Közlemény – Koronavírus miatti korlátozások és intézkedések Diósjenőn

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

 

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Azonnali hatállyal elrendelem az IKSZT zárva tartását. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Polgármesteri Hivatal zárt ajtók mögött folytatja a munkáját, a személyes  ügyfélfogadás szünetel. Elektronikus kapcsolattartás lehetséges, telefon, e-mail, ügyfélkapu útján. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • A Hivatalnál, az Önkormányzatnál valamint intézményeknél dolgozók számára a Polgármester a hivatali és önkormányzati munkarendtől eltérő, rendkívüli munkarendet jogosult elrendelni. Telefonos elérhetőségüket kötelesek folyamatosan biztosítani. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Amint az tegnap nyilvánosságra hoztuk:

  • Azonnali hatállyal bezár az Aranydió Óvoda. Az intézkedés visszavonásig érvényes.
  • Azonnali hatállyal bezár az idősek klubja.Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az iskolával kapcsolatosan minden esetben a Balassagyarmati Tankerületi Központ dönt. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki tájékoztatója alapján az iskolában távoktatás lesz, a gyerekeknek nem kell bejárniuk az intézményekbe. Ennek részleteiről szintén a Tankerületi Központ ad majd tájékoztatást.

Ajánlások

  • Vigyázzunk időseink egészségére, mert ők a leginkább veszélyeztetett korosztály.
  • A postaládákba eljuttatott higiénés ajánlások betartásán túlmenően azt javasoljuk, hogy bevásárlásaikat fiatalabb rokonaik intézzék.
  • Az élelmiszerboltok és gyógyszertárak látogatását a szükséges minimumra ajánljuk korlátozni. A boltokba annyian menjenek be, hogy a szükséges minimálisan 2 méter távolság a vásárlók között biztosítható legyen.
  • Lehetőség szerint tartózkodjanak otthon, kerüljék a személyes kontaktust más személyekkel. Ismételten felhívjuk a figyelmet a gyakori, alapos kézmosás szükségességére.

Nyugalmat, és felelős magatartást várunk el mindenkitől. Az Önkormányzat honlapját és Facebook oldalát kísérjék figyelemmel.

Székely József

Polgármester

Olvasson tovább!

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kifizetése

Felhívás! Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a november hónapban esedékes rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény pénzbeli kifizetése 2023. november 29-től történik. A

Tovább olvasom...

A múlt hét slágere a konyhán: a teriyaki csirke

Korábban hírt adtunk a konyha megújult kínálatáról! Ennek jegyében volt teriyaki csirke a múlt heti menü egyik fogása. A teriyaki csirke

Tovább olvasom...