2018-11-15

90. születésnapján köszöntöttük
Juhász Istvánt

Sok boldogságot és erőt kívánunk István bácsinak,
Isten éltesse sokáig!


2018-11-14

Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

Tájékoztatom Önöket, hogy a házhoz menő zöldhulladék gyűjtését a megszokott hétfői gyűjtési naptól eltérően (2018. november 19.), páratlan hét szombati napján (2018. november 24.) elkezdjük Diósjenő településen, annak érdekében, hogy a gyűjtést biztonsággal be tudjuk fejezni az adott gyűjtési napra.

Tisztelettel:

dr. Farkas Lúcia
ügyvezetői asszisztens


Túlterheléses támadásra hivatkozva lekapcsolták a Zöld Híd  honlapját

Kedves Ügyfeleink!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a zoldhid.hu weboldalt egy terheléses támadás miatt átmenetileg le kellett kapcsolnunk.
Webszolgáltatónkkal állandó kapcsolatban vagyunk és dolgozunk a honlap mielőbbi visszaállításán.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Köszönettel:
ÉKPN Önkormányzati Társulás
Zöld Híd BIGG Nkft.

Forrás


2018-11-12

A Príma-díjas plébános közvetlenségét
ma már igénylik a hívek

Az életet nem kell túldramatizálni. Én úgy látom, a mai ember egyharmad probléma, kétharmad hiszti. Meg kell tanulnunk a veszteségeink mellett meglátni a győzelmeket is. Győry-Fáy Csaba plébános szavai ezek, az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett gálán átvehette Nógrád megye Prima díját.

Egy budapesti kávézóban találkoztunk, Csaba atya épp átutazóban van. Első pillanattól kezdve barátságos, közvetlen ember benyomását kelti, ugyanakkor nagyon határozott is. Rögtön felajánlja a tegeződést, nem lehet elutasítani. Az optimizmus és a humor áthatja egész lényét, mellette minden mondata a haza és Isten iránti elköteleződéséről árulkodik.

– Bár Budapesten születtem, erdélyi családból származom, felmenőim között vannak a Székelyföldről és Dél-Erdélyből származók is. A dédszüleim salgótarjániak voltak, ők kerültek el Erdélybe, mivel a Salgótarjáni-Rimamurányi Kőszénbányák Rt.-nek a Petrozsényi Kőszénbányák a leányvállalata volt. A románok bejövetelekor bányaigazgató dédnagyapámat azonnal ki is rúgták, a család pedig visszakerült Magyarországra. Így alakult ki az az érdekes helyzet, hogy amikor Salgótarjánban temettem, a szertartást követően meg tudtam látogatni a dédszüleim sírját. Papnak ez ritkán adatik meg, hiszen senki sem próféta a saját hazájában.

Ezek szerint Nógrád megye szépen beágyazódott az életedbe.

– Az egész eddigi papi pályám ideköt. Nagyon szeretem, ez az egyetlen megye csonka Magyarországon, ahol nincsen alföld. Talán genetikai okai vannak, de erősen vonzódom a hegyekhez.

Győry-Fáy Csaba plébános a Prima díj romhányi átadásán,
Fotó: L. B./N.M.H.

Egy fiatal fiú a 21. században miért választja ezt a hivatást?

– 12 éves koromtól papnak készültem, de a középiskolás évek alatt elfordultam ettől az álomtól, aztán 24 évesen mégis jelentkeztem a szemináriumba. Három dolog vitt ebbe az irányba: nagyon szerettem a Jóistent, az embereket, meg a népemet, a magyarságomat. Volt egy időszak az életemben, amikor sokat voltam egyedül, az ilyen periódusok segítenek az embernek visszatalálni a hitéhez. Igénylem az emberek közelségét, nem vagyok magányos típus, de olykor szükségünk van az egyedüllétre, a csendre.

Mit gondolsz, miért kaptad ezt a díjat?

– Nem tudom, talán az emberekhez való hozzáállásom miatt. Vannak nálam sokkal rendesebb, szentebb papok is.

A közvetlenségedet a hívek is érzik?

– Igen, érzik és értékelik. Eleinte nehezen fogadták el, nem értették, de a többség most már megszokta, megszerette és igényli. Én nem vagyok papos, nem is akarok az lenni. Én pap akarok ­lenni.

A papi hivatás mit jelent számodra?

– Megismertetni az emberekkel Isten szeretetét, és segíteni őket abban, hogy jól tudjanak szeretni. Istent és egymást. És ott lenni mellettük örömben és bajban egyaránt. Mert az öröm is nagyon fontos. Nem kell az életet túldramatizálni. Ha hívő vagyok, rá tudom bízni magam a Gondviselésre. Én úgy látom, a mai ember egyharmad probléma, kétharmad hiszti. Hála Istennek, nekünk már nagy gondjaink nincsenek, mégis mindig nyavajgunk. De hát mi hiányzik a ma emberének?

Tényleg, mi hiányzik?

– A hozzáállás. Meg kell tanulnunk a veszteségeink mellett meglátni a győzelmeket is. És az irgalom. Másokkal szemben, de önmagunkkal szemben is. Hajlamosak vagyunk kizsigerelni magunkat is. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Hiányzik még manapság a hála, az alázat, az igaz barátság is, ami pedig nagyon fontos.

14 éve végzed ezt a hivatást ugyanazon a helyen. Milyen emberek lakják Nyugat-Nógrádot?

– Amilyet keresel. Én a jót keresem, tehát jó emberek lakják. Szorgalmasak, kedvesek, barátságosak. Sok hazaszerető és istenfélő van közöttük.

Igénylik az emberek egy pap jelenlétét az életükben a mai világban?

– Szerintem sokkal jobban, mint azt gondoljuk. Lehet, hogy nem is mindig papra volna szükségük, hanem egy megbízható, jó emberre, akire számíthatnak. Sokszor a közvetítőt látják bennem. Szoktam mondani nekik, hogy ti is ugyanolyan közel vagytok az Istenhez, mint én. Ti is ugyanolyan gyermekei vagytok.

Népszerű vagy a híveid körében?

– Úgy érzem szeretnek. A népszerűség nem érdekel. Aki bír, bír, aki nem, az kibír. Ma az embereknek korszerű, érthető nyelvezetre van szükségük, ezt meg kell adni nekik. Nem szabad kioktatónak lenni. Azt szoktam mondani az enyéimnek, hogy én még bűnösebb vagyok, mint ti. Mert én még tanultam is, hogyan kéne csinálni, mégis vétkezem.

Sziládi Krisztina

Névjegy:
Győry-Fáy Csaba 1972-ben született Budapesten, iskoláit is a fővárosban végezte. 2002-ben Vácott szentelték pappá. A balassagyarmati Főplébánián kezdte papi pályafutását, majd a salgótarjáni főplébánia, ugyanitt az acélgyári plébánia és Somoskőújfalu következett. 2005-ben került Nógrád településre, eddig három falu – Nógrád, Diósjenő és Berkenye – szolgálatát látta el. Néhány hónapja egy negyedik település, Szendehely is hozzá tartozik.

