TOP-4.1.1-15 Diósjenő-Nógrád-Berkenye települések egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezet Diósjenő Község Önkormányzata
Projekt címe Diósjenő-Nógrád-Berkenye települések egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése
Projekt azonosító

TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00019

Támogatás összege 183 389 628 Ft
Támogatás intenzitása 100%
Megvalósítás időtartama 2017. 06. 01.– 2018. 10. 31

Sajtóközlemény


Tisztelt Látogató!

  

Tóth János
polgármester

 

Szeretettel köszöntöm Diósjenő Községi Önkormányzat honlapján, mely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassuk településünket minden érdeklődő számára, hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkre készülnek utazni, vagy itt szeretnének üzleti vállalkozásba kezdeni.

Ennek érdekében igyekezünk az internet nyújtotta lehetőségeket minél jobban kihasználni.

A honlappal szeretnénk egyszerűbbé tenni mindenki számára az információhoz jutást, megkönnyíteni az ügyintézést, és a jövőben is törekszünk arra, hogy folyamatosan bővítsük a honlapon elérhető elektronikus szolgáltatások és tartalmak körét.

Tóth Gábor kisfilmje Diósjenőről


Diósjenő képekben
Vágány Zoltán fotói


Időjárás-előrejelzés

RIASZTÁSI ELŐREJELZÉSEK

Ismertető az Országos Meteorológiai Szolgálat publikus riasztási rendszeréről

a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése


Aktuális

2018. április 1-jétől változik a szelektív hulladék és a zöldhulladék gyűjtés rendje

Szelektív gyűjtés: 4 hetente, páros hét hétfői napja.

Zöldhulladék gyűjtés: 4 hetente, páratlan hét hétfői napja.

Az aktuális gyűjtési napokat az alább feltüntetett gyűjtési naptárban tudják figyelemmel követni. Kérjük, hulladékaikat legkésőbb a gyűjtési napon reggel 6:00-ig szíveskedjenek kihelyezni!

További információk:


nagyobb méret

hulladékgyűjtő zsák beszerzési helyek

www.zoldhid.hu

ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

Együttműködését előre is köszönjük!

Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft.


Lakossági lom és elektronikai hulladékok átvétele 2018 - tájékoztató (telephelyek)


Tájékoztatás új telefonközpontról

2018. 06. 26-án a Zöld Híd BIGG Nkft. által üzemeltetett telefonközpont és ügyfélszolgálati telefonos elérhetőség megújult.

A jelenlegi rendszer egy IP (internet) alapú telefonhálózat működését biztosítja. Lehetőség nyílt olyan ügyfélbarát működésre, hogy a központi telefonszám tárcsázása után az ügyfél a saját irányítószámát megadva közvetlenül ahhoz az ügyintézőhöz kerül, akinek kezelésben van az adott település.

Az alábbi dokumentumban megtalálható, mely település mely ügyfélszolgálati munkát ellátó kolléganőnk ügyintézéséhez tartozik, ezzel is segítve  a lakosságot. Felhívjuk azonban a figyelmüket, hogy a mellékelt táblázat a jelenlegi állapotot tükrözi!

ügyfélszolgálati település-felosztás

Nagy Nelli
Titkárságvezető
Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális
Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi
Önkormányzati Társulás
2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.
Tel: 06-28/561-250
Fax: 06-28/561-251

Mobil: 06-20/250-5123
E-mail: nagy.nelli@zoldhid.hu
Web: www.zoldhid.hu


2018-07-15

Újabb képek a Jenő-napról
István László alpolgármester fotói


további képek


2018-07-14

XX. Jenő-nap


további fotók


2018-07-12

Felhívás selyemkóró elleni védekezésre


teljes méret


2018-07-11

Értesítő

A Diósjenői Sportegyesület értesíti az érintetteket, hogy megkezdődött a 2018-19-es bajnoki évre a felkészülés az ifjúsági- és felnőttcsapatokkal.

Az első bemutatkozás 2018. július 15-én, vasárnap lesz a nógrádi pályán. 10 órakor az ifi-, 13:30-kor a felnőttcsapat mutatja meg magát.

Továbbra is várjuk a labdarúgást kedvelő és magas szinten művelő diósjenői, és a diósjenői kötődésű sportolók és sportbarátok jelentkezését, akik részesei akarnak lenni a közös sportélményeknek, eredményeknek.

Ezúton köszönjük a június 30-án, szombaton, a pálya előkészítésében munkálkodók segítségét, valamint a Diósjenőn tartózkodó 8 spanyol kislány július 10-ei segédkezését a korlátfestésben.


további fotók

Továbbra is várjuk azon cégek, vállalkozások, vállalkozók jelentkezését, akik szponzorként, hirdetőként a csapat mögé tudnak állni. Ha személyesen nem tudsz, akkor jelentkezésedet, felajánlásodat, más irányú támogatási szándékodat a diosjenoi.sportegyesulet@gmail.com e-mail-címen is megteheted.

