

19

18

0

1

110-20

54

 2.

Göd-Dunapart

19

17

0

2

87-25

51

 3.

Verőce SE

19

14

0

5

73-31

42

4.

Váci Lakóterület SE

19

12

0

7

62-36

36

5.

Vác-Deákvár-Baráti kör

19

8

3

8

46-69

27

6.

Penci SE

19

7

2

10

31-44

23

7.

Vác-Deákvár SE

19

6

5

8

44-51

23

8.

Rétság

18

6

1

11

25-59

18

9.

Szobi SC

19

5

3

11

37-61

18

10.

Nógrád-Diósjenő SE*

18

5

2

11

35-73

17

11.

Szokolya-Gyöngy

19

3

2

14

35-73

11

12.

Kosd SK

19

2

2

15

27-80

8

*mérkőzések

Rétságtól 1 pont levonva


Jenői-tó

nagyobb mérethez kattints a képekre!MEGHÍVÓ

Diósjenő község Képviselő-testületének
2013. május 30-án 18 órai kezdettel
a Polgármesteri Hivatalban tartandó
képviselő-testületi ülésére

Napirend:

 1. Szociális ellátási formák igénybevételéről, költségvetésének időarányos alakulásáról beszámoló
  Előterjesztő: István László elnök
 2. Egyebek


A BSE kosárlabdacsapata Diósjenőn

Bemutató mérkőzést játszik a BSE NB I-es női kosárlabdacsapata a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskolában 2013. május 28-án, kedden. Az iskola kosaras palántái olyan játékosoktól leshetik el a "mesterfogásokat" mint Károlyi Andrea, vagy a korábbi EB bronzérmes, sokszoros válogatott Nagy Dóra.

A bemutató 11 órakor kezdődik az iskola tornacsarnokában, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Józsa Csaba
testnevelő


Tulipánfa
Liriodendron tulipifera

A fa 23 éves, 13 méter magas, 6 éve virágzott először.
további fotók

A fotók a Vasút utcában készültek.


2013-05-23


2013-05-22

Várja gazdáját

A képen látható kölyökkutya a focipálya környékén - jelenleg Piktornál - várja gazdáját.

Előkerült a gazdi.


Jenői-tó

Kilátás Kőszirtről

kattints a képekre!


Nógrád megyei női kispályás
labdarúgó bajnokság
201
3. május 18.

16. forduló
Bujáki SC - Diósjenő SE 6-1*
Toldi DSZSE Dorogháza - Romhány SE 3-0
Madách DSE - Skorpió SE 1-1

18. forduló
Madách DSE - Diósjenő SE 4-1*
Héhalom SE - BSE Palóc Farkasok 3-0
Romhányi SE -  Skorpió SE 0-3

A bajnokság állása a 12. forduló után

1. Héhalom SE 14 10 4 0 27-4 34
2. Bujáki SC 14 8 4 2 31-9 28
3. Toldi DSZSE Dorogháza 14 7 1 6 34-24 22
4. Madách DSE 14 6 2 6 24-19 20
5. BSE Palóc Farkasok 14 4 1 9 15-27 13
6. Skorpió SE 14 3 3 8 15-29 12
7. Diósjenő SE** 14 3 0 11 17-55 9
8. Romhányi SE 14 6 3 5 27-23 3

* A mérkőzésre kattintva annak jegyzőkönyve tekinthető meg

** Eddig lejátszott mérkőzéseink

Romhánytól 18 pont levonva


2013-05-21

Pályázati feltételek és bírálati szempontok
A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM2013-05-20

Nógrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyugati csoport

 19. és 27. forduló

Eredmények:

19. forduló

ROMHÁNY SE - TERESKE KSE 3-0* ifi: 3-0*
SZÜGY SE - DIÓSJENŐ SE 4-1*, ifi: 5-2*
PATAK SE - ŐRHALOM SE 3-1, ifi: 1-2
RÉTSÁG VSE - NAGYOROSZI HBB SE 5-0 ifi: 2-7
IPOLYSZÖG SE - NÉZSA SE 1-0 ifi: 12-2
BORSOSBERÉNY SE - SZENDEHELY FC 0-2, ifi: -
DEJTÁR SE - NÓGRÁDSÁP SE 4-1 ifi: 3-1
SZABADNAP - BÁNK SE
* játék nélkül
** a mérkőzés jegyzőkönyve

27. forduló

TERESKE KSE - BÁNK SE 0-3*  ifi: 0-3*
ROMHÁNY SE - SZÜGY SE 2-2 ifi: 3-6
NÓGRÁDSÁP SE - DIÓSJENŐ SE 0-3*, ifi: 1-6*
SZENDEHELY FC - ŐRHALOM SE 2-1, ifi: 5-3
BORSOSBERÉNY SE - RÉTSÁG VSE 1-4, ifi: 2-1
DEJTÁR SE - PATAK SE 1-1, ifi: 0-2
NAGYOROSZI HBB SE - NÉZSA SE 1-2, ifi: 8-2
SZABADNAP - IPOLYSZÖG SE
* játék nélkül
* a mérkőzés jegyzőkönyve

A felnőtt bajnokság állása

 1.

Bánk

24

20

3

1

89-18

63

2.

Szendehely

24

15

5

4

60-24

50

3.

Patak

24

15

4

5

68-19

49

4.

Dejtár

24

13

7

4

52-15

46

5. Szügy

24

12

6

6

59-40

42

6.

Ipolyszög

24

13

2

9

51-61

41

7.

Őrhalom

25

12

3

10

48-42

39

 8.

Rétság

24

11

4

9

44-38

37

9.

Romhány

24

8

6

10

45-48

30

10.

Diósjenő*

25

7

9

9

41-42

30

11.

Nagyoroszi

25

4

7

14

26-55

19

12.

Nézsa

24

5

1

18

25-82

16

13.

Nógrádsáp

23

3

6

14

28-61

15

14.

Borsosberény

25

4

2

19

18-69

14

15.

Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink

 

Az ifjúsági bajnokság állása

 1.

Dejtár

24

19

2

3

77-32

59

2.

Patak

24

17

3

4

122-28

54

 3.

Szügy

24

17

1

6

108-48

52

4.

Diósjenő*

25

17

0

8

82-43

51

5.

Romhány

24

15

2

7

105-51

47

6.

Nagyoroszi

25

14

3

8

85-62

45

7.

Bánk

24

13

2

9

69-45

39

8.

Borsosberény

24

11

1

12

40-53

34

 9.

Nógrádsáp

24

9

1

14

63-84

27

10. Őrhalom 25 9 0 16

45-80

27

11.

Szendehely

23

9

1

13

54-56

25

12.

Rétság

24

8

1

15

46-79

25

13.

Ipolyszög

24

5

3

16

48-112

18

14. Nézsa

24

3

0

21

30-152

4

15. Tereske

törölve

*eddigi mérkőzéseink

Nógrádsáptól 1, Bánktól 2, Szendehelytől 3, Nézsától 5 pont levonva


2013-05-19

Az ifjú konfirmandusok
első úrvacsoravétele

további fotók


2013-05-18

Nógrádsáp-Diósjenő
a 67. percben 1-0-ás diósjenői vezetésnél félbeszakadt

Forrás


2013-05-17

Tavasz kupa 2013. 05. 17. UTE

Eredmények:

Czerman Roland 2001 41 kg 5.
Czerman Zsanett 2004 45 kg 5.
Fricz András 2004 27 kg 4.
Csurja Botond 2002 54 kg 3.
Mészáros Noel 2005 36 kg 2.