Forrás


Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés újraindításáról szóló lakossági tájékoztató


2018-11-11

Megyei II. osztály 13. forduló


bővebb infóért kattints a képekre...


2018-11-10


2018-11-09

Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatás lakossági igényléséről

Kéményseprő-ipari szolgáltatást ellátók listája


2018-11-08

Haladékot kapnak a fúrt kutak tulajdonosai


Tulajdonos- és gazdabarát megoldást dolgoznak ki a fúrt kutak bejelentésére

A Fidesz azt szeretné, ha tulajdonos- és gazdabarát megoldás érvényesülhetne a fúrt kutak bejelentésénél, ezt szolgálja az Országgyűlés előtt lévő törvénymódosítás is, amelyet várhatóan december első hetében fogadnak el.
Font Sándor, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a határidő két évvel, 2020. december 31-ig történő meghosszabbítását a Fidesz és a kormány is támogatja.

Hozzátette: a módosítás két év toleranciát jelent az érintettek számára.
Kitért arra is, hogy a jogalkotó feladata még az eljárási rend tisztázása, azaz, hogy mit kell pontosan tenniük 2020. december 31-ig az ilyen kutak tulajdonosainak. Jelezte, a vonatkozó egyeztetéseket megkezdték.
Font Sándor megjegyezte: tudomásul veszik és értik Áder János, köztársasági elnök felvetéseit, és az Alkotmánybíróság döntését sem hagyhatják figyelmen kívül, ugyanakkor leginkább a gazdák, a fúrt kutak tulajdonosainak érdekeit szeretnék szem előtt tartani.
Az az álláspontjuk, ha bármilyen díjkötelezettséget rónak ki a bejelentéshez kapcsolódva, akkor ezeket a kutakat nem fogják a tulajdonosok bejelenteni, és nem érik el az eredeti cél, hogy megtudják, hány ilyen kút létezik Magyarországon. A legérzékenyebb vízbázisok védelme érdekében erre az információra ugyanakkor a további jogalkotáshoz szükség van - rögzítette a kormánypárti képviselő.
Hangsúlyozta: amíg az eljárásrendet tisztázó jogszabály nem jelenik meg, addig a tulajdonosoknak semmilyen kötelezettsége nincs. Az eljárási rendet várhatóan a jövő tavaszi jogalkotási időszakban határozzák meg - jelezte Font Sándor.
Az agrártárca október 20-án közölte az MTI-vel, hogy meghosszabbítanák a fúrt kutak bejelentésének december 31-ig tartó türelmi idejét az Országgyűlésnek benyújtott kormányjavaslat. A javaslat értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság alól, aki 2020. december 31-ig kérelmezi az engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízi létesítményt.
A türelmi idő meghosszabbítása a házi vízigényt kielégítő és a mezőgazdasági öntözési célú fúrt kutakra egyaránt vonatkozik. A legalizált mezőgazdasági hasznosítású kutak tulajdonosai uniós vidékfejlesztési pályázatokon is indulhatnak - írták.

MTI 2018. november 8., csütörtök 14:232018-11-07

Diósjenő Község Önkormányzata
Képviselő-testületének
91/2018. (X. 26.) határozata

DINÓBER – csatorna-hozzájárulás során keletkezett kintlévőségről való döntésről


teljes méret


Diósjenői Polgármesteri Hivatal

a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
Diósjenő Polgármesteri Hivatal
Igazgatási- és Hatósági csoport

igazgatási ügyintéző
munkakör betöltésére


teljes méret


2018-11-06

Ez történt a 12. fordulóban


további képek
fotó: Simone Stolcenberger


2018-11-05

Őszi Börzsöny - II.


ha körül akarsz nézni, kattints a képekre...


2018-10-31

Tájékoztatás a hulladékszállítás újraindításáról


Őszi Börzsöny


Kő-szirt


Kő-szirt


Závoz

a gömbpanorámák megtekintéséhez kattints a képekre...


2018-10-30

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közérdekű közleménye

2018. október 30. 22:16

a nem rendszeres hulladékszállítás szabályairól és az ennek során eljáró állami szervek kijelöléséről szóló 292/2013. (VII. 26.) Korm. rendelet 8. § (1) előírása alapján

A következő Nógrád megyei településeken 2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik:

Alsópetény, Balassagyarmat, Bánk, Becske, Bercel, Berkenye, Borsosberény, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Csesztve, Csitár, Debercsény, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Felsőpetény, Galgaguta, Herencsény, Hont, Horpács, Hollókő, Hugyag, Iliny, Ipolyszög, Ipolyvece, Keszeg, Kétbodony, Kisecset, Legénd, Magyarnándor, Mohora, Nagyoroszi, Nézsa, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádmarcal, Nógrádsáp, Nógrádsipek, Nőtincs, Ősagárd, Őrhalom, Patak, Patvarc, Pusztaberki, Rétság, Romhány, Szanda, Szátok, Szécsénke, Szécsény, Szendehely, Szente, Szügy, Terény, Tereske és Tolmács.

A következő Pest megyei településeken 2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik:

Acsa, Aszód, Bernecebaráti, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dány, Domony, Domonyvölgy, Erdőkertes, Fót, Galgagyörk, Galgamácsa, Gödöllő, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Kartal, Kemence, Kerepes, Kismaros, Kisnémedi, Kistarcsa, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Mogyoród, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Őrbottyány üdülőtelep, Penc, Perőcsény, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szada Szigetmonostor, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Valkó, Vámosmikola, Veresegyház, Verőce, Verőce üdülőtelep és Zebegény.

A hulladék elszállítását mindkét megye településein a korábbiaknak megfelelően, a lakosság által megszokott időpontokban végezzük.

Az ingatlanhasználók által használható gyűjtőedények nem változnak. Kérjük, hogy azokat a megszokott időpontban, a környezet fokozott védelmére, valamint a hulladék kiszóródásának megakadályozására figyelemmel helyezzék ki a közterületre.

2018-10-29

Hajrá Levi!

Ők azok akik holnap este elindulnak és képviselik hazának a messzi Kínában! Minden tisztelet megilleti őket, hogy ennyire komolyan vették idén is ezt a sportot. Jó utat Felcsuti Norbert, Kristofóri Levente, Zsolt Ilyés, Bódig Krisztián és a kísérőknek is!

Közvetítés a YouTube-on


11. forduló a megyei II. osztályban

bővebb infóért kattints a képekre


2018-10-28

Príma-díj: kitüntetésekkel ismerték el a legjobbakat

Immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Príma-díj gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete. Ezen alkalomból vállalkozói-, szakmai-, illetve príma-díjakat adtak át szombat délután szűkebb hazánk legjobbjainak a romhányi művelődési házban. Idén a Zente Ferenc Színház, Győry-Fáy Csaba plébános és Kolozsvári Grandpierre Miklós képzőművész vehette át a rangos elismerést.

A nagyszabású ünnepség két részből állt. Az első felében átadták az év vállalkozója-, a szakmai-, a Csillik Zoltán Emlékdíjat, valamint a T. Német László Partneri Nívódíjat. A gála második blokkjában pedig a Nógrád Megyei Príma-díjak találtak gazdára. A rendezvény elején Vezér Attila, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően pedig átadták a Nógrád megye vállalkozóit megillető szakmai okleveleket, amely mellé minden kitüntetett megkapta Antal András megyei príma-díjas kerámiáját is.