Hornos Márton
elnök


2018-07-09


2018-07-02 - 2018-07-07

Örömhét
képek a református napközis tábor életéből

6. nap - Családi nap


további fotók

5. nap


további fotók

4. nap


további fotók

3. nap


további fotók

2. nap


további fotók

1. nap


további fotók


2018-07-04

Képviselő-testületi ülés


2018-07-02

Jegyzői tájékoztatás
IGAZGATÁSI SZÜNET
elrendeléséről


2018-06-30

Értesítés körzeti erdőtervezési eljárásban hozott határozatról

Értesítés

Hivatalból meghatározott erdőterv


2018-06-29

Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak és ismerősöknek, akik drága szerettünk,

CSURJA JÁNOSNÉ
született Bányai Eszter

búcsúztatásán részt vettek és őt utolsó útjára elkísérték,
valamint fájdalmunkban osztoztak.

a gyászoló család


2018-06-20

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
pályázatot hirdet
Óvodavezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására

teljes mérethez kattintson a képre


2018-06-14

SAJTÓKÖZLEMÉNY


2018-06-11

Jegyzői tájékoztató

„Az igazság rövid. A hazugság végtelen.”
Michael Connelly

Kedves Diósjenői Lakosok!

Mint az Önkormányzat jegyzője, mint a község vezetői közül a második ember írok Önöknek, szólítom meg Önöket. A fenti idézetnek megfelelően rövid összefoglalást adok az elmúlt hónapok történéseiről.

A tájékoztató ide, vagy az alábbi képre kattintva érhető el teljes méretben


Módosult a fogorvosi rendelés!


2018-06-07

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Napirend előtti tájékoztató

képviselő-testületi ülés


2018-06-04

Koszorúzás a Trianon emlékkeresztnél a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából


további fotók

Tisztelt Diósjenői Lakosok!

1920- június 4-én megkötött Trianoni békeszerződés Magyarország tragédiáját jelentette. Hatása kihat az akkor élt és az óta felnövekedett minden nemzedékre. Mi elképzelni sem tudjuk milyen érzést jelentett a hazájuktól elszakított embereknek, egyik napról a másikra, egy másik ország másod vagy harmadrendű állampolgárává válni. Olyan helyen élni és érvényesülni, ahol háttérbe szorul az anyanyelv, a magyarság. Az új határok kijelölése által családok szakíttattak szét. A gyermek nem láthatta, látogathatta többet a szüleit, a szülő gyermekeit, vagy a nagyszülő az unokákat. A gyermekek hátrányba kerültek az iskolákban, felsőoktatásban. A lenézettség, a megalázottság, másodrendűség érzésével kellett élni minden nap. Az első világháborút lezáró békerendszer alapján az őshonos magyar népesség öt, a mai állapot szerint nyolc államban találta magát, és vele együtt elveszítettük természeti kincseink, történelmi és kulturális emlékhelyeinek nagy részét is. A trianoni döntés 23,4 millió lakost érintett:

  • 300 ezer került Ausztriához,

  • 3,5 millió Csehszlovákiához,

  • 5,3 millió Romániához,

  • 4,1 millió Jugoszláviához (beleértve Horvát-Szlavónország 2,6 millió lakosát).

Magyarországon az összmagyarság alig kétharmada, 7,6 millió fő maradt.

Románia 102 724 négyzetkilométernyi területet kapott, amely nagyobb terület, mint a mai magyar állam területe, a Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz 20 913 km2 került, Horvátországgal együtt 62 ezer. Csehszlovákia 61 661 km2-rel, Ausztria 3967 km2-rel gyarapodott. Lengyelország 519 km2-t, Olaszország pedig Fiumével 18 km2-t kapott. Az anyaország 92 ezer km2 területűre zsugorodott.

A nagy világban sok helyen voltak háborús konfliktusok, sok különböző végkimenetellel. Azonban soha ilyen mértékű retorziót nem alkalmaztak egyetlen néppel szemben sem. A Magyar Nemzet kifosztva, meggyalázva, megcsonkítva, ellenséges kis-antattal harapóba szorítva, állott, miközben Európa kuksolt és hallgatott (az egyik része nem segített, a másik nem tudott), de a magyar nemzet mégis talpra állt, emelt fővel, mert becsülni tudta önmagát, és nem feledte el, nem adta fel eredendő értékeit: igaz történelmét, nemzeti hagyományait, csodás ősi kultúrkincsét, a szülőföld szeretetét, az apák és anyák szellemi örökségének tiszteletét, keresztény hitét. Az anyaországtól elszakított területeken élő magyar testvéreink és elődeink emléke előtt emelt fővel szeretnénk megállni, és emelt fővel remélve gyermekeinknek a szebb magyar jövőt.

Van önbecsülésünk, amelynek alapértéke nem a sárba ragadó pénz, amelyhez vér tapad, és nem is az a földi hatalom, amely csak mások nyomorúságba taposása árán tud magasra kapaszkodni. Vannak sokkal nemesebb dolgok az életben, mint az acsarkodás, irigység, hatalomvágy. Széthúzással semmire nem fogunk jutni. Meg kell tanulnunk az összefogás erejét kihasználni, mert csak így tudunk majd az előttünk álló kihívásokra megfelelő választ adni.

