TOP-4.1.1-15 Diósjenő-Nógrád-Berkenye települések egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezet Diósjenő Község ÖnkormányzataDiósjenő-Nógrád-Berkenye települések egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztése
Projekt címe
Projekt azonosító

TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00019

Támogatás összege 183 389 628 Ft
Támogatás intenzitása 100%
Megvalósítás időtartama 2017. 06. 01.– 2018. 10. 31

SajtóközleményTisztelt Látogató!

Tóth János
polgármester

 

Szeretettel köszöntöm Diósjenő Községi Önkormányzat honlapján, mely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassuk településünket minden érdeklődő számára, hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkre készülnek utazni, vagy itt szeretnének üzleti vállalkozásba kezdeni.

Ennek érdekében igyekezünk az internet nyújtotta lehetőségeket minél jobban kihasználni.

A honlappal szeretnénk egyszerűbbé tenni mindenki számára az információhoz jutást, megkönnyíteni az ügyintézést, és a jövőben is törekszünk arra, hogy folyamatosan bővítsük a honlapon elérhető elektronikus szolgáltatások és tartalmak körét.

Tóth Gábor kisfilmje Diósjenőről


Diósjenő képekben
Vágány Zoltán fotói


Időjárás-előrejelzés

YoWindow.com Forecast by yr.no

RIASZTÁSI ELŐREJELZÉSEK

Ismertető az Országos Meteorológiai Szolgálat publikus riasztási rendszeréről

a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése


Aktuális

Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatás lakossági igényléséről

Kéményseprő-ipari szolgáltatást ellátók listája


2018. április 1-jétől változik a szelektív hulladék és a zöldhulladék gyűjtés rendje

Szelektív gyűjtés: 4 hetente, páros hét hétfői napja.

Zöldhulladék gyűjtés: 4 hetente, páratlan hét hétfői napja.

Az aktuális gyűjtési napokat az alább feltüntetett gyűjtési naptárban tudják figyelemmel követni. Kérjük, hulladékaikat legkésőbb a gyűjtési napon reggel 6:00-ig szíveskedjenek kihelyezni!

További információk:

TÁJÉKOZTATÓ ÜDÜLŐTULAJDONOSOK RÉSZÉRE
a speciális többlethulladékos zsákok átvételi lehetőségéről


www.zoldhid.hu

ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

Együttműködését előre is köszönjük!

Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft.


Lakossági lom és elektronikai hulladékok átvétele 2018 - tájékoztató (telephelyek)


 Online ügyintézés bemutatása

Az önkormányzati elektronikus ügyintézést népszerűsítő kommunikációs csomag részeként, elsőként 2019 tavaszán tájékoztató újságcikkeket juttattunk el az ASP-hez csatlakozott önkormányzatokhoz. Ezek kiegészítéseként mostanra elkészültek a rövid, egyperces animációs kisfilmek is, amelyek egy-egy, a mindennapi életben is előforduló szituáción keresztül mutatják be a korábbi, esetenként időigényes vagy fáradságos személyes ügyintézés kényelmes, online alternatíváját.

1. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 1.

2. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 2.

3. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 3.

4. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 4.

5. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 5.

6. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 6.

7. Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor - 7.


Hírek

 

Helyi Választási Iroda elérhetőségei

v

Polgármesterjelöltek, egyéni listás képviselőjelöltek és a roma nemzetiségi képviselőjelöltek  sorrendjének sorsolása

v

Bejelentett diósjenői jelöltek:

Helyi önkormányzati választások 2019

Nemzetiségi önkormányzati választások 2019


2019-09-19

Értesítés önkormányzati iskolakezdési
támogatás kifizetéséről

Diósjenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2019. évi önkormányzati iskolakezdési támogatásról hozott 7/2019. (IX. 01.) rendelete alapján benyújtott, és elfogadott támogatások kifizetését 2019. szeptember 23-án az általános iskolai tanulók és az óvodások részére megkezdjük. Kérjük hozza magával lakcímkártyáját, TAJ kártyáját, személyi igazolványát, és amennyiben nem saját családtagnak szeretné felvenni a juttatást, meghatalmazás is szükséges a pénz felvételéhez.
A támogatások kifizetésére az óvodások részére az óvodában, általános iskolások részére szeptember 23-án reggel 07.30-09.00 között az iskola aulájában, ezt követően a Polgármester Hivatal pénztárában kerül sor ügyfélfogadási időben!

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 13.00-17.45
Szerda: 08.00-15.45
Péntek: 08.00-12.30

Haffner Enikő s.k.
szoc.ü.i.2019-09-17

Tájékoztató térítési díjról és befizetésről

Tisztelt Szülők!  