Az év kézműves mestere Hava István, a rétsági Fűtőház Sörfőzde tulajdonosa lett, míg az esztendő vendéglátósának Gazsi Balázst és Vida Balázst, a rétsági Diablo Cukrászda alapítóit választotta a bíráló bizottság. Az év kereskedője díjat Halaj Ferenc, egyéni vállalkozó, az érsekvadkerti Halaj Tüzép tulajdonosa kapta meg. Az esztendő fémcikk gyártója kitüntetést pedig Deáky Árpád, a kétbodonyi Deáky Horgászcikk Készítő Kft. tulajdonos ügyvezetője érdemelte ki.

Nógrád megye társadalmi szerepvállalásáért idén Varga János, nyugalmazott tanár vehette át elismerést.

Az "Év vállalkozója- díjat" 1999-ben alapította a VOSZ vezetősége. Ez egy elnöki elismerés, amely nem jár pénzdíjjal. Minden esztendőben, az összes megyében két vállalkozás, vállalkozó kaphatja meg. A kitüntetettek a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elnökségének javaslatára, a VOSZ Országos Elnökségének határozata alapján Budapesten, a vállalkozók napján, december 7-én vehetik majd át oklevelüket. A romhányi ünnepségen csak az arra szóló meghívót nyújtották át számukra.

Az év vállalkozójának 2018-ban Tömösvári Szilviát, az alsópetényi Prónay- kastély vezetőjét, illetve Matthias Viessmann-t, a bátonyterenyei Viessmann Kft. tulajdonos ügyvezetőjét nyilvánították.

A Vállalkozók az Innovációért - Csillik Zoltán-díjat, amelyet a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete 2010-ben alapított a kiváló szakember emlékére Tamási Gábor, a salgótarjáni Fa-Héj Kft. fiatal tagja kapta meg. A 2006-ban létrehozott, T. Német Lászlóról, a kiváló újságíróról elnevezett Nógrád Partner Nívó-díjat idén Olicsek Ádám, a balassagyarmati Ipoly Televízió és a Megafon rádió munkatársa érdemelte ki.

Mindezek után eljött a várva várt pillanat, amikor felfedték a megyei príma-díjasokat, amelyre három kategóriában - népművészet-közművelődés, oktatás-tudomány-köznevelés, illetve művészet - érkeztek be a különféle jelölések. A díjazottak kategóriánként, adómentesen idén is egymillió forintot, valamint egy üvegkompozíciót vehettek át.

Elsőként a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház kapta meg az elismerést. Az oktatás-tudomány-köznevelés kategóriában idén Győry-Fáy Csaba Nógrád, Diósjenő, Berkenye és Szendehely plébánosa vehetett át kitüntetést, majd Kolozsvári Grandpierre Miklós Honton élő képzőművésznek nyújtották át a príma-díjat. A zsűri úgy döntött, hogy a legnépszerűbb jelölt részére idén közönségdíjat is adományoz. 2018-ban ezt az elismerést, valamint az ezzel járó 250 ezer forintos díjat Bohács István nótaénekes vehette át.

képgaléria: Príma-díj gála Romhányban

Kockáztatnak, döntenek, terveznek, alkotnak, fejlesztenek, újrakezdenek

Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád megyei elnöke ünnepi beszédében visszatekintett a díjátadások kezdeti időszakára, majd röviden összefoglalta az elmúlt esztendők történéseit. - A Príma Primissima díjat 2003-ban Demján Sándor, vállalkozó alapította a VOSZ támogatásával. Ezzel nem titkolt célja volt a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése. 2013-tól a díj gondozását és finanszírozását Csányi Sándor vezetésével az OTP Bank vállalta át. 2005-től a Príma Primissima területi príma-díjakkal egészült ki, amely során elismerésben részesülhetnek a szellemi élet a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. A VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, így szűkebb hazánkban immár tizennegyedik alkalommal tartunk príma díjkiosztó ünnepséget, amely a vállalkozókról szól. Azokról, akik minden nap kockáztatnak, döntenek, terveznek, alkotnak, fejlesztenek, és gyakran újra kezdenek - hangsúlyozta a VOSZ megyei elnöke.

forrás: NOOL.hu2018-10-26

Képviselő-testületi ülés


Tájékoztatás a hulladékszállítás határozatlan időre történő felfüggesztésérőlMTI-hír

Társadalom-önkormányzat-hulladékszállítás

Egyeztetésre hívta az OKF a Zöld Híd Kft.-t és a szemétszállítási holdingot

FRISSÍTETT (új: részletek)

Budapest, 2018. október 26., péntek (MTI)

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a szemétszállítás zavartalansága érdekében egyeztetésre berendelte a Zöld Híd Nonprofit Kft. és Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. képviselőit péntek délutánra. A megbeszélésen felmérték, hogy milyen feltételekkel biztosítható a hulladékszállítás hétfőtől a Zöld Híd területén - közölte az OKF kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Az OKF délutáni, a megbeszélés előtti közleménye szerint amennyiben a 116 Nógrád és Pest megyei település szemétszállításáért felelős Zöld Híd Kft. nem képes ellátni az élő szerződésében vállalt feladatait, akkor a katasztrófavédelem kész a jogszabályban előírtaknak megfelelően mindent megtenni annak érdekében, hogy az érintett településeken biztosított legyen a szemétszállítás.

Az OKF kommunikációs szolgálata az MTI-hez péntek este eljuttatott, újabb közleményében a fentieket azzal egészítette ki, hogy a katasztrófavédelem az egyeztetésen felmérte, milyen feltételekkel biztosítható a hulladékszállítás hétfőtől a Zöld Híd Kft. ellátási területén, vagyis 116 településen.

A Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd csütörtökön az InfoRádiónak azt mondta: péntektől beszüntetik a hulladékszállítást, mert nem kapták meg az eddig elvégzett munka fedezetét a nemzeti hulladékgazdálkodási cégtől. Jelezte: kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, nem bocsát ki számlát, a lakosság az NHKV Zrt.-nek fizeti be a közszolgáltatási díjat.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. A szükséges konszolidációhoz a kormány forrást is fog biztosítani, illetve egy létrejövő bizottság egy héten belül jelentést tesz a helyzetről.

bszg \ bki \ hgp

MTI 2018. október 26., péntek 21:16


Tájékoztatás
Nagy László iskolaigazgató lemondásáról


Háziorvosi rendelés
október 29-étől november 16-áig

Tisztelt Betegeink!

Október 29-től szabadság miatt
a háziorvosi rendelés a következőképpen alakul
:

10.29 Hétfő 8.30-tól 9.30-ig
Diósjenő orvosi rendelő, rendel Dr. Katona Ernő

10.30. Kedd 14 órától 15-óráig
Diósjenő, rendel Dr. Katona Ernő

10.31. Szerda helyettesítés Nógrádon 7.45-től 9 óráig  rendel: Dr. Katona Ernő

11.05. hétfőn 8 órától 12 óráig
Diósjenő Orvosi Rendelő
rendel.: Dr. Marsi László

11.06. Diósjenő orvosi rendelő 13 órától 14 óráig
Rendel Dr. Kovács István

11.07. szerdán
helyettesítés Nógrádon 12 órától 15 óráig
Rendel Dr. Kovács István.

