Földrostálás

Hírek, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

A közelmúlt útépítései és ároktisztításai során nagy mennyiségű, kővel és aszfaltdarabokkal elegyes föld keletkezett, amelyet IDEIGLENESEN a Vörösmarty utcában lévő placcon tárolunk. A költségvetésben eredetileg mintegy 2.700.000,- Ft összeget határoltunk el arra a célra, hogy az előzetesen becsült mintegy 1.400 köbméter anyagot kirostáltassuk, későbbi felhasználás céljából. A koronavírus okozta megváltozott gazdasági helyzetben egyre növekvő igény mutatkozott közmunkára, így ez bennünket is a helyzet újragondolására sarkallt.

Az új helyzetben -a képviselők egyetértése alapján- a költségvetésben erre a célra elhatárolt összeg feléből megrendeltünk egy dobrostát. A dobrosta június hónapban érkezik. Ezzel párhuzamosan beadtunk jóváhagyásra egy újabb közmunkaprogramot. Terveink szerint mi magunk rostáljuk ki a földet, követ. A követ útjaink javítására használjuk. A finom szemcsés földdel számos közterület egyenetlenségeit töltjük föl. Az a cél, hogy olyan füvesített felületeket képezzünk, amelyek gépi nyírása a jelenleginél jóval könnyebben megoldható.

Diósjenő Község Önkormányzata

(Kiemelt képünk illusztráció)

Olvasson tovább!

Közel a 80%-os állapothoz – orvosi rendelő

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! Az orvosi rendelő készültsége, két héten belül, eléri a 80%-os állapotot. Az alap épületgépészeti víz-csatorna és villamossági

Tovább olvasom...

Meghívó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre

Diósjenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. május 25., csütörtök 17 óra 30 perckor rendkívüli ülést tart.

Tovább olvasom...