Közlemény – Koronavírus miatti korlátozások és intézkedések Diósjenőn

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

 

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Azonnali hatállyal elrendelem az IKSZT zárva tartását. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Polgármesteri Hivatal zárt ajtók mögött folytatja a munkáját, a személyes  ügyfélfogadás szünetel. Elektronikus kapcsolattartás lehetséges, telefon, e-mail, ügyfélkapu útján. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Hivatalnál, az Önkormányzatnál valamint intézményeknél dolgozók számára a Polgármester a hivatali és önkormányzati munkarendtől eltérő, rendkívüli munkarendet jogosult elrendelni. Telefonos elérhetőségüket kötelesek folyamatosan biztosítani. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Amint az tegnap nyilvánosságra hoztuk:

  • Azonnali hatállyal bezár az Aranydió Óvoda. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • Azonnali hatállyal bezár az idősek klubja.Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az iskolával kapcsolatosan minden esetben a Balassagyarmati Tankerületi Központ dönt. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki tájékoztatója alapján az iskolában távoktatás lesz, a gyerekeknek nem kell bejárniuk az intézményekbe. Ennek részleteiről szintén a Tankerületi Központ ad majd tájékoztatást.

Ajánlások

  • Vigyázzunk időseink egészségére, mert ők a leginkább veszélyeztetett korosztály.
  • A postaládákba eljuttatott higiénés ajánlások betartásán túlmenően azt javasoljuk, hogy bevásárlásaikat fiatalabb rokonaik intézzék.
  • Az élelmiszerboltok és gyógyszertárak látogatását a szükséges minimumra ajánljuk korlátozni. A boltokba annyian menjenek be, hogy a szükséges minimálisan 2 méter távolság a vásárlók között biztosítható legyen.
  • Lehetőség szerint tartózkodjanak otthon, kerüljék a személyes kontaktust más személyekkel. Ismételten felhívjuk a figyelmet a gyakori, alapos kézmosás szükségességére.

Nyugalmat, és felelős magatartást várunk el mindenkitől. Az Önkormányzat honlapját és Facebook oldalát kísérjék figyelemmel.

Székely József

Polgármester

Olvasson tovább!

Kátyúzások az önkormányzati kezelésű útszakaszokon

Tisztelt Lakosság! A Haladás utca felújításával párhuzamosan megkezdődtek a saját fenntartású, belterületi utcák kátyúzási munkálatai is. A narancssárga jelölésekkel már a

Tovább olvasom...

Előkészítő munkák a bekötő úton

Tisztelt Lakosság kedves Barátaink! A mai napon bizonyára többen is tapasztalták, hogy munkagépek lassították a forgalmat a bekötő úton. Mozgó

Tovább olvasom...

Bölcsődét építünk!

Újabb vállalás teljesítése kezdődött. Az ideiglenes villanybekötés megtörtént, építési napló megnyitva, elkezdhető a bölcsőde építése. A szerződés szerinti előleget

Tovább olvasom...