11.08. csütörtökön Diósjenő orvosi rendelő 8-12 óráig
Rendel Dr. Marsi László

11.09. pénteken helyettesítés Nógrádon
10 órától 12 óráig
Rendel: Dr. Kovács István

11.12. hétfőn 8 órától 12 óráig
Diósjenő Orvosi Rendelő
Rendel.: Dr. Marsi László

11.13. Diósjenő orvosi rendelő 13 órától 14 óráig
Rendel Dr. Kovács István

11.14. szerda helyettesítés Nógrádon 12 órától 15 óráig
Rendel Dr. Kovács István

11.15. csütörtökön Diósjenő orvosi rendelő
8 órától 12 óráig
Rendel Dr. Marsi László

11.16. pénteken helyettesítés Nógrádon
10 órától 12 óráig

Sürgős esetben hívja a mentőt!
Telefonszám.: 104
egyéb esetben 35/525-007
vagy 06/20-298-90-98-as telefonszámot!

Krónikus (állandóan szedett) receptek írását a helyettes orvosok rendelési idejében nem tudjuk teljesíteni.

Receptírást kérjük a hétfői és csütörtöki napokra időzítsék!
Megértésüket köszönjük.

Rendelő dolgozói


2018-10-25

KÖZLEMÉNY
a fúrt és ásott kutak vízjogi
engedélyezési eljárásáról

A kutak megépítéséhez, átalakításához, üzemeltetéséhez és megszüntetéséhez vízjogi engedély szükséges. Abban az esetben, ha a vízkivételt biztosító kút vízjogi engedély nélkül került megépítésre, vagy attól eltérően került megvalósításra, fennmaradási engedélyt kell kérni...

bővebb információ
(kattints az alábbi képre!)

K É R E L E M

a 41/2017. (XII. 29.) BM rendelet
2. számú melléklete szerint
a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó
kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási
engedélyezési eljáráshoz

(kattints az alábbi képre!)www12_diosjeno_2017-10-132018-10-24

Tájékoztatás
képviselő-testületi ülés összehívásáról2018-10-23

Ünnepi megemlékezés
az 1956-os forradalom 62. évfordulóján


további fotók2018-10-22

10. forduló a megyei II. osztályban

bővebb infóért kattints a képekre


2018-10-18


2018-10-17

Növekszik a gyermeklétszám, kell a bölcsőde

Már műfüves pályán is sportolhatnak a diósjenőiek


2018-10-16


2018-10-15

A Váci Fegyház és Börtön munkalehetőséget tud biztosítani hivatásos szolgálati, vagy közalkalmazotti jogviszonyban érettségi bizonyítvánnyal rendelkező munkát keresők, valamint pályakezdők részére


nagyobb méret


2018-10-14

nagyobb méret


Focicsapataink szereplése


bővebb infóért kattints a képekre


2018-10-13

Kristofóri Levente sikere

Kristoróri Levente a Szentgyörgyi István Általános Iskola tanulója kiemelkedő eredményeket ért el a mai kor egyik új és közkedvelt technikai sporttal, a drónversenyzéssel - a drónok elején elhelyezett kamera élő képet biztosít a pilótáknak, akik VR-szemüveg és egy kontroller segítségével irányítják a járműveket.

A diák több országos versenyen ért el szép eredményeket, maga mögé utasítva sok felnőttet. Ennek az eredménynek köszönhetően beválogatták a kínai világbajnokságra induló magyar csapatba.

A kiutazás, a felszerelés költségei igen magasra rúgnak, amit szponzor nélkül nehezen tudnak megvalósítani. Így a helyi civil szervezetek támogatása mellet, az Önkormányzat is támogatja Levente VB-re történő kiutazását. A családdal egyeztetve a még szükséges 580 000 Ft-ot az Önkormányzat Képviselő-testülete biztosítja Levente számára.

Úgy gondolom, ez önmagában szép eredmény Leventétől. Kívánunk neki sok sikert a világbajnokságon történő szerepléséhez

Tóth János
polgármester

Levente bemutatkozó anyaga


teljes méret


2018-10-12

Rendkívüli képviselő-testületi ülés


2018-10-10

Tájékoztatás
rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívásáról


Tájékoztatás a házhoz menő
zöldhulladék-gyűjtés felfüggesztéséről

A Zöld Híd BIGG Nkft. kénytelen volt felfüggeszteni a házhoz menő zöldhulladékos begyűjtést. Az önkormányzatokat már értesítettük erről.

Készítettünk egy híroldalra, újságba, weboldalra, Facebook-felületre feltölthető, közérthető cikket, hasznos tudnivalókkal.

Kormos Gyula
PR-kommunikáció-oktatás
Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás

2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.

mobil: +36 70 434 82 53
Tel: 06-28 / 561 - 200
Fax: 06-28/561-201
E-mail: kormos.gyula@zoldhid.hu
Web: www.zoldhid.hu2018-10-09

Meghívó tájékoztató fórumra
európai uniós pályázatok kapcsán

2018. október 11.  10 óra
Rétság, Önkormányzat épülete


nagyobb méret


2018-10-08

H I R D E T M É N Y

Tisztelt felsőfokú tanulmányokat folytató!

Ezúton értesítem, hogy Diósjenő Község Önkormányzata 2019. évre vonatkozóan is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

A pályázatbeadáshoz - akik még nem regisztráltak - a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx.

Akik már a korábbi években regisztráltak az akkori adatokkal tudnak a rendszerbe belépni. A regisztrációt, illetve a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzatnak az EPER-Bursa rendszerben igazolnia szükséges. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek rész.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje: 2018. november 6.

A pályázatot a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat hivatalánál kell benyújtani.

A pályázat kötelező mellékletei:

A) A felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti hallgatói jogviszony-igazolás a 2018/2019 tanév első félévéről.

B) Kitöltött jövedelemnyilatkozat és eredeti igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről, valamint a családi pótlékról.

Jövedelemnyilatkozat a községházán átvehető, illetve önkormányzatunk honlapjáról letölthető.

A támogatásra az jogosult, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 90.000 Ft-ot.

A beérkezett pályázatokat a képviselő-testület 2018. december 07-ig bírálja el.

A döntésről a pályázók elektronikusan 2018. december 10-éig az EPER-Bursa rendszeren keresztül kapnak értesítést.

További információk a Bursa ügyfélszolgálaton.


Focicsapataink szereplése


teljes mérethez kattints  képekre!2018-10-07

A terményáldásra feldíszített
római katolikus Mindenszentek templom

Készítették: Horváth Szilvia, Csurjáné Molnár Ágnes, Szabó Szilvia, Bőgér Eszter, Bőgér Zsófia, Csurja Maja és Csurja Zselyke


nagyobb mérethez (gömbpanoráma megtekintéséhez) kattintson a képre...


2018-10-04

Tápláló szeretet program
2018. évi zárása

bővebb infókattints a képre!


