Közlemény – Csapadékvíz problémákkal kapcsolatban – 2020.08.17.

Hírek, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt Lakosság!

A múlt évben kivitelezett csapadékvíz elvezetési rendszer rekonstrukció „főpróbája” az elmúlt napokban zajlott. Szögezzük le mindjárt az elején, nagyon vegyes eredménnyel. Tavaly nyár óta gyakorlatilag mostanság volt olyan mennyiségű csapadék, amely tesztelte a rendszert, és jól láthatóvá tette a hibákat. Egyértelműen azonosíthatóak azok a szakaszok, ahol tervezési vagy kivitelezési hiányosságok okán a víz gyakorlatilag az úttesten hömpölyög, a mellette kiépített, esetenként betonelemekkel burkolt árok meg éppen csak nedves.  Jártuk az utcákat az esőben, és fotókat készítettünk. Felvettük a kapcsolatot a kivitelezést annak idején ellenőrző műszaki ellenőrrel, és a holnapi napon közös műszaki bejárást tartunk. A tapasztaltakat jegyzőkönyve foglalva, garanciális munkák elvégzésére szólítjuk fel a kivitelezőt.

Tisztelettel kérjük, hogy a titkarsag@diosjeno.hu címre mielőbb jelezni szíveskedjenek a lakosság által tapasztalt problémákat, hogy azokat is a műszaki ellenőr tudomására tudjuk hozni.

A helyzet a Vörösmarty és Csokonai utcákban, a „frissen megépített” árkok mellett a legsúlyosabb, de az Arany János út felső végén, a Dózsa György út alsó végén és másutt is vannak megoldandó feladatok.

Kérjük, hogy ne csak a pályázattal érintett szakaszokon felmerülő problémákat, hanem valamennyi csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos problémát jelezzenek, mert a pályázattal érintett szakaszokon kívül eső problémákat is meg kell oldanunk.

Diósjenő Község Képviselő Testülete

Olvasson tovább!

Meghívó Pénzügyi Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottsági ülésre

Diósjenő Község Önkom1ányzatának Pénzügyi Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottsága 2023. december 11-én, hétfőn 17.00 órakor rendes ülést tart.

Tovább olvasom...

Új telefonszámot kapott a fogorvosi rendelés

Az új orvosi rendelő átadását követően megkezdődött orvosaink átköltözése az új intézménybe. Elsőként Dr. Lukács Beáta fogorvos és Kónya Ütő

Tovább olvasom...

Felhívás – határidő módosítás a 70 éven felüliek karácsonyi támogatásához kapcsolódóan

Felhívás! Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az időjárási viszonyokra való tekintettel a 70 év feletti lakosok támogatásának igénybevételéhez kitöltendő nyilatkozat leadási

Tovább olvasom...