A térfigyelő kamerarendszer ünnepélyes átadása

Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

A tegnapi napon, 2021. szeptember 30-án a Polgármesteri Hivatalban ünnepélyes keretek közt átadták a községi térfigyelő rendszert.

 

Vendégünk volt Balla Mihály országgyűlési képviselő, Tánczos Miklós Kapitány úr a Rétsági Rendőrkapitányság vezetője.

Továbbá jelen volt Tácsik Bálint a Rétsági Kormányhivatal vezetője, Takács Ferenc a Nógrád Megyei Rendőrkapitányság informatikai osztályvezetője, Markó Antal a Belügyminisztériumtól, illetve a kivitelező Forrest Kft ügyvezetője Kaposi Gábor.

Az ünnepélyes köszöntök mellett elhangzott, hogy a kamerarendszer már a tesztüzemi időszakában „megtermelte” a beruházásának legalább a felét, ugyanis egy nagy értékre elkövetett, sorozatos csalás, ún. unokázós csalók bűnszervezetét sikerült a segítségével felszámolni.

A kamerarendszer sikeres indítása mellett elhangzottak a Diósjenőt érintő fejlesztések is, többek között a strand megújulása is.

Balla Mihály országgyűlési képviselő elmesélte, hogy a diósjenői strandon tanította gyermekét úszni és teljes szívvel üdvözli, hogy a településen hamarosan ismét megnyit a strandfürdő.

Tánczos Miklós Rendőrkapitány úr beszámolt arról, hogy a Diósjenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete által megszavazott és átadott pénzbeli támogatásból 2 db ütésálló mobiltelefont és egy vadkamerát szereztek be, mely eszközökkel tovább növelhetik állományuk hatékonyságát.

Az átadó ünnepség végén állófogadás várta a résztvevőket.

Olvasson tovább!

Kátyúzások az önkormányzati kezelésű útszakaszokon

Tisztelt Lakosság! A Haladás utca felújításával párhuzamosan megkezdődtek a saját fenntartású, belterületi utcák kátyúzási munkálatai is. A narancssárga jelölésekkel már a

Tovább olvasom...

Előkészítő munkák a bekötő úton

Tisztelt Lakosság kedves Barátaink! A mai napon bizonyára többen is tapasztalták, hogy munkagépek lassították a forgalmat a bekötő úton. Mozgó

Tovább olvasom...

Bölcsődét építünk!

Újabb vállalás teljesítése kezdődött. Az ideiglenes villanybekötés megtörtént, építési napló megnyitva, elkezdhető a bölcsőde építése. A szerződés szerinti előleget

Tovább olvasom...