2018-10-03


2018-10-02

Képviselő-testületi ülés


Diósjenőről is többen részt vettek a szabadságharc ütközeteiben
Elszánt honvédek dicső emlékezete

A Magyar Honvédség megalakulásának százhetvenedik évfordulójára emlékeztek szombaton a nyugat-nógrádi településen, egybekötve az első világháborúban harcolt helyi hősök előtti tisztelgéssel, amelyen megjelent az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan, valamint Oszter Sándor színművész is.

A református templommal szemközti takaros Hősök terén, egyenruhás díszőrség sorfala mellett kezdődött az ünnepség. Tóth János, Diósjenő polgármestere rövid beszédében egyrészt kitért arra, hogy milyen gyorsan, ugyanakkor milyen szakszerűen szerveződött ütőképes hadsereggé a magyar honvédség, amikor Jellasics horvát bán előrenyomuló seregeit Pákozd térségében sikerült megállítani és megfutamodásra kényszeríteni. A szabadságharc későbbi időszakában is megmutatták bátorságukat ezek a katonák, akiket kitűnő vezérek irányítottak. Példájuk ma is lebegjen az utókor szeme előtt, különösképpen akkor, amikor ismét egyre nagyobb teher hárul a határőrizetre. Hozzátette, Diósjenőn a toborzások alkalmával közel negyvenen öltöttek mundért, néhány személyt, így Nagy Gedeon, Oroszi Pál és Bori László nevét a szónok külön kiemelte.

Az első világháborús hősökről Végh József tett említést. Már a harcok korai szakaszában kikerültek helyi emberek a frontokra, Przemysl erődrendszerének a védelménél küzdött például Hornos Gergely, akinek hazaküldött levelei forrásértékűnek számítanak.

Az ünnepségen áldást mondott Mészáros László alezredes, református tábori lelkész, valamint Gottfried Richárd Diósjenő lelkipásztora, közreműködtek a Szentgyörgyi István Általános Iskola tanulói.

Szépen szólt a vers

A rendezvény üde színfoltja volt Gubó Liza szavalata. A nyolcadikos diáklány nem először csillogtatta meg kivételes tehetségét, hiszen az elmúlt években is számos alkalommal találkozhattunk vele, amint a nemzeti ünnepeken és egyéb megemlékezéseken a magyar költészet remekeit ecsetelte, remek előadásmóddal. Ezúttal Ady Endre: Emlékezés egy nyár éjszakára című versét mondta el, tökéletes hangsúlyozással, amiért Oszter Sándor is megdicsérte az ifjú hölgyet.

Hegedűs Henrik


2018-09-30

Tájékoztatás
képviselő-testületi ülés összehívásáról


2018-09-29

Ünnepi megemlékezés
a Magyar Honvédség megalakulásának
170. évfordulója
és az I. világháború diósjenői áldozatainak tiszteletére


további fotók


2018-09-27

Diós Települések Találkozója
Diósviszlón 2018. szeptember 22-én
a Pátria Televízió tudósításaMég idén elkezdődhetnek
az útfelújítások Diósjenőn

Egyre türelmetlenebbül várja a község lakossága, hogy a belterületi, állami kezelésű utakon elvégezzék a régóta ígért felújításokat. Eredetileg tavasszal-nyáron ez megindult volna, ám késik a beruházás.

Tavasz elején Tóth János polgármester arról nyilatkozott lapunkban, hogy a közútkezelő illetékesei felé történt jelzés alapján 2018-ban elvégzik a legrosszabb állapotban lévő területen, lényegében a település elején lévő vasúti átjáró, a strand és az állomás alkotta, „T” alakot formázó, jelentős forgalmú szakaszon az aszfaltburkolat teljes cseréjét.


Tóth János polgármester reméli, a kivitelezés valóban mihamarabb megindul
Fotó: Torjay Attila, NMH

A hírt a Magyar Közút Nonprofit Kft. kommunikáció osztálya megerősítette, hogy az összesen 2,8 kilométeres felületre már márciusra elkészültek a kiviteli tervek, mivel pedig a közbeszerzési folyamat a befejezéséhez közeledik, hamarosan megtörténhet a munkaterület átadása, majd közvetlenül maga a kivitelezés. Még a beruházás részleteit is közölték: mintegy 230 millió forint felhasználásával a Szabadság, Kossuth és Arany utcákban teljes korszerűsítés lesz és még a buszmegállóknál is új peronokat alakítanak ki. Ezzel szemben eltelt a nyár, és lényegében nem történt semmiféle előrelépés az ügyben.

Augusztus végén érdekes bejegyzést olvashattunk az egyik, Diósjenő közéletével foglalkozó internetes közösségi oldalon: meg nem erősített információk szerint idén biztos nem kap új aszfaltot a falu főútja, mert a közútkezelőnek nem jutott pénze a beígért felújításra. Annyit viszont elértek a helyi tiltakozásokkal, hogy kikátyúzzák majd a gödröket, és nem lesznek életveszélyesek.

Ismét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felé fordultunk, mi is a tényleges helyzet tehát? A hivatalos válasz így hangzott: a diósjenői út felújításával kapcsolatban az előkészítési fázisban vannak, a szerződést a társaság megkötötte a kivitelezővel. Az idei évi munkákhoz szükséges forrásokat három ütemben biztosítja az állam, amiben ez a harmadik ütemben szerepel. A társszervekkel azon dolgoznak, hogy a beruházás a lehető leghamarabb elindulhasson, a pontos ütemezésről viszont csak később tudják értesíteni a lakosságot.

A fentebb említett időleges kátyúzás mindenesetre megtörtént. A kivitelezés tehát akár még idén elindulhat, de annak méretei alapján biztos, hogy csak 2019-ben fejeződhet be.

Folyamatosan egyeztetnek

A Magyar Közút Nonprofit Kft. legutóbbi hivatalos válaszát követően megint megkerestük Tóth János polgármestert, aki elmondta, az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetett a társaság munkatársaival, személyesen a Nógrád megyei vezetőkkel, akik biztosították őt, teljes erővel arra összpontosítanak, hogy minden feltétel adott legyen a felújítás mielőbbi megkezdéséhez. Remélhetőleg az időjárás is kegyesen alakul, és akkor minden diósjenői lakos lelke megnyugodhat, a legforgalmasabb szakaszokon végre nem kell zökkenőkkel teletűzdelt utakon közlekedniük a faluban.

Hegedűs Henrik

Forrás


2018-09-26

TÁJÉKOZTATÓ
a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés idegenes felfüggesztéséről

Tájékoztatásul közöljük Gyenes Szilárd, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának a házhoz menő zöldhulladék gyűjtésének ideiglenes felfüggesztéséről szóló levelét, továbbá a levél mellékleteként, a tárgyban kelt igazgatói utasítását.


Zöldhulladék gyűjtés elmaradása

Tájékoztatom Önöket, hogy Diósjenő településen, a Vörösmarty Mihály utcában, a Csokonai utcában,a József Attila utcában, a Dózsa György úton és a Kinizsi utcában 2018. 09. 24-én elmaradt a zöldhulladék begyűjtése.