Diósjenő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az élelmezési norma és térítési díj megállapításáról szóló 2/2019. (III. 22.) számú rendelete alapján az óvodában és az iskolában az étkezési térítési díjak összege

- Óvodai és bölcsődei ellátottak: 442 Ft

Az óvodai és bölcsődei ellátottaknak a térítési díj mentességek és kedvezmények az óvodavezetőnél leadott nyilatkozattal érvényesíthetők.

Az óvodai és bölcsődei térítési díjakat az óvodában kell befizetni.  

Iskolai tanulók:

- napi háromszori étkezés: 590 Ft

- csak ebéd (menza): 359 Ft

Az iskolában a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosító határozattal rendelkezők továbbra is ingyenesen étkeznek, a három-és többgyermekesek és a tartós betegek a térítési díj 50%-át fizetik, amennyiben a kérelmet kitöltötték és a jogosultság igazolásához szükséges iratokat bemutatták a Hivatal előadójának. Étkezés igénylése és lemondása továbbra is az iskolában, az iskolatitkárnál történik.

Az iskolai térítési díjakat havonta előre, a Polgármesteri Hivatal pénztárában kell befizetni ügyfélfogadási időben, az alábbiak szerint:

szeptember havi térítési díjak: szeptember 18., 20., 23.

október havi térítési díjak: október 7., 9., 11.

november havi térítési díjak: november 8., 11., 13.

december havi térítési díjak: december 9., 11., 13.

                Pappné Freistág Melinda s.k.        Suriny Katalin s.k.                     pénzügyi előadó                        pénzügyi előadó


 2019-09-16

Ettől van még lejjebb?


teljes méret


 2019-09-13

 Sertéstartók figyelmébe!

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre.

A védekezésben elsődleges cél és feladat a vírus bekerülésének megakadályozása a házisertés állományokba, melyhez az alábbi intézkedések szükségesek a sertéstartók részéről:

- Az állatokat, amennyire lehetséges, zártan kell tartani, úgy hogy a sertések véletlenül se tudjanak vaddisznóval se közvetlenül, se közvetve érintkezni.

- Sertések gondozását végző személynek a sertésállománnyal kapcsolatos munkák előtt kézmosást követően át kell öltözni egy olyan öltözékbe és lábbelibe, amelyet csak a sertésólban és környékén használ. A sertésólba történő belépés előtt lábbelit és kezet kell fertőtleníteni.

- A sertések etetéséhez, a sertésól takarításhoz szükséges eszközöket máshol, más munkákra nem szabad használni. - Idegeneket, vagy sertést tartó ismerősöket a sertések közelébe nem szabad engedni.

- Sertéshús tartalmú élelmiszerek (pl. kolbász, szalámi), fagyasztott húsokból származó mosólé, egyéb élelmiszerhulladék még véletlenül se kerüljön a sertések takarmányába, ez szigorúan tilos.

- A vaddisznók fertőződése miatt szántóföldről, kaszálóról, legelőről betakarított takarmányt illetve alomanyagot frissen ne használjanak házi sertéseik ellátására. Szálas takarmányt és gabonát a beszállítástól számítva 30 napig, a szalmát 90 napig kell tárolni felhasználás előtt. Zöldtakarmány etetése tilos! (Természetesen ez vonatkozik a learatott kukoricatáblák böngészése során összegyűjtött kukoricára is!) A takarmányt és az alomanyagot elkülönítve zártan tárolják, biztosítsák, hogy a vadon élő állatok ne férjenek hozzá.

- Élő állatot csak sertés szállítólevéllel és érvényes állatorvosi bizonyítvánnyal ellátva szabad vásárolni! A vásárolt sertéseket az állomány többi egyedétől el kell különíteni.

- Ha sertése megbetegszik, azonnal értesítse az állatorvosát. Ha egy vagy több sertés hirtelen, minden látható tünet nélkül elhullik, ha egy vagy több állat bágyadt, nem eszik, lázas, gyenge, bizonytalanul mozog, ha a bőrön vérzések figyelhetők meg, a bőr vöröses lilásan elszíneződik, véres hányást, hasmenést látnak, minden esetben gondolni kell az afrikai sertéspestis lehetőségére.

- A vaddisznókban megállapított afrikai sertéspestis miatt fertőzötté minősített területeken fentieken túlmenően be kell tartani a NÉBIH által kiadott „Jó sertéstartói gyakorlat” előírásait és be kell jelenteni a járási hivatalba sertés vásárlási, eladási, levágási szándékát is.