Czerman Zsuzsa


BYEALEX KEDVESEM 
című Eurovíziós versenydala
a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola gitárszakköröseinek előadásában
2013. május 11-én a Nógrád Megyei Tűzoltónapon


Képek az Aranydió Óvoda életéből

Hétpróba
a Mókus csoport az iskolában

további fotók
fotó: Duló Anikó


SZEMÉTSZÁLLÍTÁS
május 20-án hétfőn,
a megszokott rend szerint


ÖNTÖZÉSI TILALOM

Az elsőfokú hatóság a Lókos-patakon a patak eredetétől az Ipoly folyóba való betorkolásáig öntözési tilalmat rendelt el a nevezett patakból öntöző valamennyi termelő vonatkozásban.

bővebb információ


C S E L K A TANULMÁNYI NAP
ÉS EMLÉKÜNNEPSÉGEK

AZ IPEL’- IPOLY EURORÉGIÓBAN
2013. május 20-án, Pünkösd hétfőn: 8-20 óráig
„Hetedhét Ipolyon innen és túl...”
Salka/Ipolyszalkán (S) >Bielovce /Ipolybélben (S) >Vámosmikolában (H)
8 órakor a Szalkai Alapiskola aulájában kiállítás megnyitó

APA és FIA – CSELKA KÁROLY és NÁNDOR ÉLETÚTJÁNAK DOKUMENTUMAI A XIX. SZÁZADBÓL

bővebb információ2013-05-16

Pobori Ferencné
1951-2013

Életének 63. évében elhunyt kolléganőnk, Margitka.
Őszinte részvétünk hozzátartozóinak!


Érdemes volt…

A Nestlé Hungária Kft. NUTRIKID néven - svájci licence alapján - programot dolgozott ki 10-12 éves korosztály számára. Célja, az egészséges táplálkozás alapelveinek termék-reklám mentes oktatása, népszerűsítése.

Az oktatócsomag ingyenesen hozzáférhető, játékos elemekben gazdag munkafüzetet, videokazettát, és tanári kézikönyvet tartalmaz. Ezeken kívül pályázati lehetőségeket nyújtanak pedagógusok és diákok számára.

Március végén minden iskolába, így hozzánk is eljutott a Nestlé Hungária Kft. NUTRIKID pályázati kiírása, amelyben egy diákcsoportnak egészséges életmódot folytató felnőttet kellett bemutatni. A nyertes diákcsapat minden tagja 50-50 ezer forint Hervis sportszerutalványt kap, az oktatási intézmény pedig 500 000 forint jutalomban részesül, melyet szabadon használhat fel arra a célra, hogy egészségesebbé tegye az iskolai napokat.

Május 11-én levelet kaptunk a Nestlé Hungária Kft.-től:
"Örömmel értesítjük a diákokat, Csurja Kingát és Csurja Barbarát, hogy a szakmai zsűri döntése alapján az idei NUTRIKID® Egészségpéldakép pályázaton a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola CSUCSU nevű csapata lett a nyertes."

Gratulálunk a Csurja testvérpárnak, akik az eddigi iskolai sporttevékenységükkel is már példát mutattak az egészséges életmód terén.


2013-05-15

Királyházi Turistaház

A Börzsöny egyik legszebb részén, Kemence és Diósjenő között, az erdei út mellett, csodálatos környezetben, természetvédelmi területen található turistaházház, kitűnő időtöltést biztosít egész évben a kirándulni, túrázni, pihenni vágyóknak.

bővebb információ


2013-05-14

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetősége és Diósjenő Község Önkormányzati Képviselő-testülete nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik kiemelkedő, önzetlen munkájukkal, segítségükkel és adományaikkal hozzájárultak a megyei tűzoltónap megszervezéséhez és sikeres lebonyolításához.