Társaságunk a zöldhulladék begyűjtését 2018. 09. 27-én pótolja.

Megértését és türelmét köszönöm.

Tisztelettel:
Solnerné Ella Mónika
közszolgáltatási asszisztens
Zöld Híd B.I.G.G. Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.
Tel: 06-28/561-200
Fax: 06-28/561-201
E-mail: ella.monika@zoldhid.hu
Web: www.zoldhid.hu


2018-09-24

nagyobb méret


Tájékoztató

Tisztelt Diósjenői Lakosok!

Több helyi lakos hívását követően, úgy gondoltam, szólnom kell a lakosság felé, tévedésüket, rossz információjukat ki kell javítanom.

A telefonálók elmondták – ezt követően utánanéztem – hogy a „Diósyenő közösségi oldala” nevű facebook-oldalon van egy bejegyzés az Érsekvadkerten megrendezett XII. Nógrádi Megyenapról, melynek írása szerint „Diósjenőt három önkormányzati képviselőnk: Halász Csaba, Blaskóné Csontos Mária és Hegedűs József képviselték a rendezvényen.

Ez így nem igaz, az oldal a lakosságot teljesen félretájékoztatja, mert önkormányzati képviselő minőségében egyetlen egy megválasztott képviselő sem képviselte településünket!

Tóth János polgármester 2018. év szeptember hó 5. napján személyesen tájékoztatta Skuczi Nándor megyei közgyűlés elnökét és dr. Bagó József megyei jegyzőt, hogy Diósjenő 2018. év szeptember hó 22. napján, Diósviszlón megtartandó Diós-települések Találkozóján vesz részt, és e miatt a Nógrádi Megyenapon Diósjenő nem tudja képviseltetni magát, de amiben csak tudja, segíti a sikeres megrendezést. A megyei szervezők részéről kért felkérésnek eleget téve elküldésre kerültek a kért reklámanyagok.

Diósjenőt Halász Csaba, Blaskóné Csontos Mária, Hegedűs József képviselők nem képviselhették, hisz nem kértek erre a képviselő-testülettől a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdés e) pontja szerint megbízást.
Amennyiben kérték volna, úgy a képviselő-testület megadja a szükséges megbízást, melyről határozatot hoz.

Most sok kérdés feltehető sokunk által! Miért nem terjesztették elő ezen igényüket, ha tudták, hogy ott lesznek, ha nem magánemberként, hanem önkormányzati képviselő minőségükben akartak megjelenni? Miért nem szerveztek jobban rá, hogy a Diósjenői sátorban ne csak az elküldött anyag legyen kiállítva? Miért nem kértek segítséget, hogy mit lehetne, mit kellene elvinni és kiállítni? És még lehetne folytatni.
Bennem csak két kérdés van: Biztosan azért voltak ott, hogy Diósjenőt képviseljék? Ha igen, akkor a helyi rendezvényeken miért nincsen ott minden egyes képviselő?

A fentebb megjelölt törvény 32. § (3) bekezdése sem elhanyagolható, melynek értelmében az önkormányzati képviselő e minőségére nem hivatkozhat, ha saját ügyében jár el, mert ugye a 3 képviselő – mivel nem volt megbízatásuk – csak magánszemélyként lehetett ott.

Talán a megemlített oldal szerkesztője részéről jobb lett volna, ha így írja: Diósjenőt három önkormányzati képviselőnk lakos képviselte: Halász Csaba, Blaskóné Csontos Mária és Hegedűs József képviselték a rendezvényen.

Tisztelt Lakosok!
Kérem Önöket, hogy amennyiben valós információkhoz szeretnének jutni, úgy olvassák Diósjenő Község Önkormányzatának honlapját. (www.diosjeno.hu)

dr. Őszi Attila Csaba
jegyző


2018-09-23

Nógrád megyei II. osztály felnőtt - nyugat 6. forduló

kattints a képre!

Megyei II. osztály ifjúsági/U19 - nyugat 6. forduló


kattints a képre!nagyobb méret


2018-09-22

Diós-települések XII. országos és
IX. Nemzetközi Találkozója Diósviszlón


további képek
(István László fotói)


István László felvételeiből


2018-09-20

Diósjenő Község Önkormányzata
Képviselő-testületének
10/2018. (VIII. 09.) rendelete
a 2018. évi önkormányzati iskolakezdési támogatásról

K É R E L E M
iskolakezdési támogatásához


2018-09-17


Kommunális hulladék gyűjtés elmaradása

Tájékoztatom Önöket, hogy Diósjenő település üdülő-területén 2018. 09. 17-ei napon technikai okok miatt elmaradt a kommunális hulladék begyűjtése.

Társaságunk a kommunális hulladék begyűjtését 2018. 09. 18-án pótolja.

Megértését és türelmét köszönöm.

Tisztelettel:
Solnerné Ella Mónika
közszolgáltatási asszisztens
Zöld Híd B.I.G.G. Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.
Tel: 06-28/561-200
Fax: 06-28/561-201
E-mail: ella.monika@zoldhid.hu
Web: www.zoldhid.hu


2018-09-10

Sziréna ellenőrzés

A Nógrád Megyei Katasztófavédelmi Igazgatóság településünkön szeptember 13-án ellenőrzi a lakossági riasztó rendszer riasztó, valamint riasztó-tájékoztató végpontjait, a riasztó eszközök meglétét, állapotát, karbantartottságát és működőképességét.

Az ellenőrzés során hangos próbával győződnek meg az eszköz működőképességéről. A motoros szirénák hangos próbáját a morgató szignál kiadásával történik.

A lakossági riasztó és tájékoztató rendszer hangospróbájának szövege:

Figyelem! Figyelem!

Önök a lakossági riasztó és tájékoztató eszköz hangos üzempróbáját hallják. A riasztó rendszer működőképességét ellenőrizzük, a lakosságnak nincs teendője.


2018-09-08

Szüreti felvonulás


további fotók

István László fotói


2018-09-04


2018-08-29


2018-08-28

FELHÍVÁS

A törvény nem tudása nem mentesít.

Az ingatlanok előtti járda, út, közterületi zöldsáv gondozási és tisztántartási kötelezettségéről, avagy ne csak hanggal tegyünk közterületeink tisztaságáért és rendezettségéért, hanem teljesítsük a jogszabályok által reánk rótt kötelezettségeinket.


2018-08-27


VÁLTOZÁS!

FOGORVOSI RENDELÉS
Dr. Lukács Beáta

Diósjenőn 2017. szeptember 25. napjától
a 2643 Diósjenő, Kossuth L. út 8. sz. alatti
Fogorvosi rendelőben
az alábbi időpontokban rendel:

hétfő: 8:00 órától 15:00 óráig
kedd: 8:00 órától 18:00 óráig
csütörtök: 8:00 órától 16:00 óráig
péntek: iskolafogászat


Előzetes bejelentkezés:
06 35 559-682


2018-08-24

PÁLYA-KARBANTARTÁSI MUNKÁK

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. szeptember 1-től 2018. szeptember 2-ig Vác-Balassagyarmat állomások között végzett pálya-karbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Vác – Diósjenő állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.