Felhívom a figyelmet, hogy hazánk sertéságazatának megvédése érdekében a betegség legkisebb gyanúja esetén is a legszigorúbb módon jár el az állategészségügyi hatóság, ebbe beleértve egy adott sertésállomány megelőzési célból történő felszámolását is. Amennyiben az állattartó tőle elvárhatóan közreműködött, a betegséget időben bejelentette, az elvárható járványvédelmi zártságot megteremtette, az esetleges járványvédelmi intézkedések állami kártalanítás mellett történnek. A betegség házisertés állományokba történő behurcolásának megakadályozása, a hatékony védekezést segítendő a hatósági állatorvosok, szolgáltató állatorvosok a szükséges mértékben fertőtlenítőszert is tudnak az állattartók számára biztosítani. Keressék állatorvosukat!

A járvány aktuális hírei valamint a betegséggel kapcsolatos hasznos információk az alábbi, folyamatosan frissülő weboldalon elérhetőek: http://portal.nebih.gov.hu/hu/afrikai-sertespestis

Dr. Vajda Lajos
Országos Járványvédelmi Központ Vezető


Vaddisznókban előforduló afrikai sertéspestis miatti intézkedések

 2019-09-09

Köszönetnyilvánítás

Diósjenő Község Önkormányzata nevében köszönetet mondok mindenkinek aki a szüreti felvonuláson, a rossz idő ellenére részt vett.

Köszönöm azoknak, akik hagyományainknak megfelelően népviseletbe öltöztek, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. Külön köszönöm a távolabbi és közeli településekről és Diósjenőről érkezett lovasoknak, hintóval rendelkezőknek, lovaskocsival, traktorral, tehergépjárművel érkezetteknek a felvonuláson való részvételt.

Köszönöm azoknak, akik készültek a felvonulók fogadására, és finomságokkal várták Őket.

Köszönöm a szervezésben részt vevőknek, azoknak akik főztek, és azoknak akik sátrat állítottak és bontottak. Köszönöm az érdeklődőknek akik figyelmükkel tisztelték meg e rendezvényt és öröm volt közösen vigadni a délutáni programokon.  

Tóth János
polgármester


2019-09-07

Szüreti felvonulás


további fotók


2019-09-06


2019-09-05

Nem kell várni 2020-ig a buszvárókra  

Tájékoztatom a diósjenői lakosokat, hogy a korábbi ígéretnek megfelelően a vállalkozó elkészítette a megrendelt buszvárókat. Voltak, akik azt ígérték – az a bizonyos szövetség, annak ellenére, hogy korábban már erről testületi beszélt – hogy 2020-ra lesz buszváró, de abban lesz majd könyvespolc is. Igaz, ebben nincs, mert egy buszváró rendeltetése nem ez, hanem az, hogy az időjárás viszontagságai elől védett helyen lehessen megvárni a buszt.   A buszvárók szeptember 20-ig kihelyezésre kerülnek.  


2019-09-02

Diósjenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019.(IX .01.) önkormányzati rendelete 2019. évi iskola-, óvodakezdési támogatásról

1. sz. melléklet
Kérelem


2019-08-29

Képviselő-testületi ülés


Köszönetnyilvánítás

Diósjenő Önkormányzata nevében köszönetet mondok Ribai Lászlónak, Fehér Vincének, Istvándi Istvánnénak és a hivatali dolgozóknak, hogy kifestették a tornatermet és az iskola auláját.

Tóth János
polgármester


 2019-08-23

Köszönet

Szeretném megköszöni eddigi munkáját mindazoknak, akik a társadalmi munkára való felhívásban részt vettek, ezzel elősegítve, hogy a Szentgyörgyi István Általános Iskola festése és az azt követő takarítás megvalósuljon.

Köszönet a teljesség igénye nélkül:

  • a szülőknek, a szülői munkaközösségnek, a résztvevő civil lakosoknak;

  • az Aranydió Óvoda- és Bölcsőde dolgozóinak;

  • Önkormányzati képviselőknek;

  • a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak;

  • a szakembereknek;

  • azon pedagógusoknak, akik részt vettek a munkálatokban;és nem utolsó sorban az Önkormányzat fizikai állományának és a közmunkaprogramban résztvevőknek.

Külön köszönetet szeretnék mondani Molnár Istvánnénak, Borbíróné Hanzel Mariannánk a szervezésért.

Köszönöm Paróczy Csabának és Marton Istvánnak a finom ételeket, süteményeket.

Ebben a 3 napban nem sikerült megvalósítani a teljes festést, de nagy öröm, hogy 9 tanterem festése elkészült, a konyha és étkező rendbetétele folyamatban van, a tornaterem festése-takarítása még csak részleges, de a Diósjenői Sportegyesület segítségével a tanévnyitóra az is a diákok rendelkezésére fog állni.