                         Kabai Lajos        Tóth János
                           parancsnok       polgármester


2013-05-13

Pest megyei öregfiúk-bajnokság,
Váci csoport

18. forduló
Göd-Dunapart - Nógrád-Diósjenő SE 8-0 (5-0)
a mérkőzés jegyzőkönyve

További eredmények:

Penci SE - Vác-Deákvár SE -
Váci Lakóterület SE - Rétság 5-2
Verőce SE - Vác VLSE 1-8
Szobi SC - Kosd SK 1-0
Vác-Deákvár-Baráti kör - Szokolya-Gyöngy 4-0

A bajnokság állása a 15. forduló után

 1.

Vác VLSE

18

17

0

1

103-19

51

 2.

Göd-Dunapart

17

15

0

2

77-23

45

 3.

Verőce SE

18

13

0

5

70-30

39

4.

Váci Lakóterület SE

18

11

0

7

58-35

33

5.

Vác-Deákvár-Baráti kör

18

7

3

8

42-66

24

6.

Penci SE

17

7

2

8

29-34

23

7.

Vác-Deákvár SE

17

5

5

7

39-44

20

8.

Rétság

17

6

1

10

24-56

18

9.

Szobi SC

18

5

3

10

34-57

18

10.

Nógrád-Diósjenő SE*

17

5

1

11

32-70

16

11.

Szokolya-Gyöngy

17

3

2

12

35-56

11

12.

Kosd SK

18

2

1

15

24-77

7

*mérkőzések

Rétságtól 1 pont levonva


A Cserhát-Lőrinc Judo Klub diósjenői tagjai regionális gyermek judoversenyen vettek részt Miskolcon, május 11-én. Ismét jó eredményekkel tértek haza a versenyről.

Mészáros Noel 2005-2006 38 kg 3.
Fricz András 2003-2004 27 kg 3.
Czerman Zsanett 2003-2004 45 kg 1.

Czerman Zsuzsa


Diósjenő szolgálatáért

Diósjenő Község Önkormányzata úgy határozott, hogy Békési Gyulának a településért végzett, valamint a tűzvédelem területén kifejtett pedagógusi munkásságáért Diósjenő szolgálatáért emléklapot, és ajándéktárgyat  adományoz.

Az oklevél és a díj átadására a mai napon otthonában került sor, mivel a szombati megyei tűzoltóversenyen egészségügyi állapota miatt, nem tudott részt venni.

Köszönjük munkáját!

Fotó: HReni


Új fotók a szombati tűzoltónapról

további fotók
Fotó: HReni

további fotók
Fotó: Sárközi Tamás (Csiga)


Új fotók a tegnapi konfirmálásról

további képek
Fotó: HReni


Nógrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyugati csoport

 26. forduló

Eredmények:

Diósjenő-Tereske 3-0*,  ifi: 3-0*

Szügy-Dejtár 0-3, ifi: 1-3
Őrhalom-Nógrádsáp 3-0, ifi: 1-3
Patak-Borsosberény 4-0, ifi: 3-1
Rétság-Ipolyszög 1-2, ifi: 5-3
Nagyoroszi-Szendehely 0-1, ifi: 1-5
Bánk-Romhány 0-0, ifi: 4-1
Nézsa - szabadnapos
* játék nélkül

A felnőtt bajnokság állása

 1.

Bánk

23

19

3

1

86-18

60

2.

Patak

22

14

3

5

64-17

45

3.

Szendehely

22

13

5

4

56-23

44

4.

Dejtár

22

12

6

4

47-13

42

5.

Őrhalom

23

12

3

8

46-37

39

6.

Ipolyszög

22

12

2

9

50-61

38

7. Szügy

22

11

5

6

53-37

38

 8.

Rétság

22

9

4

9

35-37

31

9.

Diósjenő**

23

6

9

8

37-38

27

10.

Romhány

22

7

5

10

40-46

26

11.

Nagyoroszi

23

4

7

12

25-48

19

12.

Nógrádsáp

22

3

6

13

27-57

15

13.

Borsosberény

23

4

2

17

17-63

14

14.

Nézsa

22

4

1

17

23-80

13

15.