2018-08-20

Szent István-napi megemlékezés


további fotók


2018-08-14

Átadták a műfüves kispályát


további fotók

Szombaton kezdődik a bajnokság

Az őszi idény sorsolása

Felnőtt bajnokság

Ifjúsági bajnokság


Rendkívüli képviselő-testületi ülés2018-08-09

Téli rezsicsökkentés

HIRDETMÉNY

Tisztelt Diósjenői Lakosok!

Tájékoztatom önöket, hogy a Kormány meghozta a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatát, a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésről.

Ezzel a határozattal a Kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy azok is részesüljenek a téli rezsicsökkentésben, akik ezidáig jogosultság miatt kimaradtak.

Korábban írtam önök felé egy tájékoztató levelet – válaszolva egy diósjenői lakosnak a lakosság felé intézett megtévesztő levelére, melyben az Önkormányzatot hibáztatta, és kértem, hogy kérjen bocsánatot a megtévesztő írásáért, de ezidáig nem volt ehhez bátorsága –, melyben leírtam, hogy az akkori állapot szerint az önkormányzatok tehetetlenek a kialakult helyzet kezelésére. Megalkotásra került a várt Korm. határozat, így az abban foglaltaknak eleget téve tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot az eljárás menetéről:

A Kormány 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozata
a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről

A határozat 3/b) pontja az önkormányzatok részére határidőt szab; 2018. év október hó 15. napját – mely határidő elmulasztása jogvesztő –, ameddig az önkormányzatoknak szükséges elkészíteni az igényfelmérést, és megküldeni a Belügyminisztérium részére.

Az önkormányzat felé benyújtott igénybejelentő nyilatkozatok határidőre való feldolgozásának és megküldésének biztosítása érdekében az igénybejelentő nyilatkozatok benyújtásának végső határidejét

2018. év október hó 12. nap
10 óra 00 percében
állapítja meg.

Benyújtás helye: Diósjenő Polgármesteri Hivatal (titkárság)
2643 Diósjenő, Szabadság út 31.

Háztartásonként 1 (egy) igénybejelentő nyilatkozat nyújtható be. Az igénybejelentő nyilatkozat a Diósjenői Polgármesteri Hivatalában átvehető ügyfélfogadási időben, illetve letölthető a www.diosjeno.hu oldalról.

Adatkezelési tájékoztató
a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VI. 27.) Korm. határozat szerinti igénybejelentő laphoz


Gázszolgáltatás szüneteltetés
karbantartási munkák miatt


2018-08-08

Rendkívüli képviselő-testületi ülés


Megyei II. osztály Nyugati csoport
2018/2019 ősz - sorsolás

Felnőtt bajnokság

Ifjúsági bajnokság


2018-08-07

Tájékoztatás rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívásáról


2018-08-03

Kerüljük a meleget! Hűtse lakását!
Figyelje a szobahőmérőt!
Fogyasszon folyadékot!

 1. Napközben tartsa az ablakokat zárva, használjon függönyt vágy egyéb sötétítőt.
  Lehetőleg éjszaka szellőztessen. Csak a szükséges mértékben használja az elektromos készülékeket (még a világítást is). Ha van légkondicionáló berendezése, ennek működtetése idején tartsa zárva az ajtót és az ablakot.
  Hőhullámok idején, amikor a külső hőmérséklet 35-39°C közötti, az ideális belső hőmérséklet 28°C körüli, nem javasolt a túlzott légkondicionálás. A ventillátort csak rövid ideig lehet használni, mivel kiszárítja a szervezetet! Fontos a fokozott folyadékpótlás!

 2. Ha a fent említettek nem valósíthatók meg, lehetőség szerint töltsön el legalább 2-3 órát légkondicionált helyen.

 3. Kerülje a megterhelő fizikai munkát, tartózkodjék árnyékban ja legmelegebb órákban.

 4. Már most gondoljon arra, hogyan hűtheti lakását a jövőben („hideg" festék, párologtató, zöld növények).

 5. Tartsa testhőmérsékletét alacsonyan, és fogyasszon sok folyadékot, előzze meg a kiszáradást! Gyakran zuhanyozzon vagy fürödjön langyos vízben. Használjon vizes borogatást, hűtse lábát langyos vízben.

 6. Ha elindul otthonról, vigyen magával 1 liter vizet! Viseljen világos, természetes alapanyagú, bő ruhát. Ha a napra megy, viseljen széles karimájú kalapot és napszemüveget.

 7. Rendszeresen fogyasszon folyadékot, ne várja meg, míg szomjas lesz! Ne fogyasszon alkoholos és magas cukortartalmú és koffein tartalmú ital!
  Pótolja az izzadással elvesztett sót is! A vízivás só pótlás nélkül veszélyes lehet!
  Ne feledje: az alkoholos és cukros italok vizet vonnak el a szervezetből, fokozzák a szomjúságot, a koffein vízhajtó hatású!

 8. Ha rendszeresen szed gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát, hogyan befolyásolják a gyógyszerek a folyadék szükségletet.
  A lázas betegekre különösen oda kell figyelni! Fokozattan ügyeljünk a lázas gyermekek folyadékpótlására!

 9. Ellenőrizze testhőmérsékletét! Fontos tudni, ha a testhőmérséklet 38°C fölé emelkedik, az már káros az egészségre. 39°C felett hőguta! 40°C felett életveszélyes állapot!

 10. Tárolja gyógyszereit megfelelő hőmérsékleten!
  Ha a szobahőmérséklet 25 fok fölé emelkedik, célszerű a gyógyszereket hűtőben tárolni akkor is, ha ez nincs ráírva a dobozra!

 11. Keresse fel orvosát, ha krónikus betegségekben szenved, vagy többféle gyógyszert szed.
  Ha bármi szokatlan tünetet észlel, azonnal forduljon orvoshoz!

Népegészségügyi Főosztály
3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Tel: (32)521-701, Fax: (32)520-831


2018-08-02

Képviselő-testületi ülés


TÁJÉKOZTATÓ FELHÍVÁS

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Diósjenő Község Önkormányzata elkészítette Településképi Arculati Kézikönyvének (TAK) és Településképi Rendeletének (TKR)  munkaközi anyagát.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy Diósjenő Község Önkormányzata a Településképi Arculati Kézikönyvéről és Településképi Rendeletéről

2018. év augusztus hó 9-én
lakossági fórumot tart
a Polgármesteri Hivatalban

(2643 Diósjenő, Szabadság út 31.)
9 órai kezdettel.

Minden önkormányzat jogszabály által előírt feladata a Településképi Arculati Kézikönyv elkészítése. E kiadvány célja a szemlélet-formálás, a segítségnyújtás a Diósjenőn élőknek, ideköltözőknek, az itt működő vállalkozásoknak, és nem utolsó sorban az önkormányzatnak az építési tevékenység kereteinek meghatározásához. A törvény annak érdekében tette ezt a feladatot kötelezővé minden magyarországi település számára, hogy a települési közösségek hatékonyan óvják meg környezeti kultúrájukat, és fejlesszék azt.