Jövő héten az aula-közlekedő festése is megvalósul, melyhez szakemberek segítségét kértük, akik szívesen vállalták a feladatot.

A jegyző a jövő hétre további egy napot ajánlott fel, hogy a Hivatal dolgozóit elengedi társadalmi munkára.

A Mákvirág Nyugdíjas Klub vállalta a konyha teljes takarítását, melyre kedden (2019. 08. 27.) kerül sor.

Minden jelentkezőt szívesen várunk és látunk, szükség van a segítő kezekre!

Köszönöm mindenki segítségét!

 Tóth János

polgármester


2019-08-22

GINOP-5.2.1 munkaerőpiaci program

A program célja, hogy a Nógrád megyei 25 év alatti sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok munkaerőpiaci helyzete javuljon a program által nyújtott segítséggel, s mihamarabb megvalósulhasson a támogatás nélküli munkaerőpiaci integrációjuk. Nógrád megyében minden településen élnek 25 év alatti munkakereső fiatalok, akiknek a GINOP-5.2.1 munkaerőpiaci program egy kiemelt fontosságú lehetőség lehet arra, hogy a program keretén belül tovább képezzék magukat, illetve bérköltség- és bértámogatással elhelyezkedhessenek, akár a lakóhelyüktől távolabb is, melyben a program lakhatási támogatással szintén segíti a résztvevőket.

Tóth Márton szakmai megvalósító
Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerő-piaci és Alapkezelési Osztály
3100 Salgótarján, Alkotmány út 11.
Tel.: 06 (32) 521-050 
e-mail: toth.marton@nograd.gov.hu


2019-08-21

 Napelemes pályázati lehetőségek  

Tisztelt Ügyfelünk!  

A megújuló energia egyre fontosabb szerepet tölt be Magyarország áramellátásában, a technológia folyamatos fejlődésével ezek megtérülése is egyre kedvezőbb.   Jelenleg két GINOP-os pályázati konstrukció is támogat napelemes rendszerek beszerzését, akár 55-70%-os támogatási intenzitással. Mindkét pályázat esetén mikro, kis és középvállalkozások pályázhatnak, a saját fogyasztásuk kiváltására. A megvalósítás helyszíne csak konvergencia régió lehet (Budapest és Pest megye KIZÁRVA) és NEM indulhatnak mezőgazdasági cégek sem. A GINOP-413-as már futó konstrukció, s ebből max. 15 kw-os rendszerek telepítését támogatják, 200.000 Ft-os kw-onkénti árig 100%-osan, s az e feletti rész az önerő. Ennél a konstrukciónál jellemzően 55-70% között alakul a támogatás intenzitása. A GINOP-414-es konstrukciót szeptemberben fogják kiírni, ebben 15 kw-nál nagyobb rendszerek telepítését támogatják. Ebben a pályázatban 55% a támogatás intenzitása. Mellékelten küldöm a két pályázat rövid leírását.   Amennyiben érdekes lehet bármelyik pályázati lehetőség az ÖN számára, kérem keressen.  

Üdvözlettel,   Miklós István Gábor szakmai igazgató  

Vanessia Vállalkozásfejlesztési és Pályázati Tanácsadó Kft. 1118 Budapest, Maléter Pál utca 4/G 2.lh. 4/3.

Postacím: 1535 Budapest, Pf.734

A térképért kattintson ide!

Tel.: +36 1 319 2707  / 121 Mobil: +36 30 381 5390

Fax: +36 1 319 2702

e-mail: istvan@vanessia.hu

web: www.vanessia.hu


2019-08-20

Szent István-napi megemlékezés


további fotók


2019-08-17

Roma-nap


további fotók


2019-08-03

II. Nyugat-Nógrádi Települések
Találkozója Tereskén


további képek
fotó: István László


2019-07-14

Köszönetnyilvánítás

Kedves Diósjenőiek!

Köszönetet fejezem ki minden diósjenői civilszervezetnek, magánszemélynek, önkormányzati dolgozónak, képviselőnek, közmunkásnak, akik jóvoltából és segítségével egy sikeres rendezvényt tudtunk lebonyolítani az elmúlt hét végén.

Az összefogás ismét eredménnyel járt, és jó élményt adott az embereknek. Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a Jenő-nap sikeréhez!

Tóth János
polgármester


2019-07-13

XXI. Jenő-nap


további fotók


A II. világháborúban elesett hősök és áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezés


további képek


2019-07-09

 


 2019-05-31


tovább