Tereske

törölve

**eddigi mérkőzéseink

 

Az ifjúsági bajnokság állása

 1.

Dejtár

22

18

2

2

74-29

56

2.

Patak

22

15

3

3

116-25

51

3.

Diósjenő

23

16

0

7

74-37

48

 4.

Szügy

22

15

1

5

96-40

46

5.

Romhány

22

14

2

5

98-41

44

6.

Nagyoroszi

23

12

3

7

70-58

39

7.

Bánk

23

12

2

9

66-45

36

8.

Borsosberény

23

10

1

12

38-52

31

 9.

Nógrádsáp

22

9

2

11

62-73

29

10.

Rétság

22

8

1

13

43-70

25

11. Őrhalom 23 8 0 15

40-74

24

12.

Szendehely

22

8

1

13

49-53

22

13.

Ipolyszög

23

4

3

16

36-110

15

14. Nézsa

22

2

1

19

24-133

2

15. Tereske

törölve

**eddigi mérkőzéseink

Bánktól 2, Szendehelytől 3, Nézsától 5 pont levonva


Nógrád megyei női kispályás
labdarúgó bajnokság
201
3. május 11.

13. forduló
Romhányi SE - Bujáki SC 2-0
Toldi DSZSE Dorogháza - Héhalom SE 0-1
Skorpió SE - BSE Palóc Farkasok 0-3

14. forduló
Madách DSE - Toldi DSZSE Dorogháza 0-3
Bujáki SC - Skorpió SE 1-2

15. forduló
Diósjenő SE - BSE Palóc Farkasok 2-1*
Skorpió SE - Héhalom SE 1-1
Romhányi SE - Madách DSE 1-3

17. forduló
Diósjenő SE - Héhalom SE 1-3*

A bajnokság állása a 12. forduló után

1. Héhalom SE 12 8 4 0 21-4 28
2. Bujáki SC 12 6 4 2 21-8 22
3. Toldi DSZSE Dorogháza 12 5 1 6 26-24 16
4. Madách DSE 12 5 1 6 19-17 16
5. BSE Palóc Farkasok 12 4 1 7 15-20 13
6. Diósjenő SE** 12 3 0 9 15-45 9
7. Skorpió SE 11 2 2 7 11-23 8
8. Romhányi SE 11 6 3 2 27-14 3

* A mérkőzésre kattintva annak jegyzőkönyve tekinthető meg

** Eddig lejátszott mérkőzéseink

Romhánytól 18 pont levonva


2013-05-12

Konfirmációi Istentisztelet
a Református templomban

további fotók


2013-05-11

Nógrád Megyei Tűzoltónap
és majális Diósjenőn

A Börzsöny gyönyörű hegyvonulatainak lábánál, Diósjenőn találkoztak május 11-én Nógrád megye önkéntes és létesítményi tűzoltói, hogy tűzoltóversennyel és bemutatókkal tisztelegjenek védőszentjük, Szent Flórián emléke előtt. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nógrád Megyei Tűzoltószövetség, Diósjenő Község Önkormányzata és az idén 125 éves Diósjenői Tűzoltó Egyesület közös szervezésében megvalósult tűzoltónapra a versenyzők és családtagjaik mellett sok-sok helybéli és távolabbi érdeklődő is ellátogatott. A rendezvényen a legmagasabb szinten képviseltette magát a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség, és a határ másik oldalán működő szlovákiai Nagykürtösi Járási Tűzoltószövetség is.

A tűzoltónap megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött a község tűzoltószertára előtt, majd felvonulással folytatódott, amelynek során a résztvevő csapatok, a hozzátartozók, és a meghívott vendégek átvonultak a versenynek helyt adó sportpályára. S bár az időjósok egész napos ismétlődő esőt, olykor viharokat és hideg időt ígértek e napra, úgy látszik, végül az égiek is kegyeikbe fogadták Szent Flórián földi seregét, mert egy kis csöpögő eső után végül szikrázó napsütés várta a rendezvény résztvevőit.

