Közlemény – A főút (Kossuth, Szabadság, Petőfi és Arany János utak) felújításával kapcsolatban

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Községfejlesztés

Kedves Barátaink!

Közeledik a régen várt útfelújítás!

Tegnap a hivatalban egyeztettem a KM Építő munkatársaival, a Kossuth, Szabadság, Arany János utcák felújításáról. Tájékoztatómat azért teszem meg, mert az útfelújítás az a folyamat amit mindenki nagyon vár, és amikor elkezdődik, akkor mindenki nagyon várja a végét.

Nincs változás abban, hogy amennyiben az időjárás engedi, és március 15-én már nem lesz u.n. téli útüzemben a Magyar Közút, akkor elindul a felújítás, amelyet a nyertes pályázónak 40 nap alatt kell teljesíteni.

A következő a műveleti sorrend:

  • padkanyesések a felújítandó szakaszok mentén.
  • árokprofilozás, amely azt szolgálja, hogy a felújítandó szakaszról a víz elfolyása biztosított legyen a helyi adottságok függvényében.
  • az útfelület profilmarása, annak érdekében, hogy az új aszfaltot egyenletes, pályaszerkezeti hibáktól mentes állapotban fogadja.
  • lokális pályaszerkezet csere.
  • aszfaltozás.
  • festés.
  • padkaképzés.

A munkálatok megkezdése ELŐTT a kivitelező állapotrögzítő felvételeket készít, a felújítandó szakaszok melletti ingatlanokról. Azon ingatlanok esetében, amelyek nagyon közel esnek a felújítandó útfelülethez -ez a Szabadság út illetve az Arany János út egyes szakaszaira értendő- előfordulhat, hogy az állapotrögzítő felvételek készítői alkalmanként bekopognak az egyes ingatlanokba, és megkérik a tulajdonost, hogy az ingatlanról közelről -esetenként belülről- is felvételt készíthessenek, a GDPR szabályait betartva. A felvételeket a Közútkezelő részére adják át. A felvétel készítését  érdemes rugalmasan kezelni, a későbbi viták, az esetlegesen keletkező károk szakszerű kezelése érdekében.

Az ingatlantulajdonos szabadon dönthet, hogy a magukat megfelelően igazoló felvételkészítőket beengedi-e ingatlanába.

Üdvözlettel: Székely József

Olvasson tovább!

Kátyúzások az önkormányzati kezelésű útszakaszokon

Tisztelt Lakosság! A Haladás utca felújításával párhuzamosan megkezdődtek a saját fenntartású, belterületi utcák kátyúzási munkálatai is. A narancssárga jelölésekkel már a

Tovább olvasom...

Előkészítő munkák a bekötő úton

Tisztelt Lakosság kedves Barátaink! A mai napon bizonyára többen is tapasztalták, hogy munkagépek lassították a forgalmat a bekötő úton. Mozgó

Tovább olvasom...

Bölcsődét építünk!

Újabb vállalás teljesítése kezdődött. Az ideiglenes villanybekötés megtörtént, építési napló megnyitva, elkezdhető a bölcsőde építése. A szerződés szerinti előleget

Tovább olvasom...