Bízom abban, hogy Trianon után 98 évvel, a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után képes a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására.

Tóth János
polgármester


2018-06-01

Településképi Arculati Kézikönyv (TAK)

Diósjenő településünkön megkezdtük a Településképi Arculati Kézikönyv és az ahhoz kapcsolódó településképi rendelet készítését.

A 2016. évi LXXIV. törvény alapján minden települési és kerületi önkormányzatnak el kell készítenie Településképi Arculati Kézikönyvét, majd annak alapján településképi rendeletét, amelyben rögzíti az adott település képére vonatkozó követelményeket. A törvény végrehajtásával a településügyben csökken a bürokrácia az által, hogy az eddigi 5 helyi rendelet szerepét egy veszi át. A követhetetlen helyi rendeleteket így egy közérthető, a helyi polgárok közmegegyezésén alapuló szabályozás váltja fel.

A Településképi Arculati Kézikönyv, egy közérthető módon ábrákkal és építészeti ajánlásokkal ellátott szöveges dokumentáció. A Kézikönyv egy olyan szemléletformáló dokumentum, amelyben - a településképi követelmények megalapozása érdekében - meg kell határozni a településkaraktert formáló településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit; továbbá tartalma kiterjed a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokra, és a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is. A Kézikönyv kiváló alkalom arra is, hogy a település bemutatása részeknél egy vonzó élhető település kerülhessen bemutatásra.

A kézikönyv nem kizárólag szakembereknek készül. Elsősorban a települési döntéshozók és a lakosság tájékoztatását segítő, szemléletformáló kiadvány. A jogszabályok útvesztője helyett röviden, lényegre törően, és mindenki számára érthető módon mutatja be egy közösség környezetalakítással kapcsolatos elvárásait. A kézikönyv összegyűjti a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával segítséget nyújt az építtetők és építészek számára.

A Kézikönyvre épülve egy településképi rendeletet alkot meg az Önkormányzat. Nagyon fontos, hogy a településképi rendelet alkotása során, a Kézikönyvet és a meglévő hatályos Helyi Építési Szabályzatot kell majd alapul venni, emiatt a véleményt formáló helyi közösségek a Kézikönyv készítése során a kapcsolód rendeletre is hatással lehetnek. Emiatt a helyi lakosok véleménye most először komoly szerepet kaphat majd a lakókörnyezetük formálásban.

A kézikönyv készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széles körű helyi támogatás övezze, hiszen hosszú távon befolyásolja a település épített és természeti környezetének alakulását, így a település életét. A készítésébe ezért be kell vonni a lakosságot, a helyi civil szervezeteket, a község gazdaságának meghatározó szereplőit, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába.

A vonatkozó kormányrendelet alapján a partnerségi egyeztetést a készítés során két alkalommal is le kell folytatni: először a kézikönyv összeállításának megkezdésekor, másodszor a már végleges formába öntött dokumentumot kell véleményeztetni a Képviselő-testületi elfogadás előtt. A jelen partnerségi egyeztetés célja az információk, észrevételek, javaslatok összegyűjtése.

Az elkészített, de még el nem fogadott Településképi Arculati Kézikönyv egyeztetési verziója ide kattintva érhető el.

A hamarosan megrendezésre kerülő lakossági fórumok során is várjuk a helyiek jelenlétét. Szívesen veszünk (régi) fényképeket az értékesnek ítélt építészeti részletekről, terekről, utcákról, egyedi épületekről. Kérem, a fényképeknél jelöljék meg a készítés helyét.

Diósjenő Településképi Arculati Kézikönyvének készítői, a Városökológia Bt. munkatársai készségesen állnak rendelkezésükre, az info@varosokologia.com címen, várjuk hozzászólásaikat.


2018-05-30

Díjbeszedő járja a települést

Mellékelten közzéteszem a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékot beszedő személy MEGBÍZÓLEVELÉT. A levél tartalmát, a díjbeszedő fényképes kártyájának számát ellenőriztem.

Kérek minden diósjenői lakost, hogy akinél megjelenik a díjbeszedő, az kérje őt, hogy igazolja magát, továbbá kérje a megbízólevél felmutatását.


2018-02-13

TÁJÉKOZTATÓ
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Igazgatósága Rétságon is ügyfélkapcsolati helyet hozott létre

Rétságon a polgármesteri hivatal földszintjén található irodában a nyitva tartás az alábbi:
Telefon: 06-35/705-236
hétfő - csütörtök 08.30-12.00  13.00-15.30
péntek 08.30-12.00

Változatlanul lehetőség van a Balassagyarmat, Rákóczi út 48. szám alatti ügyfélszolgálati irodában is az ügyek intézésre az alábbi időpontokban:
Telefon: 06-35/501-060
hétfő 8.00-15.00
kedd szünnap
szerda 8.00-14.00
csütörtök 8.00-14.00
péntek 8.00-12.00


2018-02-02

Tájékoztató kéményseprő-ipari szolgáltatás lakossági időpontfoglalásáról
Időpontra lehet hívni a kéményseprőket a családi házakhoz


tovább