A sportpályán Tóth János, a hegyek között megbúvó kis falu polgármestere köszöntötte a megjelenteket, kifejezve örömét, hogy a nyugat-nógrádi település láthatja vendégül az idén a megye tűzoltóit. Ezután Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, felidézve Prométheusz és Szent Flórián életét, hősies helytállásukat, méltatva máig ható emléküket. Ezt követően Berecz György tű. alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszönte meg az önkéntes tűzoltók áldozatos és nem éppen veszélytelen munkáját, külön is kiemelve, hogy az igazgatóság a katasztrófavédelmi őrsök ez évi megnyitása után az önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának, fejlődésének segítésére fog összpontosítani. A megnyitóünnepség végén Fábián János tű. alezredes, a megyei tűzoltószövetség elnöke ismertette a további programot és a tűzoltóverseny lebonyolításának menetét.

Ezután a település sportpályáján tűzcsapszerelésben és kismotorfecskendő-szerelésben mérte össze ügyességét a résztvevő mintegy 30 csapat. A tűzcsapszerelés során egy nagyjából száz méter hosszú tömlőrendszert kellett minél rövidebb idő alatt kiépíteniük a hatfős csapatoknak, majd azon át egy tűzoltókocsiból vagy egy felbőgő szivattyúból érkező nagynyomású vízzel eltalálni a céltáblát.

A nagyon jó hangulatú, közel háromórás verseny után finom gulyás, majd szórakoztató műsor és látványos mentőkutyás bemutató várta a résztvevőket. Ameddig a versenybírók az elért eredményeket összesítették, addig a bemutatón a Cserhát Mentőkutyás Egyesület barátságos négylábúi azonnal belopták magukat a közönség, és legfőképpen természetesen a gyermekek szívébe. Végül az eredményhirdetésen sok-sok kupa talált gazdára, volt, amelyik olyan egyesülethez került, ahol már évtizedek óta gyűjtögetik őket szorgosan, és volt olyan csapat is, amelyik alapvetően gyermekekből és tinikből állt, amely a legfőbb garancia a tűzoltóeszmék és az önkéntes tűzoltó mozgalom továbbélésére, további fejlődésére, az utánpótlás biztosítására.

Renner Péter
Forrás: Lánglovagok.hu

további fotók I.
további fotók II.2013-05-10


2013-05-09

Képek az Aranydió Óvoda életéből

Madarak és fák napja 2013.

Nyuszi-Süni csoport

további fotók

Katica csoport

további fotók

Mókus csoport

további fotók

2013-05-07

Anyák napja a Katica csoportban

további fotók

Fotó: Duló Anikó


Pest megyei öregfiúk-bajnokság,
Váci csoport

17. forduló
Nógrád-Diósjenő SE - Penci SE 3-0 (1-0)
a mérkőzés jegyzőkönyve

A bajnokság állása a 15. forduló után

 1.

Vác VLSE

17

16

0

1

95-18

48

 2.

Göd-Dunapart

16

14

0

2

69-23

42

 3.

Verőce SE

17

13

0

4

69-22

39

4.

Váci Lakóterület SE

17

10

0

7

53-33

30

5.

Penci SE

17

7

2

8

29-34

23

6.

Vác-Deákvár-Baráti kör

17

6

3

8

38-66

21

7.

Vác-Deákvár SE

16

5

4

7

38-43

19

8.

Rétság

16

6

1

9

22-51

18

9.

Nógrád-Diósjenő SE*

16

5

1

10

32-62

16

10.

Szobi SC

17

4

3

10

33-57

15

11.

Szokolya-Gyöngy

15

3

1

11

34-51

10

12.

Kosd SK

17

2

1

14

24-76

7

*mérkőzések

Rétságtól 1 pont levonva


2013-05-06

Járd be Diósjenő főutcáit!


