Tükrös-tükrös, mondd meg nékem…

Egyéb kategória, Helytörténet, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Kultúra, Önkormányzati hírek

A Grimm testvérek alkotta mesebeli versikét kissé átalakítva jelentjük be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 8.900.000,- Ft támogatásban részesítette pályázatunkat, amelyből a valamikori “Tükrös” termet megidéző közösségi terünk fejlesztése folytatódik. Azért “folytatódik”, mert a valamikori Eszterházy kastély szalonja, a későbbi Tükrös helyén, ismét közösségi teret fejlesztünk, helyt adva koncerteknek, előadásoknak, rendezvényeknek, báloknak. Az épület külseje már megújult, az új hőszigetelt nyílászárók, falak hőszigetelése és a fedés, már a helyén. A most megítélt támogatásból a villamos rendszer, és a födém hőszigetelése valósul meg. A ruhatár, WC-k és büfé kialakításához további források is szükségesek, amelyek fedezetét részben a polgármester fel nem vett tiszteletdíja és költségtérítése teremti meg, valamint Önkormányzatunk is hozzájárul a költségekhez. Az alaprajzot rövidesen közzé tesszük. A következő év karácsonyi ünnepségét már a megújult “Tükrösben” tartjuk. Diósjenő épül-szépül.
Diósjenő Képviselői

A fenti fénykép csak illusztráció. Sajnos nem találtunk az egykori „Tükrösről” eredeti fényképet, ezért kérjük Önöket, hogy ha bárkinek birtokában van, vagy tud róla, hogy hol lehetne rálelni egy, a termet ábrázoló fényképre, kérjük ossza meg velünk. Köszönjük! – a szerk.

Olvasson tovább!

Meghívó Pénzügyi Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottsági ülésre

Diósjenő Község Önkom1ányzatának Pénzügyi Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottsága 2023. december 11-én, hétfőn 17.00 órakor rendes ülést tart.

Tovább olvasom...

Új telefonszámot kapott a fogorvosi rendelés

Az új orvosi rendelő átadását követően megkezdődött orvosaink átköltözése az új intézménybe. Elsőként Dr. Lukács Beáta fogorvos és Kónya Ütő

Tovább olvasom...

Felhívás – határidő módosítás a 70 éven felüliek karácsonyi támogatásához kapcsolódóan

Felhívás! Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az időjárási viszonyokra való tekintettel a 70 év feletti lakosok támogatásának igénybevételéhez kitöltendő nyilatkozat leadási

Tovább olvasom...