Településképi Arculat Kézikönyvünk megalkotásánál kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy lakóhelyünk szépségeit és értékeit látványosan tudjuk bemutatni az Önök számára is. Reméljük, hogy e kiadványt böngészve, igazán kellemes hangulatban ismerhetik meg a gazdag történelmi múltra visszatekintő település értékeit és fejlődő jelenét.
A Településképi arculati kézikönyv követendő példák felmutatásával, közérthető formában ad ajánlásokat az építkezőknek a minél kedvezőbb településkép megvalósulása érdekében.

A település arculatának megóvása, pozitív irányú fejlesztése érdekében a Kézikönyv alapján egy önkormányzati rendelet-tervezete is elkészült, amely a településkép-védelem hatékony eszköze lehet a napjainkban egyre kisebb társadalmi, önkormányzati, hatósági kontrollal végezhető építési tevékenységek során.

Tóth János sk.
polgármester


2018-08-01

Lekvárfőzés a Tájházban
Mákvirág Nyugdíjas Klub


2018-07-31

Tájékoztatás képviselő-testületi ülés összehívásáról
2018-07-30


2018-07-25

Törvényességi felügyeleti eljárások lezárása


2018-07-15

Újabb képek a Jenő-napról
István László alpolgármester fotói


további képek


2018-07-14

XX. Jenő-nap


további fotók


2018-07-12

Felhívás selyemkóró elleni védekezésre


teljes méret


2018-07-11

Értesítő

A Diósjenői Sportegyesület értesíti az érintetteket, hogy megkezdődött a 2018-19-es bajnoki évre a felkészülés az ifjúsági- és felnőttcsapatokkal.

Az első bemutatkozás 2018. július 15-én, vasárnap lesz a nógrádi pályán. 10 órakor az ifi-, 13:30-kor a felnőttcsapat mutatja meg magát.

Továbbra is várjuk a labdarúgást kedvelő és magas szinten művelő diósjenői, és a diósjenői kötődésű sportolók és sportbarátok jelentkezését, akik részesei akarnak lenni a közös sportélményeknek, eredményeknek.

Ezúton köszönjük a június 30-án, szombaton, a pálya előkészítésében munkálkodók segítségét, valamint a Diósjenőn tartózkodó 8 spanyol kislány július 10-ei segédkezését a korlátfestésben.


további fotók

Továbbra is várjuk azon cégek, vállalkozások, vállalkozók jelentkezését, akik szponzorként, hirdetőként a csapat mögé tudnak állni. Ha személyesen nem tudsz, akkor jelentkezésedet, felajánlásodat, más irányú támogatási szándékodat a diosjenoi.sportegyesulet@gmail.com e-mail-címen is megteheted.

Hornos Márton
elnök


2018-07-09

Kommunális hulladék begyűjtésének elmaradása

Tájékoztatom, hogy Diósjenő település üdülő területén 2018.07.09-i napon technikai okok miatt elmaradt a kommunális hulladék begyűjtése.

Társaságunk a kommunális hulladék begyűjtését 2018.07.10.-én pótolja.

Megértését és türelmét köszönöm.

                          Tisztelettel:

Solnerné Ella Mónika
Közszolgáltatási asszisztens
Zöld Híd B.I.G.G. Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.
Tel: 06-40/201-026
Fax: 06-28/561-201
E-mail: ella.monika@zoldhid.hu
Web: www.zoldhid.hu2018-07-02 - 2018-07-07

Örömhét
képek a református napközis tábor életéből

6. nap - Családi nap


további fotók

5. nap


további fotók

4. nap


további fotók

3. nap


további fotók

2. nap


további fotók

1. nap


további fotók


2018-07-06

A DIÓS-SÜTI VERSENY-re
11 és 14 óra között várják a süteményeket

 

Főzési tájékoztató civil szervezetek részére

A helyi hagyományoknak megfelelően az Önkormányzat idén is 10.000 Ft-tal támogatja a Jenő-napi rendezvényen főző civil szervezeteket.

Az ételt támogatói jeggyel lehet értékesíteni, az így befolyt összeget a szervezetek szabadon felhasználhatják saját céljaikra.

A főzéshez szükséges eszközökről (üst, katlan, gázpalack, edények stb.) a civil szervezetek gondoskodnak maguknak a főzéshez. A támogatói jegyeket, illetve 1 sörpadgarnitúrát az Önkormányzat biztosítja azoknak a civil szervezeteknek, akik főzési szándékukat 2018. július 10-ig jelzik az Önkormányzaton telefonon (06-35/525-012/7 mellék) vagy személyesen.

A támogatási összeget - a támogatási szerződés aláírásával egyidőben - 2018. július 11-12-én (13 és 16 óra között) fizetjük ki a civil szervezet képviselőjének.


Diósjenő képekben
Vágány Zoltán fotói


2018-07-04

Képviselő-testületi ülés


2018-07-03

Jenő-napi programterv

Időpont: július 14.
helyszín: Szent István park (rossz idő esetén: iskola)

8 órától

civil szervezetek főznek

11 órától

„Répa, retek mogyoró” interaktív gyerekműsor kicsiknek (és nagyobbaknak)

12 órától

étkezési lehetőség

14 órakor

ünnepélyes megnyitó
(Tóth János polgármester, és Balla Mihály országgyűlési képviselő)

14.30-kor

Latin Táncshow

15.30-kor

Gaudate jelnyelvi kórus fellépése

15.45-től

Diós-süti verseny eredményhirdetése

 

Virágos Diósjenőért díjak átadása

 

50 éves házasok köszöntése

16.45-kor

Fellép Szabó Ádám, a Csillag születik és az X-faktor felfedezettje

17.30-tól

K9 őrző-védő kutyás bemutató

18.30-tól

Los Domestos zenekar

20 órától

Utcabál Csabuda Péterrel

22 órakor

Sztárfellépő: Matyi és a Hegedűs

Egész nap kirakodóvásár, büfé, ugrálóvár, arcfestés, gyermekjátszóház

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Főzési tájékoztató civil szervezetek részére

A helyi hagyományoknak megfelelően az Önkormányzat idén is 10.000 Ft-tal támogatja a Jenő-napi rendezvényen főző civil szervezeteket.

Az ételt támogatói jeggyel lehet értékesíteni, az így befolyt összeget a szervezetek szabadon felhasználhatják saját céljaikra.

A főzéshez szükséges eszközökről (üst, katlan, gázpalack, edények stb.) a civil szervezetek gondoskodnak maguknak a főzéshez. A támogatói jegyeket, illetve 1 sörpadgarnitúrát az Önkormányzat biztosítja azoknak a civil szervezeteknek, akik főzési szándékukat 2018. július 10-ig jelzik az Önkormányzaton telefonon (06-35/525-012/7 mellék) vagy személyesen.

A támogatási összeget - a támogatási szerződés aláírásával egyidőben - 2018. július 11-12-én (13 és 16 óra között) fizetjük ki a civil szervezet képviselőjének.


2018-07-02

Jegyzői tájékoztatás
IGAZGATÁSI SZÜNET
elrendeléséről


Tájékoztatás
KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS
összehívásáról


2018-07-01


nagyobb méret


Hírarchívum

  43 42 41

40

39

38

37

36

35

34

33

32

31

30

29

28

27

26

25

24

23

22 21

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1