Nagyobb térképre váltás

Nógrád megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyugati csoport

 25. forduló

Eredmények:

Romhány-Diósjenő 4-0*,  ifi: 1-2*

Borsosberény-Szügy 1-2, ifi: 0-7
Ipolyszög-Patak 2-5, ifi: 0-8
Dejtár-Bánk 1-0, ifi: 3-1
Nógrádsáp-Nagyoroszi 2-2, ifi: 2-11
Szendehely-Nézsa 1-0, ifi: 9-2
Tereske-Őrhalom 0-3, ifi: 0-3
Rétság - szabadnapos
* a mérkőzés jegyzőkönyve

A felnőtt bajnokság állása

 1.

Bánk

22

19

2

1

86-18

59

2.

Patak

21

13

3

5

60-17

42

3.

Szendehely

21

12

5

4

55-23

41

4.

Dejtár

21

11

6

4

44-13

39

5. Szügy

21

11

5

5

53-34

35

6.

Őrhalom

22

11

3

8

43-37

36

7.

Ipolyszög

22

11

2

9

48-60

35

 8.

Rétság

21

9

4

8

34-35

31

9.

Romhány

21

7

4

10

40-46

25

10.

Diósjenő**

22

5

9

8

34-38

24

11.

Nagyoroszi

22

4

7

11

25-47

19

12.

Nógrádsáp

21

3

6

12

27-54

15

13.

Borsosberény

22

4

2

16

17-59

14

14.

Nézsa

22

4

1

17

23-80

13

15.

Tereske

törölve

**eddigi mérkőzéseink

 

Az ifjúsági bajnokság állása

 1.

Dejtár

21

17

2

2

71-28

53

2.

Patak

21

15

3

3

116-25

48

 3.

Szügy

21

15

1

5

96-40

46

4.

Diósjenő

22

15

0

7

71-37

45

5.

Romhány

21

14

2

5

98-419

44

6.

Nagyoroszi

22

12

3

7

69-53

39

7.

Bánk

22

11

2

9

62-44

33

8.

Borsosberény

22

10

1

11

37-49

31

 9.

Nógrádsáp

21

8

2

11

59-72

26

10.

Rétság

21

7

1

13

38-67

22

11. Őrhalom 22 8 0 14

39-71

24

12.

Szendehely

21

7

1

13

44-52

19

13.

Ipolyszög

22

4

3

15

33-105

15

14. Nézsa

22

2

1

19

24-133

2

15. Tereske

törölve

**eddigi mérkőzéseink

Bánktól 2, Szendehelytől 3, Nézsától 5 pont levonva


Az elsősök anyák napi ünnepsége

további fotók
Fotó: HReni


2013-05-05

Elsőáldozás

további fotók a katolikus egyházközség honlapján a 'Media' menüpont alatt


2013-05-03

Két diósjenői vonatkozású videó a YouTube-ról

Hallelujah - Nemesvári Norbert

Norbi balassagyarmati rendezvényzenész, aki szívesen jár a Jenői-tóhoz, akárcsak a klip készítője, Ember Péter. Fogadják sok szeretettel ezt a videót tőlük!

A felvétel a Jenői-tónál készült.

Sinka Nóra - Elmentél

Sinka Nórit nem kell bemutatni. Az elhangzó dal szövegét - élete legnagyobb szerelméről - Ő írta,  zenéjét Ember  Péter szerezte.

A klipet szintén Ember Péter forgatta, aki zeneszerző, zenész, a Latte Maffiato zenekar zenésze, énekese, stúdiómunkákat is készít.


A Munkaügyi Központ rétságiváci, valamint balassagyarmati kirendeltségének 
legfrissebb állásajánlatai


Képek az Aranydió Óvoda életéből

Anyák napja a Mókus csoportban


további fotók

Fotó: Duló Anikó


vissza