Új, műfüves futballpálya épül Diósjenőn

Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Sport

Tisztelt lakosság!

Örömmel tesszük közzé, hogy holnap reggel kezdődnek a földmunkák az új, szabvány méretű műfüves futballpályánál. A kivitelezést elnyerő vállalkozó tájékoztatása szerint, év végére használatba is adja. Emlékeztetőül, (kerekítve)160 millió forintért épül a pálya, amelyhez lelátót és kispadokat is nyertünk. A pályázatot a Magyar Kormány által meghirdetett Gazdasági Felzárkóztató Program keretében nyertük, 100 % támogatottság mellett. A választások idejére ez a pályázati lehetőség már lezárult. Kérvényeztük, hogy újra megnyissák, amit legnagyobb örömünkre pozitívan bírált el a Belügyminisztérium. Így kerültünk be huszonkilencedikként a programba, majd Hornos Ádám sportegyesületi elnök sok éjszakát átfogó szakmai munkája alapján,  többszöri minisztériumi fordulókkal, éjszakákba nyúló pályázatírás után megkaptuk a támogató döntést. Nagyon sokan örülnek ennek a fejlesztésnek, és persze lesz aki ellenzi.
A kiválasztott hely alapján elmondható, az ország legszebb fekvésű és panorámájú pályája lesz a mienk. Jelentősen hozzájárul csapatunk téli vagy éppen esős időszakban végezhető edzési lehetőségeihez, továbbá olyan tornák rendezéséhez, amelyből érzékelhető bevételeket tudunk a helyi sportéletre fordítani.
A minap, környékbeli polgármesterekkel utaztam egy megbeszélésre. Nem akarták elhinni, hogy nem fizetünk játékosainknak, akik ilyen eredményeket érnek el.
A mi dolgunk az, hogy lehetőségeket teremtsünk. Az egyesületé meg az, hogy éljen ezekkel a lehetőségekkel. Bízvást mondhatom, a kapcsolat kiváló, az együttműködés nagyon eredményes.
Itt kell megköszönnöm Hornos Ádám, Horváth Attila és Varga Sándor munkáját, de mindenkiét egyben, akik bármennyit is hozzátettek ezekhez az eredményekhez. Büszkék vagyunk csapatunkra. A fejlesztés megérdemelt helyre kerül.
Diósjenő épül-szépül!

Székely József
polgármester

Olvasson tovább!

Napokon belül tető alatt a Bölcsi

Elkészült a tetőszerkezet, gomba és lángvédett bevonatú faanyagból, felkerült a fóliaborítás, folyik a lécezés. Rövidesen a cserepezés következik. Már kezd kirajzolódni

Tovább olvasom...

Beszállítva az elnyert mennyiségű szociális tűzifa

Beszállítva a teljes elnyert mennyiség az Önkormányzat telephelyére. Kérem a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel a Szociális Bizottság közleményeit, az

Tovább olvasom...

Időpontváltozás! – Képviselő-testületi ülés

Tisztelt érdeklődők! A korábban, szeptember 21-re összehívott Képviselő-testületi ülés időpontja megváltozott. A rendes ülés 2023. szeptember 25-én, hétfőn, 17 órai kezdettel

Tovább olvasom...