Mennyből (Diósjenőről) az angyal!

Adománygyűjtés, Diófa Szövetség, Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek, Testvértelepülés

Sebestyén Róbert polgármester úr, Macsola előljárója, segítséget kért. Jelezte, hogy egy  olyan inverterre lenne szükségük, amely akkumulátorokról képes 230 Volt feszültséget előállítani. A sorozatos fél-egynapos áramhiányok idején a Diósjenőtől kapott generátor látta el az óvoda működtetését, de a generátorra rengeteg helyen lenne szükség, hiszen a macsolai hivatalt és az iskolát is nagyon nehéz áramszünetek mellett működtetni. Egy legalább 1 kilowattos teljesítményű invertert kért.

A Diósjenői Katolikus Karitasz néhány hete jelezte, hogy pénzt gyűjtöttek Macsola megsegítésére, segítséget kértek az összeg eljuttatásában, esetleg valamilyen szükséges eszköz beszerzésében és eljuttatásában. Nosza rajta …

Az nagyon gyorsan kiderült, hogy a hasonló invertereket kiszippantotta a piacról az Ukrajnában fellépő tömeges igény. Rengeteg telefonálgatás következett, és mindenhonnan azt a válasz érkezett, hogy hónapok óta nincs, elfogyott, január végén érkezik …

Majd sikerült találni egyet. Egyetlen egyet. Jóval nagyobb teljesítményűt és ennek megfelelően jóval drágábban, mint amennyi pénzt a Diósjenői Katolikus Karitasz fel tudott ajánlani erre a célra. További telefon, és névtelenségükhöz ragaszkodó két felajánlótól összejött a különbözet.

Ennek megfelelően:

A Katolikus Karitasz 139.573 Ft-ot adott inverterre, és további 68.000 Ft-ot két darab 12 Voltos, 95 Ah-s vadonatúj akkumulátorra, amelyet a Meteor Autósbolt önköltségi áron biztosított.  A Karitasz által összegyűjtött összeg jó szándékú diósjenői felajánlóktól jött össze.

Két, névtelenségükhöz ragaszkodó diósjenői család további 158.877 Ft-ot adományozott. Így állt össze a szükséges 366.450 Ft!

Sápi Zsolt református tiszteletes úr, aki Macsolán és környékén lát el lelkipásztori feladatokat, csodával határos módon éppen a környékünkön van. Hétfőn eljut hozzá, a több mint egy mázsás ajándék, ami -tájékoztatása szerint- csütörtökön el is jut Macsolára. Így válik kerekké a történet.

Számos ember, katolikusok és reformátusok segíteni akarásának lett megindítóan szép eredménye. Igazi karácsonyi történet. Diósjenőn élni jó! Ugye?

Olvasson tovább!

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kifizetése

Felhívás! Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a november hónapban esedékes rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény pénzbeli kifizetése 2023. november 29-től történik. A

Tovább olvasom...

A múlt hét slágere a konyhán: a teriyaki csirke

Korábban hírt adtunk a konyha megújult kínálatáról! Ennek jegyében volt teriyaki csirke a múlt heti menü egyik fogása. A teriyaki csirke

Tovább olvasom...