Közlemény – A főút (Kossuth, Szabadság, Petőfi és Arany János utak) felújításával kapcsolatban

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Községfejlesztés

Kedves Barátaink!

Közeledik a régen várt útfelújítás!

Tegnap a hivatalban egyeztettem a KM Építő munkatársaival, a Kossuth, Szabadság, Arany János utcák felújításáról. Tájékoztatómat azért teszem meg, mert az útfelújítás az a folyamat amit mindenki nagyon vár, és amikor elkezdődik, akkor mindenki nagyon várja a végét.

Nincs változás abban, hogy amennyiben az időjárás engedi, és március 15-én már nem lesz u.n. téli útüzemben a Magyar Közút, akkor elindul a felújítás, amelyet a nyertes pályázónak 40 nap alatt kell teljesíteni.

A következő a műveleti sorrend:

  • padkanyesések a felújítandó szakaszok mentén.
  • árokprofilozás, amely azt szolgálja, hogy a felújítandó szakaszról a víz elfolyása biztosított legyen a helyi adottságok függvényében.
  • az útfelület profilmarása, annak érdekében, hogy az új aszfaltot egyenletes, pályaszerkezeti hibáktól mentes állapotban fogadja.
  • lokális pályaszerkezet csere.
  • aszfaltozás.
  • festés.
  • padkaképzés.

A munkálatok megkezdése ELŐTT a kivitelező állapotrögzítő felvételeket készít, a felújítandó szakaszok melletti ingatlanokról. Azon ingatlanok esetében, amelyek nagyon közel esnek a felújítandó útfelülethez -ez a Szabadság út illetve az Arany János út egyes szakaszaira értendő- előfordulhat, hogy az állapotrögzítő felvételek készítői alkalmanként bekopognak az egyes ingatlanokba, és megkérik a tulajdonost, hogy az ingatlanról közelről -esetenként belülről- is felvételt készíthessenek, a GDPR szabályait betartva. A felvételeket a Közútkezelő részére adják át. A felvétel készítését  érdemes rugalmasan kezelni, a későbbi viták, az esetlegesen keletkező károk szakszerű kezelése érdekében.

Az ingatlantulajdonos szabadon dönthet, hogy a magukat megfelelően igazoló felvételkészítőket beengedi-e ingatlanába.

Üdvözlettel: Székely József

Olvasson tovább!

Meghívó Pénzügyi Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottsági ülésre

Diósjenő Község Önkom1ányzatának Pénzügyi Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottsága 2023. december 11-én, hétfőn 17.00 órakor rendes ülést tart.

Tovább olvasom...

Új telefonszámot kapott a fogorvosi rendelés

Az új orvosi rendelő átadását követően megkezdődött orvosaink átköltözése az új intézménybe. Elsőként Dr. Lukács Beáta fogorvos és Kónya Ütő

Tovább olvasom...

Felhívás – határidő módosítás a 70 éven felüliek karácsonyi támogatásához kapcsolódóan

Felhívás! Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az időjárási viszonyokra való tekintettel a 70 év feletti lakosok támogatásának igénybevételéhez kitöltendő nyilatkozat leadási

Tovább olvasom...